Ελάτε στην παρέα μας

Μεταμόρφωσης

Τι ισχύει με τον κορωνοϊό στη Μεταμόρφωση

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο δήμαρχος ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο για την υγειονομική εικόνα της πόλης

Καμία ανησυχία δεν εμπνέει η υγειονομική κατάσταση του δήμου Μεταμόρφωσης, σε σχέση με την πανδημία του κορωνοϊού, όπως ενημέρωσε το Σώμα στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, ο δήμαρχος της πόλης, κ. Στράτος Σαραούδας.

Πιο συγκεκριμένα, τονίζοντας πως δεν έχει κάποια αντιπολιτευτική χροιά η παρέμβασή του, ο πρώην δήμαρχος και νυν επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, κ. Μιλτιάδης Καρπέτας, ζήτησε να μάθει ποια είναι η γενική υγειονομική εικόνα στην πόλη της Μεταμόρφωσης σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού.

Σ. Σαραούδας: “Καλή η κατάσταση αλλά δεν εφησυχάζουμε”

Ο δήμαρχος, κ. Στράτος Σαραούδας απάντησε χαρακτηριστικά: “Καταρχάς, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ο ΕΟΔΥ δεν ενημερώνει κάθε δήμο ξεχωριστά για το ποια είναι η κατάσταση του, εκτός αν συντρέχει κάποιος σοβαρός λόγος που ευτυχώς στην πόλη μας δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Όσον αφορά στα κρούσματα, υπήρξαν κάποια στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, όπου αμέσως έκλεισαν για να μην υπάρξει διασπορά.”

Στη συνέχεια ο δήμαρχος συμπλήρωσε πως από τις πληροφορίες και την ενημέρωση που έχει και η πόλη της Μεταμόρφωσης παρουσίασε κάποια αύξηση στα κρούσματα όπως συνέβη σε όλη της Αττική και η οποία οδήγησε στο νέο σκληρό λοκντάουν. Πάντως επισήμανε ο κ. Σαραούδας πως δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας αλλά αυτό δεν πρέπει να οδηγήσει σε εφησυχασμό. Μάλιστα εξήγησε πως ο βασικός λόγος που ο δήμος Μεταμόρφωσης δεν ανακοίνωσε τα αποτελέσματα στα τεστ που έγιναν είναι πως δεν ήθελε να δημιουργηθεί στους πολίτες το αίσθημα του εφησυχασμού και δεν συνεχίσει να είναι το ίδιο προσεκτικός. Πάντως ανέφερε πως στα ράπιντ τεστ που έγιναν συμμετείχαν 315 πολίτες και βρέθηκε ένα θετικό κρούσμα.

Οι προτάσεις – θέσεις της αντιπολίτευσης

Από την πλευρά τους οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης βρήκαν την ευκαιρία να αναφερθούν γενικότερα στο θέμα της πανδημίας και στα μέτρα που έχουν ληφθεί, τα οποία βέβαια αφορούσαν περισσότερο στις κυβερνητικές επιλογές.

Ο επικεφαλής της παράταξης “Συμμαχία Πολιτών για τη Μεταμόρφωση”, κ. Βασίλης Καραβάκος ήταν ο πρώτος που πήρε τον λόγο και μεταξύ άλλων ανέφερε ότι “έχουν στραφεί σε μία αστυνομικού τύπου αντιμετώπιση της πανδημίας, με πάσης φύσεως απαγορεύσεις. Αντί να προσλαμβάνουν ιατρούς για να λειτουργήσουν οι Δομές Υγείας, προσλαμβάνουν αστυνομικούς. Επίσης, η οικονομία ασφυκτιά και οι επαγγελματίες και γενικότερα ο κόσμος υποφέρει”. Αναφερόμενος στα του δήμου ζήτησε η διοίκηση να προσφέρει τεστ στην εκπαιδευτική κοινότητα και να μπορούν να γίνονται μαζικά.

Αμέσως μετά τοποθετήθηκε ο επικεφαλής της παράταξης “Πολιτεία Πολιτών”, κ. Σάββας Νάνος, ο οποίος εγκάλεσε τον δήμαρχο ότι φάσκει και αντιφάσκει. Συγκεκριμένα, ο έμπειρος δημοτικός σύμβουλος διαφώνησε με την τακτική της διοίκησης να μην ενημερώνει σχετικά με τα αποτελέσματα των τεστ που διενεργούνται. Μάλιστα, ο κ. Νάνος ανέφερε ότι διάβασε σε Κυριακάτικη εφημερίδα πως ο δήμος Μεταμόρφωσης βρίσκεται στην πρώτη θέση μεταδοτικότητας με 21,5%, στους 100.000 κατοίκους. Με βάση αυτό το ρεπορτάζ ο κ. Νάνος αναρωτήθηκε ποιον θα πρέπει να πιστέψει και στάθηκε ξανά σε “έλλειμμα ενημέρωσης από πλευράς του δήμου”.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, κ. Παναγιώτης Μακρίδης επανήλθε στο αίτημα της παράταξης να συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο με θέματα α) την παιδεία και β) τις απαλλαγές από τους δημοτικούς φόρους των επαγγελματιών που έχουν πληγεί από την πανδημία.

Οι κινήσεις του Δήμου

Μετά τις παρεμβάσεις της αντιπολίτευσης ο δήμαρχος Μεταμόρφωσης απάντησε αναφέροντας τις κινήσεις που έχει κάνει ο δήμος ώστε να αναχαιτίσει την μετάδοση του ιού. Όπως είπε ο κ. Σαραούδας: “Ο Δήμος Μεταμόρφωσης προχώρησε έγκαιρα σε όλα τα απαραίτητα μέτρα. Σε συνεργασία με τους επόπτες καθαριότητας αποτρέψαμε να δημιουργούνται συνθήκες συγχρωτισμού στην πόλη. Κλείσαμε τις παιδικές χαρές. Έχουμε κάνει σύμβαση με εταιρεία σεκιούριτι που περιπολεί όλη τη νύχτα στην πόλη. Προσλάβαμε προσωπικό στην καθαριότητα των σχολείων και δημιουργήσαμε γενικότερα τις κατάλληλες συνθήκες. Ενημερώναμε υπεύθυνα τους πολίτες και καταλαβαίνω την αντιπολίτευση που πρέπει κάτι να βρει να μας προσάψει.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ