Ελάτε στην παρέα μας

Μοσχάτου - Ταύρου

Νέο απορριμματοφόρο και 110 καφέ κάδους ανακύκλωσης παρέλαβε ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου [Εικόνες]

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου παρέλαβε σήμερα ένα νέο, υπερσύγχρονο απορριμματοφόρο και 110 «καφέ» κάδους ανακύκλωσης από την Περιφέρεια Αττικής, παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη και του Δημάρχου Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου.

Οι κάδοι θα τοποθετηθούν σε επιλεγμένα σημεία του Μοσχάτου και του Ταύρου (110 σημεία και θα αυξάνονται τμηματικά) και θα χρησιμοποιούνται για την συλλογή των βιοαποβλήτων που παράγονται από τα νοικοκυριά και τα καταστήματα της περιοχής.

Τα βιοαπόβλητα είναι τα οργανικά απόβλητα κήπων, τα απορρίμματα τροφών και μαγειρείων από σπίτια, εστιατόρια, εγκαταστάσεις ομαδικών χώρων εστίασης και χώρων πωλήσεων λιανικής και τα συναφή απόβλητα από εγκαταστάσεις μεταποίησης τροφίμων (π.χ. μαγειρεμένο φαγητό, φρούτα, φλούδες και λαχανικά).

Σκοπός  της χωριστής συλλογής είναι τα βιοαπόβλητα να μετατρέπονται σε εδαφοβελτιωτικό υλικό (κομπόστ) υψηλής ποιότητας. Μέχρι σήμερα εναποθέτονται στη χωματερή, διαδικασία που αποτελεί μεγάλο οικονομικό κόστος για τον Δήμο αλλά και σημαντική επιβάρυνση στο περιβάλλον.

Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου μεταφέρει καθημερινά προς την χωματερή της Φυλής περίπου 50 τόνους σύμμεικτα απορρίμματα από τους πράσινους κάδους, 12 τόνους ανακυκλώσιμο υλικό από τους μπλε κάδους, 12 τόνοι μπάζα ξύλα κλπ. Από αυτούς τους 50 τόνους υπολογίζεται ότι το 40% (20 τόνοι) μπορεί, με τη συνεργασία όλων μας, κατοίκων και Δήμου, να μετατραπεί σε κομπόστ (λίπασμα), αρκεί απλά να μεταφέρουμε σε ξεχωριστή σακούλα τα παραπάνω απορρίμματα στο καφέ κάδο.

Στη σημερινή παραλαβή παρευρέθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα, Δήμητρα Νάνου, ο Πρόεδρος του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νοτίου Αττικής και Αντιπεριφερειάρχης Αττικής, Βασίλης Κόκκαλης, ενώ εκ μέρους του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου, εκτός του Δημάρχου, παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θανάσης Μελίστας, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Θανάσης Ντερέκας και οι Αντιδήμαρχοι Γιώργος ΦελλάςΒασίλης Γρούμπας και Άκης Δείξιμος. Επίσης το παρών έδωσαν ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή», Μπάμπης Μπιλίνης, οι εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γιάννης Σάββας και Δημήτρης Ζώταλης και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μοσχάτου, Γιώργος Σφυρόερας.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε για το θέμα τα εξής: «Στον Δήμο μας, η ανακύκλωση από σήμερα επεκτείνεται σε νέα πεδία με την παραλαβή του νέου απορριμματοφόρου και των 110 «καφέ» κάδων. Τα απορρίμματα, με τη σωστή διαχείριση, μπορούν να αποτελέσουν «χρυσάφι» για τον Δήμο μας, καθώς μπορούμε να μειώσουμε δραστικά το κόστος τους ανά τόνο και, φυσικά, να προστατεύσουμε σημαντικά το περιβάλλον. Θέλω να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Αττικής και τον Περιφερειάρχη, Γιώργο Πατούλη, για την συνδρομή της. Εύχομαι να συνεχιστεί η συνεργασία μας για το τόσο ζωτικό θέμα της ανακύκλωσης που έχει περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη για τους πολίτες και την κοινωνία, για το παρόν και το μέλλον».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ