Ελάτε στην παρέα μας

Μεταμόρφωσης

Τα παιδιά του 7ου Δημοτικού Μεταμόρφωσης ανέλαβαν χρέη… Τροχαίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Θερμή ανταπόκριση βρήκε η βιωματική δράση “Μήλο-Λεμόνι” στους μαθητές του 7ου Δημοτικού Σχολείου Μεταμόρφωσης, μια πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού και του Τοπικού Συμβουλίου Πρόληψης της Παραβατικότητας, σε συνεργασία με το Γ’ Τμήμα Τροχαίας ΒΑ Αττικής και το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας – ΙΟΑΣ «Πάνος Μυλωνάς».

Συγκεκριμένα αξιωματικοί της Τροχαίας σταματούν οχήματα και τα παιδιά, έχοντας μάθει κάποιες βασικές αρχές της οδικής ασφάλειας από τον ΙΟΑΣ, θέτουν στους οδηγούς κάποια ερωτήματα. Μέσα από τις απαντήσεις οι μαθητές αποφασίζουν αν είναι καλοί ή κακοί οδηγοί και τους δίνουν αντίστοιχα ένα μήλο ή ένα λεμόνι.

Αξιοσημείωτο είναι ότι και οι οδηγοί συμμετείχαν ευχάριστα στη διαδικασία, συμφωνώντας ότι είναι πολύ σημαντικό να γίνονται τέτοιες δράσεις. Ενώ δεν έλειψαν και ερωτήσεις παιδιών προς τους αξιωματικούς για το πώς μπορούν να γίνουν τροχονόμοι (ή τι κάνουν το καλοκαίρι με τη ζέστη!!!).

Το σημείο της δράσης επισκέφθηκαν ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης, Στράτος Σαραούδας, οι αντιδήμαρχοι Χριστίνα Αντωνοπούλου, Γιάννης Μπάλτας, Χαρίκλεια Νικολοπούλου, ενώ παρών ήταν και ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης, Μάκης Αδαμίδης και φυσικά ο Πρόεδρος του ΤοΣΠΠα, Βασίλης Κορκολής και η Αντιπρόεδρος, Μαρία Αγγελοπούλου.

Η δράση συνεχίζεται την Πέμπτη 2 Ιουνίου στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μεταμόρφωσης.

 

Δείτε εικόνες από τη δράση:

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ