Ελάτε στην παρέα μας

Μοσχάτου - Ταύρου

Δημιουργία δύο κόμβων ασφαλούς οδικής κυκλοφορίας στον Ταύρο

Δημοσιεύθηκε

στις

Ολοκληρώνεται ένα έργο που αποτελούσε διεκδίκηση χρόνων για τον Ταύρο, η διαμόρφωση των κόμβων μεταξύ των οδών 25ης Μαρτίου – Αναξαγόρα – Κύπρου – Ομήρου και μεταξύ των οδών Χρ. Σμύρνης – Επταλόφου – Μ. Ασίας – Τιμόθεου Ευγενικού.
Η χρηματοδότηση του έργου, προϋπολογισμού 150.000€, έγινε με πόρους της Περιφέρειας Αττικής, ύστερα από μελέτη που συνέταξε ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου, ο οποίος είχε αναλάβει και την επίβλεψη του έργου.

Το έργο αφορά:
• Την τροποποίηση της κυκλοφορίας στα σημεία και την τοποθέτηση σήμανσης για την σαφέστερη και ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων.
• Τη δημιουργία σύγχρονων και ασφαλών διαβάσεων πεζών, με ράμπες κίνησης των ΑμεΑ.
• Τη διαμόρφωση ζωνών πρασίνου που αναβαθμίζουν αισθητικά το οδικό δίκτυο και τα σημεία παρέμβασης.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε για το θέμα τα εξής: «Ολοκληρώνουμε ένα έργο που αποτελούσε διεκδίκηση ετών του Ταύρου και των πολιτών του, τη διαμόρφωση δύο οδικών κόμβων ασφαλούς κυκλοφορίας, οι οποίοι είναι μέρος της συνολικής κυκλοφοριακής μελέτης για την περιοχή. Πρόκειται για μια πλήρη και σύγχρονη λύση για ένα χρόνιο πρόβλημα του Ταύρου, που θα μεγιστοποιήσει την ασφάλεια πεζών και οχημάτων, αλλά και βελτιώνει αισθητικά την περιοχή. Το έργο σχεδιάστηκε και υλοποιείται ύστερα από διαβούλευση και με τους κατοίκους, αλλά και με τους ειδικούς επιστήμονες. Θέλω να ευχαριστήσω την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου για την σύνταξη μιας ολοκληρωμένης μελέτης και την Περιφέρεια Αττικής για την χρηματοδότηση. Αφουγκραζόμαστε τους πολίτες και υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας».

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ