Ελάτε στην παρέα μας

Μεταμόρφωσης

Το πιο “γρήγορο” σχολείο της Ελλάδας βρίσκεται στη Μεταμόρφωση

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Μεταμόρφωσης σε συνέχεια του συμφώνου συνεργασίας με γνωστή εταιρεία παροχής υπηρεσιών internet μέσω οπτικής ίνας, η οποία προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες internet σε όλα τα δημοτικά / δημόσια κτίρια του Δήμου Μεταμόρφωσης, δημιούργησαν το πιο “γρήγορο” σχολείο στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα στο ολοκαίνουργιο 2ο Λύκειο Μεταμόρφωσης, που παραδίδεται σύντομα και ξεκινά το φθινόπωρο η λειτουργία του, εγκαταστάθηκε GPON γραμμή, καθαρή οπτική ίνα μέχρι το data center του σχολείου συμμετρικής ταχύτητας 500Mbps download και 500Mbps upload. Nα σημειωθεί ότι στην εν λόγω γραμμή έχουν ήδη εγκατασταθεί τα πιστοποιητικά κι οι περιορισμοί πρόσβασης που προβλέπονται από τις διατάξεις του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου.

Στο σχολείο θα εγκατασταθεί σύντομα δικτυακός εξοπλισμός με ταχύτητες uplink 1000Mbps και σύγχρονο τηλεφωνικό κέντρο PBX, τα οποία σε συνδυασμό με τις σύγχρονες υποδομές σε εποπτικά μέσα και Η/Υ, μας δίνει τη δυνατότητα να μιλάμε για ένα πρότυπο τεχνολογικά ίδρυμα, στη διάθεση των μαθητών της Μεταμόρφωσης.

Σύντομα ξεκινούν ανάλογες εργασίες δικτύωσης στο 1ο Λύκειο και 2ο Γυμνάσιο με το 1ο, 3ο, 4ο Γυμνάσια ν’ ακολουθούν.

Αν μάλιστα λάβουμε υπόψιν μας ότι μέσω της ενότητας ΑΤ 08 του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» ο Δήμος Μεταμόρφωσης θα προμηθευτεί διαδραστικούς πίνακες και έξυπνες διαβάσεις, τότε σύντομα θα μιλάμε για τον Δήμο με τα πιο έξυπνα σχολεία.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ