Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Υποψήφιος δήμαρχος Μεταμόρφωσης ο Τάσος Τζίτζιφας

Δημοσιεύθηκε

στις

Με μία ανακοίνωση 1.088 λέξεων ο κ. Τάσος Τζίτζιφας, έκανε κι επίσημα γνωστό ότι θα είναι υποψήφιος δήμαρχος στις δημοτικές εκλογές του 2023, διεκδικώντας τον δημαρχιακό θώκο, ως επικεφαλής της δημοτικής κίνησης “Η ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ της πόλης μας”.

Στην ανακοίνωση που έχει την λογική της ιδρυτικής διακήρυξης ο κ. Τζίτζιφας, εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν να πάρει αυτήν την απόφαση και περιγράφει τα βήματα που ακολούθησε και αυτά που έχει προγραμματίσει για το επόμενο διάστημα, ενημερώνοντας πως το επόμενο τρίμηνο θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στην οποία θα συστηθεί πολιτικά στην τοπική κοινωνία και θα τοποθετηθεί σε όλα τα φλέγοντα θέματα της πόλης.
Επίσης, η νέα δημοτική κίνηση που δημιουργήθηκε στην Μεταμόρφωση υπογραμμίζει ότι δεν ειναι στις προθέσεις της να αντιπαραταχτεί με καμιά πολιτική παράταξη που σήμερα εκπροσωπείται στον δήμο έκτος από εκείνη που σήμερα ασκεί εξουσία και εκτοξεύει τα πρώτα της πυρά κατά της διοίκησης του κ. Σαραούδα.

Η ανακοίνωση της δημοτικής κίνησης «η ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ της πόλης μας»

Αναλυτικά, η ανακοίνωση που υπογράφει ο υποψήφιος δήμαρχος Μεταμόρφωσης, κ. Τάσος Τζίτζιφας, Πολιτικός Μηχανικός στο επάγγελμα, αδελφός του εκλιπόντος πρώην δημάρχου Μεταμόρφωσης Δημήτρη Τζίτζιφα, έχει ως εξής:

Κοντεύει να κλείσει ένας χρόνος από τότε, που έκανα γνωστές τις σκέψεις μου στους κατοίκους της πόλης μας, για ενδεχόμενη κατάθεση υποψηφιότητας εκ μέρους μου για το αξίωμα του δημάρχου.
Ήθελα να διανυθεί όλο το 2021 έτσι ώστε να υπάρχει ικανός χρόνος επαφών και συζητήσεων με όσο το δυνατό περισσοτέρους κάτοικους και φορείς της πόλης μας. Ήθελα να περπατήσω για άλλη μια φορά τους δρόμους της Μεταμόρφωσης που τους γνωρίζω καλά, εξαιτίας της επαγγελματικής μου δραστηριότητας.
Έτσι λοιπόν όλη την χρονιά που μας αφήνει σε λίγο, μαζί με συνεργάτες και μέσα στην πανδημιολογική κρίση, ακούσαμε μεγάλο αριθμό δημοτών μας, εργαζομένους στα όρια του δήμου μας και ήρθαμε σε επαφή με πολλούς φορείς και σωματεία.
Είδαμε σχεδόν πάντα ένα σταθερό προβληματισμό που άφορα την καθημερινότητα του καθένα και της καθεμιάς. Το περιμέναμε και αλλοίμονο να μην είναι η καθημερινότητα το πρώτο θέμα που πρέπει να απασχολεί κάθε κάτοικο η εργαζόμενο σε αυτή την πόλη.
Η εκπαίδευση της νέας γενιάς, οι μετακινήσεις των ανθρώπων προς, από, και μέσα στη πόλη, η στάθμευση στα πολεοδομικά κέντρα (και όχι μόνο), η ασφάλεια των κάτοικων, οι χώροι αθλητισμού, η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, η απασχόληση, η κοινωνική συνοχή και η εφαρμογή των ρυμοτομικών σχεδίων του 1939, του 1970, και του 2011 είναι αυτά που απασχολούν κατά κύριο λόγο κάθε κάτοικο αυτής της πόλης και κάθε εργαζόμενο σε αυτή.
Προβλήματα υπάρχουν πάντα και θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν σε κάθε δήμο, όμως είναι δυνατή μια ιεράρχηση στην επίλυση αυτών σε ένα διαφορετικό μοντέλο λειτουργίας της δημοτικής αρχής προς όφελος όλων μας. Ιεράρχηση που η σημερινή δημοτική αρχή φαίνεται να έχει ξεχάσει διαχειριζομένη απλώς έσοδα – έξοδα με διαδικασίες όχι και πολύ διαφανείς, αρκούμενη σε μικροπολιτική (βλέπε προσλήψεις, ειδικούς συμβούλους, αγορές ακινήτων χωρίς καμιά μελέτη για την αξιοποίηση των και άλλα που για την οικονομία του κειμένου παραλείπονται) και μάλιστα χωρίς δημοκρατικές διαδικασίες.
Η δημοτική αρχή πρέπει από την πρώτη μέρα άσκησης των καθηκόντων της να βρίσκει λύσεις για αυτά, με μπούσουλα ένα πλάνο τετραετίας που θα εκπονείται τους πρώτους μήνες από ανάληψης καθηκόντων και θα έχει σαν κύριο κορμό το πρόγραμμα που εκπόνησε και έθεσε υπόψη του εκλογικού σώματος.
Αυτό το πλάνο θα αναρτάται στο διαδίκτυο και θα εξειδικεύεται κατ’ έτος στον προϋπολογισμό.
Με την ανοικτή επιστολή μας τον Μάρτη του 2021 είχαμε δεσμευτεί για τα βήματα μας, τις αρχές μας και την φιλοσοφία μας. Δεν παρεκκλίναμε από αυτά, γιατί τα πιστεύουμε και γιατί θέλουμε την πόλη σύγχρονη και απαλλαγμένη από στρεβλώσεις και κομματικές αγκυλώσεις. Θέλουμε ο δήμος μας να λειτουργεί με δημοκρατικούς κανόνες, κοινωνικές ευαισθησίες και ιεράρχηση σε όλα. Για εμάς το πρώτο θα είναι πάντα πρώτο και όλα τα υπόλοιπα θα ακολουθούν πάντα.
Η δημοτική κίνηση που έχουμε ήδη δημιουργήσει («η ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ της πόλης μας») θα εκφράσει τις δικές μου σκέψεις, όπως και αυτές όλων εκείνων που μας στηρίζουν και μας πιστεύουν.
Τα χρονιά ζωής μου στη πόλη μας, μου δίνουν το δικαίωμα να την γνωρίζω καλά και η επαγγελματική μου δραστηριότητα που συνεχίζεται σε τεχνικό γραφείο από κοινού με την κόρη μου, προσθέτουν γνώσεις απαραίτητες σε μια αλλαγή πορείας στον δήμο μας. Είναι δυνατή μια αλλαγή σελίδας στη πόλη, πρέπει να το πιστέψουμε και να το επιδιώξουμε όλοι.
Συμπολίτισσες και συμπολίτες, δεν είμαι είμαι μικρός για να επιδιώξω πολιτική καριέρα μέσω του δήμου ούτε τόσο μεγάλος για να πάψω να ενδιαφέρομαι για την πόλη που με γέννησε. Όλον αυτό τον χρόνο που πέρασε αναλύσαμε πολλές φορές τα δεδομένα που χαρακτηρίζουν την πόλη μας σήμερα και την ιστορική της εξέλιξη. Αυτές οι αναλύσεις μαζί με τις επαφές μας με ανθρώπους της πόλης μας και εργαζομένους σε αυτή, έπεισαν έμενα και τα μέλη της κίνησης «η ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ της πόλης μας» ότι μια νέα πολιτική κίνηση έχει χώρο για να λειτουργήσει και να εργαστεί για το κάλο της πόλης μας.
Έτσι λοιπόν σήμερα κάνουμε γνωστό σε όλους ότι η δημοτική μας κίνηση «η ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ της πόλης μας» θα διεκδικήσει στις επόμενες δημοτικές εκλογές την πλειοψηφία σε ψήφους.
Από σήμερα λοιπόν εντείνουμε τις προσπάθειες μας για να έρθουμε περισσότερο κοντά στον κόσμο της πόλης μας και να ακούσουμε όσο μπορούμε περισσοτέρους. Συνεχίζουμε την προσπάθεια μας με απολυτά δημοκρατικές διαδικασίες (διότι δεν μας εκφράζουν άλλες). Δεν ειναι στη πρόθεση μας να αντιπαραταχτούμε με καμιά πολιτική παράταξη που σήμερα εκπροσωπείται στον δήμο μας έκτος από εκείνη που σήμερα ασκεί εξουσία. Σεβόμαστε αυτές τις παρατάξεις, το εκλογικό αποτύπωμα της κάθε μιας ξεχωριστά. Οι ενέργειες του συνόλου της αντιπολίτευσης στο ΔΣ του δήμου Μεταμόρφωσης, όπως αυτό συνέρχεται και συνεδριάζει κατ’ εφαρμογή του σημερινού νόμου, κρίνονται καθημερινά από την τοπική κοινωνία.
Στη σημερινή δημοτική αρχή όμως, θα ασκήσουμε από σήμερα και μέχρι τις επόμενες εκλογές αντιπολίτευση. Θα είμαστε απέναντι, θα λαμβάνουμε γνώση κάθε δημοτικού συμβουλίου παρευρισκόμενοι σε πολλά από αυτά και θα ενημερώνουμε τους δημότες μας. Θα ελέγχουμε τα οικονομικά, τις αγορές με χρήματα του δήμου, τις απευθείας αναθέσεις, τις προσλήψεις με οποιοδήποτε καθεστώς και αν αυτές πραγματοποιούνται και τα προγράμματα στα οποία συμμετέχει ο δήμος μας, καθώς και αυτά που δεν συμμετέχει ενώ υπήρχε η δυνατότητα.
Συμπολίτες και συμπολίτισσες, αγκαλιάστε την κίνηση μας, βοηθήστε μας με την συμμέτοχη σας και την έκφραση της άποψης σας, ή και την διαφωνία σας με τις θέσεις μας. Τα πολιτικά κόμματα έχουν θέση στην κεντρική πολιτική σκηνή, είναι πυλώνες της δημοκρατίας και αξίζουν τον σεβασμό μας. Όμως η πόλη μας, έχει ανάγκη όλων των κομμάτων, και αυτή την ανάγκη θέλει να εκφράσει η δημοτική μας κίνηση, απευθυνόμενη σε όλους.
Ζητούμε από όλους να αγκαλιάσουν την κίνηση μας, γιατί δίπλα μας θα βρουν χώρο έκφρασης και γιατί θέλουμε να απέχουμε από πολιτικούς εναγκαλισμούς. Θα συμμαχήσουμε και θα συμπορευθούμε με οποιονδήποτε, αρκεί να είναι αποτελεσματικός (αλλά όχι «ακραίος») προς όφελος της πόλης μας. Θα συνεργαστούμε με κάθε ξεχωριστή προσωπικότητα που θα φέρει στην κίνηση μας εμπειρία, γνώσεις και όρεξη για δουλειά, αφήνοντας στην άκρη την πολιτική της διαδρομή.
Είναι εύκολη μια κριτική για πεπραγμένα, άλλα εμείς της δημοτικής κίνησης «η ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ της πόλης μας» θέλουμε να βλέπουμε μόνο τα καλά που θα έρθουν για την πόλη μας. Θα συνεργαστούμε και θα ζητήσουμε τις συμβουλές όλων αυτών που υπηρέτησαν την Μεταμόρφωση εκλεγόμενοι στο αξίωμα του δημοτικού συμβούλου και αυτό του δημάρχου.

Η δημοτική κίνηση «η ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ της πόλης μας» μέσα το επόμενο τρίμηνο θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στην οποία θα συστηθεί πολιτικά στην τοπική κοινωνία και θα τοποθετηθεί σε όλα τα φλέγοντα θέματα της πόλης μας.

Προσωρινά και μέχρι την εύρεση κατάλληλου χώρου, ως εκλογικό κέντρο της δημοτικής μας κίνησης θα χρησιμοποιηθεί το τεχνικό μου γραφείο που βρίσκεται στην γωνιά των οδών Ράλλη και Κόττου, δίπλα στο δημοτικό μέγαρο (τηλ επικοινωνίας: 210 2801385, 6986 307158, email: imet.poli@gmail.com, facebook: https://www.facebook.com/imet.poli)”

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ