Ελάτε στην παρέα μας

Μοσχάτου - Ταύρου

Εγκρίθηκε ο Ισολογισμός του 2019 από το Δ.Σ. Μοσχάτου – Ταύρου

Δημοσιεύθηκε

στις

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μοσχάτου–Ταύρου σε πρόσφατη συνεδρίαση του, με την παρουσία των Ορκωτών Ελεγκτών που έλεγξαν τον Ισολογισμό, ενέκρινε τον Ισολογισμό και τα Αποτελέσματα Χρήσης έτους 2019.

Στον Ισολογισμό αποτυπώθηκαν με σαφήνεια τα οικονομικά στοιχεία του Δήμου. Τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου παρουσιάζουν αύξηση, ενώ το μέγεθος των συνολικών διαθεσίμων εξασφαλίζει την ευχέρεια για την κάλυψη όλων των υποχρεώσεων.

Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι οι Ορκωτοί Ελεγκτές κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου τόνισαν ότι οι Οικονομικές Υπηρεσίες του Δήμου λειτουργούν άψογα, οι οικονομικές καταστάσεις είναι αληθείς και πραγματικές και το οικονομικό επιτελείο του Δήμου ακολουθεί πολύ σωστές διαδικασίες. Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η αναφορά των Ορκωτών Ελεγκτών ότι η καθαρή θέση του Δήμου είναι 44,5 εκατ. ευρώ και αν ακόμα γινόταν πρόσθεση επισφαλειών ενός εκατομμυρίου που προέρχονται από δικαστικές εκκρεμότητες πριν την δημιουργία του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου, ακόμα και σε αυτή την περίπτωση η καθαρή θέση θα ήταν 43,5 εκατ. ευρώ. Για το ποσό αυτό, υπάρχει δικαστική εκκρεμότητα για την οποία η Δημοτική Αρχή και η Νομική Υπηρεσία του Δήμου προβαίνουν σε κάθε ενέργεια για την διασφάλιση των συμφερόντων του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου, Ανδρέας Γ. Ευθυμίου, δήλωσε σχετικά: «Από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε τα καθήκοντα μας, δεσμευτήκαμε να διαχειριζόμαστε τα οικονομικά του Δήμου με συνέπεια, διαφάνεια και σεβασμό στους πολίτες γιατί τα χρήματα του Δήμου είναι χρήματα των δημοτών. Έτσι εκπληρώνουμε όλες τις υποχρεώσεις μας διατηρώντας σε υψηλό επίπεδο τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου μας.  Είμαστε υπερήφανοι γιατί οι αρμόδιοι Ορκωτοί Ελεγκτές που έλεγξαν τα οικονομικά μας για την χρήση 2019, διαπίστωσαν και επιβεβαίωσαν ότι η καθαρή οικονομική θέση του Δήμου μας είναι 44 εκατ. ευρώ. Συνεχίζουμε την μεγάλη προσπάθεια και το έργο που υλοποιούμε στο Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου τιμώντας έτσι την εμπιστοσύνη των Δημοτών αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα την σημαντική συμβολή των στελεχών και των εργαζομένων στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου, τους Αιρετούς και τους Μετακλητούς Συνεργάτες μου».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ