Ελάτε στην παρέα μας

Μοσχάτου - Ταύρου

«Κερδίζω όσο Ανακυκλώνω»: Το νέο πρόγραμμα πρόγραμμα ανταποδοτικής ανακύκλωσης του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου, ξεκινάει το καινοτόμο πρόγραμμα ανταποδοτικής ανακύκλωσης αποκλειστικά για νοικοκυριά «Κερδίζω όσο Ανακυκλώνω – ΚοΑ».

Το πρόγραμμα «Κερδίζω όσο Ανακυκλώνω – ΚοΑ», στοχεύει στην αύξηση των ποσοστών ανακύκλωσης των απορριμμάτων συσκευασίας και στην επιβράβευση των πολιτών με βάση την επίδοση τους στην ανακύκλωση.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει πιλοτική λειτουργία άμεσα, με την δωρεάν διάθεση στους κατοίκους της περιοχής Γλυκά Νερά Μοσχάτου (το τμήμα που οριοθετείται μεταξύ των οδών Πίνδου από παραλία, Ρήγα Φεραίου και Κηφισού έως παραλία), «έξυπνων» αυτοκόλλητων ετικετών 3 διαφορετικών χρωμάτων, σύμφωνα με τα τρία (3) χρώματα αναφοράς και ταξινόμησης του είδους των απορριμμάτων, που χρησιμοποιεί το πρόγραμμα. Κάθε χρωματιστή ετικέτα, θα αναγράφει ένα μοναδικό 12ψήφιο αριθμό. Με τον τρόπο αυτό, θα μπορεί να καταμετρηθεί η ποσότητα απορριμμάτων που ανακυκλώνει το συγκεκριμένο νοικοκυριό και αναλόγως να επιβραβεύεται με σειρά εκπτώσεων και παροχών.

Όσοι κάτοικοι της περιοχής Γλυκών Νερών Μοσχάτου επιθυμούν να συμμετέχουν στην πιλοτική φάση της δράσης, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή κάνοντας εγγραφή στην ακόλουθη ιστοσελίδα: https://www.mosta-koa.gr

Οι «έξυπνες» αυτοκόλλητες ετικέτες με τα 3 διαφορετικά χρώματα, σε πρώτη φάση θα διανεμηθούν σε όσους έχουν κάνει τη προεγγραφή τους είτε μέσω της παραπάνω πλατφόρμας, είτε μέσω των ειδικών συνεργείων του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου, που θα πραγματοποιούν κατ’ οίκον εγγραφές, από τις 10:00 πμ έως τις 1:30μμ, κάθε εβδομάδα.

Το πρόγραμμα «Κερδίζω όσο Ανακυκλώνω – ΚοΑ» θα επεκταθεί το προσεχές χρονικό διάστημα και σε άλλες περιοχές των Κοινοτήτων Μοσχάτου και Ταύρου του Δήμου μας.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε για το θέμα τα εξής: «Η ορθή και βιώσιμη διαχείριση των Αστικών Στερεών Αποβλήτων αποτελεί βασική προτεραιότητα του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου. Στόχος μας είναι η αποτελεσματική διαλογή των απορριμμάτων συσκευασίας, τα οποία αποτελούν σημαντικό ποσοστό της συνολικής ποσότητας παραγόμενων απορριμμάτων του Δήμου μας. Είμαι βέβαιος ότι η νέα προσπάθειά μας θα βρει τη θετική ανταπόκριση και ενεργή συμμετοχή των κατοίκων , καθώς η ανακύκλωση δεν είναι μια εφήμερη τάση της εποχής, αλλά υποχρέωση κάθε πολιτισμένης κοινωνίας. Ο σωστός διαχωρισμός των απορριμμάτων προστατεύει το περιβάλλον και συμβάλλει καθοριστικά στη διασφάλιση της ποιότητας ζωής, της δικής μας, των παιδιών μας και κυρίως των επόμενων γενεών».

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ