Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Θετικά τα συμπεράσματα από την Ημερίδα του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου

Δημοσιεύθηκε

στις

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η επισήμανση της έρευνας ότι στο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου εμφανίζεται αισθητά μικρότερη παραβατικότητα σε σχέση με άλλους δήμους του λεκανοπεδίου της Αττικής και ότι οι δημότες σε πολύ μεγάλο ποσοστό (περίπου 60%) είναι ευχαριστημένοι από το επίπεδο παροχής υπηρεσιών από τις δομές του Δήμου.

Τα παραπάνω θετικά συμπεράσματα εξήλθαν από την ημερίδα με θέμα «Αίσθημα Ασφάλειας των κατοίκων του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου», η οποία διοργανώθηκε από το Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου σε συνεργασία με το Εργαστήριο Αστεακής Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, το οποίο παρουσίασε σχετική  έρευνα για το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου και τις στάσεις/αντιλήψεις τους για την αστυνόμευση κοινοτικού χαρακτήρα.

Στην χθεσινή επιτυχημένη ημερίδα, που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο «Θ. Αγγελόπουλος» του Δήμου μας, χαιρετισμό απεύθυναν: ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, κ. Ανδρέας Ευθυμίου και η Πρύτανις Παντείου Πανεπιστημίου, κ. Ισμήνη Κριάρη.

Ο Δήμαρχος κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του αφού εξήρε τη συνεργασία του Δήμου με το Πάντειο Πανεπιστήμιο  και την τιμητική παρουσία της Πρυτάνεως στην ημερίδα, ευχαρίστησε την Καθηγ. Εγκληματολογίας,  Δ/ντρια  του Εργαστηρίου Αστεακής Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, κα Χριστίνα Ζαραφωνίτου για το σημαντικό έργο που επιτελεί στον τομέα της και επεσήμανε πως η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να ζητάει από το αρμόδιο υπουργείο και τις αρχές την ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια των πολιτών με την ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος για μια πιο ασφαλή πόλη.

Επίσης ευχαρίστησε τον κ. Ιάκωβο Φαρσεδάκη, Ομότιμο Καθηγητή Παντείου Πανεπιστημίου, για τη συμβολή του στη λειτουργία του Τοπικού Συμβουλίου Πρόληψης της Παραβατικότητας Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου, όπου είναι Πρόεδρος και ήταν και ο Συντονιστής της συζήτησης των εργασιών της ημερίδας.

Εισηγητές στην ημερίδα ήταν οι: κα Χριστίνα Ζαραφωνίτου, Καθηγήτρια  Εγκληματολογίας, Διευθύντρια  του Εργαστηρίου Αστεακής Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, Επιστημονικά Υπεύθυνη της έρευνας.

Ο κ. Άγγελος Μιμής, Αναπλ. Καθηγητής Χωρικής Ανάλυσης, Τμήμα Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου και ο κ. Δημήτριος  Καλαμάρας,  Στατιστικός Αναλυτικής,  Μεταδιδακτορικός  Ερευνητής Τμήματος Ψυχολογίας Παντείου Πανεπιστημίου.

Τα πορίσματα της έρευνας σχολίασε ο Λέκτωρ του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και συμπολίτης μας, κ. Γ. Χλούπης.

Στην ημερίδα συμμετείχαν Δημοτικοί Σύμβουλοι και Δημότες, εκπρόσωποι του Πυροσβεστικού Σώματος και της Αστυνομίας, μεταπτυχιακοί φοιτητές του ΠΜΣ Εγκληματολογίας, συνεργάτες του Εργαστηρίου και πολλοί ενδιαφερόμενοι.

Στο πλαίσιο της ημερίδας αναδείχθηκε η θετική διάσταση της συνεργασίας μεταξύ του πανεπιστημίου και της τοπικής κοινωνίας, η χρησιμότητα της εμπειρικής έρευνας για τη χάραξη μιας επιστημονικής αντεγκληματικής πολιτικής καθώς και η σημασία της αξιοποίησης του κοινωνικού κεφαλαίου στην εφαρμογή πολιτικών ποιότητας ζωής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ