Ελάτε στην παρέα μας

Μοσχάτου - Ταύρου

Α. Ευθυμίου: “H ανάπλαση του Παραλιακού Μετώπου Μοσχάτου αποτελεί διαχρονική διεκδίκηση μας”

Δημοσιεύθηκε

στις

Επιστολές απέστειλε σήμερα ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και όλους τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων της Βουλής για την επίσπευση των έργων στο Παραλιακό Μέτωπο Μοσχάτου.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου στις επιστολές του αναφέρει ότι η ανάπλαση του Παραλιακού Μετώπου Μοσχάτου αποτελεί πάγια και διαχρονική διεκδίκηση τόσο του π. Δήμου Μοσχάτου όσο και του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου.

Επίσης, επισημαίνει ότι ενώ η Α’ φάση του έργου είναι σε εξέλιξη και ολοκληρώνεται σύντομα, είναι επιτακτική η ανάγκη να προχωρήσουν τα έργα της Β’ Φάσης χωρίς καμία καθυστέρηση, καθώς η ανάπλαση του Παραλιακού Μετώπου Μοσχάτου – Καλλιθέας θα δημιουργήσει έναν υπερτοπικό πόλο ανάπτυξης.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, ζητά τη στήριξη του Πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών για την ικανοποίηση των αιτημάτων του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου, τα οποία ήδη έχουν αποσταλεί και στην Περιφέρεια Αττικής και τα οποία, συνοπτικά, είναι τα εξής:

α) Να υπάρξει ενημέρωση της Δημοτικής Αρχής και της κοινωνίας του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου για την πορεία των έργων όπως άλλωστε έχει ζητηθεί με παλαιότερες και πρόσφατες επιστολές μου και προφορικές αιτιάσεις.

β) Να δημοπρατηθούν άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις τα έργα της Β΄ φάσης ώστε να ολοκληρωθεί ένα έργο το οποίο διεκδικούμε δεκαετίες.

γ) Να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας όλων των χώρων του παραλιακού μετώπου.

δ) Να απομακρυνθούν τα προϊόντα εκσκαφής τα οποία υπάρχουν στον χώρο.

ε) Να συσταθεί φορέας Διοίκησης  Διαχείρισης με τη συμμετοχή Περιφέρειας – Δήμων Μοσχάτου-Ταύρου & Καλλιθέας και Κεντρικής Διοίκησης.

στ) Όλες οι εργασίες για τη διαμόρφωση του χώρου να υλοποιηθούν σύμφωνα με τα σχέδια τα οποία εγκρίθηκαν από τα Δημοτικά Συμβούλια και το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ