Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Ένα βήμα πριν την αντιπλημμυρική θωράκιση του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου

Δημοσιεύθηκε

στις

Ένα σπουδαίο βήμα για την ολοκλήρωση της αντιπλημμυρικής προστασίας του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου έγινε με την απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου.

Σύμφωνα με αυτή, η χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση των αντιπλημμυρικών υποδομών του Δήμου προϋπολογισμού 2.737.920 ευρώ εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και στον άξονα «Περιβάλλον».

Το έργο περιλαμβάνει την επέκταση του κατασκευασμένου εσωτερικού δικτύου ομβρίων και τη σύνδεσή του με τους υφιστάμενους κεντρικούς συλλεκτήρες. Η περιοχή όπου θα γίνουν οι εργασίες βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του Μοσχάτου και περιλαμβάνει τις οδούς Θεσσαλονίκης, Χρυσοστόμου Σμύρνης, Θερμοπυλών, Ιλισού και Χειμάρρας.

Παράλληλα, προβλέπεται προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων ενόργανης δομικής παρακολούθησης και έγκαιρης προειδοποίησης πλημμυρών σε πραγματικό χρόνο, σύστημα που εγκαθίσταται για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε αστική περιοχή.

Η μελέτη για το έργο έγινε υπό την επίβλεψη των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου και ο Δήμαρχος κ. Ανδρέας Ευθυμίου δήλωσε σχετικά: «Άλλη μια μεγάλη παρέμβαση για τις υποδομές στην πόλη και την ασφάλεια των πολιτών γίνεται πράξη.  Η συστηματική μας δουλειά φέρνει αποτελέσματα. Χωρίς καμιά χρονοτριβή, καταθέσαμε πρόταση στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” για την ολοκλήρωση των έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης της πόλης μας με έργα που θα βελτιώσουν σημαντικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Η έγκριση της χρηματοδότησης αποτελεί μια σημαντική θετική εξέλιξη. Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τον Υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Θεοδωρικάκο για την έμπρακτη στήριξη της προσπάθειας μας με την έγκριση των 2,7 εκατ. ευρώ, για μια πόλη πιο σύγχρονη πιο ανθρώπινη και πιο ασφαλή».   

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ