Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός Φοιτητών από το Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου και του Ελληνικού Ινστιτούτου Παθητικού Κτιρίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου σε συνεργασία με τον Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου, προκήρυξαν φοιτητικό διαγωνισμό για τον αρχιτεκτονικό/ενεργειακό σχεδιασμό ενός νηπιαγωγείου στο Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου.

Ο διαγωνισμός αυτός αφορά μόνο εν ενεργεία φοιτητές πολυτεχνικών σχολών και σπουδαστές φυσικής σε Ελλάδα και Κύπρο και είναι μια πρωτοπόρος ιδέα για τα ελληνικά δεδομένα καθώς ομάδες φοιτητών καλούνται μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να σχεδιάσουν το κτίριο του μέλλοντος για παιδιά.

Στόχος του διαγωνισμού είναι η εξοικείωση των νέων μηχανικών με τον βέλτιστο τρόπο δόμησης και ριζικής αναβάθμισης κτιρίων μέσω της μη τυπικής μάθησης. Οι τρεις καλύτερες προτάσεις που θα επιλεγούν, από την κριτική επιτροπή που απαρτίζεται από έγκριτους επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα λάβουν χρηματικό έπαθλο 3.000, 2.000 και 1.000 ευρώ αντίστοιχα.

Από τις τρεις βραβευμένες μελέτες ο Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου και εξειδικευμένοι σχεδιαστές Παθητικών Κτιρίων, στελέχη του Ε.Ι.ΠΑ.Κ., θα επιλέξουν αυτή που θα υλοποιηθεί σε συγκεκριμένο οικόπεδο του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου.

Περισσότερες πληροφορίες για το διαγωνισμό θα βρείτε στην ιστοσελίδα του ΕΙΠΑΚ: http://www.eipak.org/competition

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ