Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Δύο υπερσύγχρονα απορριμματοφόρα παραδόθηκαν στο Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου παρέλαβε δύο υπερσύγχρονα απορριμματοφόρα συλλογής βιοαποβλήτων από την Περιφέρεια Αττικής, παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη και του Δημάρχου Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου.

Στην παραλαβή παρευρέθηκαν επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Αττικής, Δήμητρα Νάνου, ο Πρόεδρος του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νοτίου Αττικής και Αντιπεριφερειάρχης Αττικής, Βασίλης Κόκκαλης, ενώ εκ μέρους του Δήμου παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Θανάσης Μελίστας, οι Αντιδήμαρχοι Θανάσης Ντερέκας, Βασίλης Γρούμπας, Δημήτρης Ζώταλης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιάννης Σάββας και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Αντώνης Μπούτσης.

Είχε προηγηθεί η παραλαβή αντίστοιχου απορριμματοφόρου τον Απρίλιο του 2020, καθώς και η περιοδική παραλαβή «καφέ» κάδων συλλογής βιοαποβλήτων, οι οποίοι αριθμούνται σε 500.

Οι «καφέ» κάδοι ανακύκλωσης θα τοποθετηθούν σε όλη την πόλη και θα χρησιμοποιούνται για την συλλογή των βιοαποβλήτων που παράγονται από τα νοικοκυριά και τα καταστήματα της περιοχής.

 

 

Τα βιοαπόβλητα είναι τα οργανικά απόβλητα κήπων, τα απορρίμματα τροφών και μαγειρείων από σπίτια, εστιατόρια, εγκαταστάσεις ομαδικών χώρων εστίασης και χώρων πωλήσεων λιανικής και τα συναφή απόβλητα από εγκαταστάσεις μεταποίησης τροφίμων (π.χ. μαγειρεμένο φαγητό, φρούτα, φλούδες και λαχανικά).

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε για το θέμα τα εξής: «Συνεχίζουμε την περιβαλλοντική και οικονομική επένδυση στην ανακύκλωση, επεκτείνοντας το δίκτυο των «καφέ» κάδων ανακύκλωσης βιοαποβλήτων. Το σύγχρονο μοντέλο διαχείρισης των απορριμμάτων είναι η βάση για την προστασία του περιβάλλοντος, τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη και την εξοικονόμηση πόρων. Θέλω να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Αττικής και τον Περιφερειάρχη, Γιώργο Πατούλη, για την συνδρομή τους, όπως επίσης του συνδημότες μας για την ανταπόκρισή τους, τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Περιβάλλοντος, Θανάση Ντερέκα και τους εργαζόμενους της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου μας, καθώς και όλους τους συνεργάτες μου».

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ