Ελάτε στην παρέα μας

Μοσχάτου - Ταύρου

Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου: Διευκρινίσεις για τη χορήγηση επιπλέον χώρου στα μαγαζιά

Δημοσιεύθηκε

στις

Διευκρινίσεις  του δήμου Μοσχάτου – Ταύρου για την διαδικασία και τις αιτήσεις για χορήγηση επιπλέον χώρου στα μαγαζιά εστίασης της περιοχής.

Αναλυτικά: 

“Σύμφωνα με το άρθρο 65 του Ν. 4688/24.5.2020 και έως τις 30.11.2020 οι Δήμοι δύνανται να παραχωρούν ατελώς, πέραν του αναλογούντος και προβλεπόμενου στην άδεια χρήσης κοινοχρήστου χώρου, πρόσθετο κοινόχρηστο χώρο για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, ο οποίος μπορεί να εκτείνεται σε κοινόχρηστο χώρο, συνεχόμενο ή μη της υφιστάμενης παραχώρησης, ύστερα από αίτηση του ενδιαφερόμενου και υπό την προϋπόθεση ότι δεν θίγονται δικαιώματα έτερων δικαιούμενων της χρήσης αυτού.

Ο παραχωρούμενος χώρος μπορεί να εκτείνεται μέχρι του διπλάσιου του χώρου της αρχικής παραχώρησης.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση στο e-mail [email protected] έως 5/6/2020 μαζί με σχεδιάγραμμα κάλυψης χώρου.

Σε κάθε περίπτωση, κατά την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων, καθώς και οποιωνδήποτε κινητών κατασκευών σκίασης, πρέπει να εξασφαλίζεται λωρίδα ελεύθερης όδευσης πεζών τουλάχιστον ενός μέτρου και πενήντα εκατοστών (1,50 μ.) καθώς και ο οδηγός όδευσης τυφλών.

Οι προσωρινές διαμορφώσεις θα πρέπει να μην εμποδίζουν τις εισόδους/εξόδους των παρόδιων κτιρίων, των χώρων στάθμευσης, τις απορροές των ομβρίων και τη διέλευση οχημάτων έκτακτης ανάγκης.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ