Ελάτε στην παρέα μας

Μεταμόρφωσης

Συνδικαλιστική Aνατροπή Βόρειου Τομέα: “Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί… “

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε καταγγελία για τους ισχυρισμούς του σωματείου “Ηρακλής” προέβη η Συντονιστική Επιτροπή της Συνδικαλιστικής Ανατροπής Βόρειου Τομέα.

Αναλυτικά αναφέρει τα εξής: “Με μια άκρως παραπλανητική ανακοίνωση ένα φερόμενο ως πανελλαδικό σωματείο, όπου άλλοτε ψευδώς παρουσιάζεται και σαν «σωματείο εργαζομένων Δήμου Μεταμόρφωσης Ηρακλής», προσπαθεί να διαβάλει την συνδικαλιστική ιδιότητα του Προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Μεταμόρφωσης.

Στην επίμαχη ανακοίνωση του Ηρακλή αναφέρεται ότι τους προκαλεί πολλά ερωτηματικά η απόφαση Δημάρχου Μεταμόρφωσης για την αναπλήρωση Προϊσταμένου Διεύθυνσης Καθαριότητας και Περιβάλλοντος. Τους προκαλεί μάλλον αλλεργία το γεγονός ότι ο Πρόεδρος των Εργαζομένων του Δήμου αναπληρώνει τη θέση Προϊσταμένου Διεύθυνσης μέχρι τις επερχόμενες κρίσεις προϊσταμένων σε λίγους μήνες.

Γιατί όμως τέτοια η πρεμούρα ενός άλλου σωματείου για τον Σύλλογο Μεταμόρφωσης; Τα λιγοστά μέλη του Ηρακλή στη Μεταμόρφωση τους μετέφεραν ότι επιβαρύνθηκαν οι εργασιακές σχέσεις; Έχουν να χάσουν οι εργαζόμενοι που επικεφαλής της Καθαριότητας τέθηκε ο συνδικαλιστικός τους εκπρόσωπος; Έχουν κάποιο αρνητικό δείγμα γραφής που τους δίνει κάποια ένδειξη; Μα προφανώς και όχι, πως θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο;

Η απάντηση βρίσκεται στην ανακοίνωση τους. Μέσα σε 10 μέρες που ξεκίνησε η αναπλήρωση βγάλανε συμπεράσματα; Όπως λένε και οι ίδιοι στην ανακοίνωση τους, δεν βρίσκουν κάτι μεμπτό και εκφράζουν την δικιά τους άποψη για το πως ο εκάστοτε Προϊστάμενος αποτελεί «ιμάντα διολίσθησης των εντολών της δημοτικής αρχής». Μόνο και μόνο για αυτή την φράση τους θα έπρεπε να τους εγκαλέσουν τα μέλη τους. Τι πρότυπα διοίκησης έχουν στο μυαλό τους και τι προσπαθήσανε οι κύριοι του «Ηρακλή» να εφαρμόσουν τον Σεπτέμβρη του 2019 στη Μεταμόρφωση με τέτοιες ιδέες για τους συναδέλφους με θέση ευθύνης;

Να θυμίσουμε στους Εργαζόμενους ότι ο νεοεκλεγμένος πρόεδρος του Ηρακλή αλλά και άλλα μέλη του ΔΣ του πανελλαδικού σωματείου Μεταμόρφωσης(!) με έδρα το Ηράκλειο έχουν επιχειρήσει να καταλάβουν, ή κατέλαβαν, θέσεις ευθύνης, ή τοποθετήθηκαν σε αλλότριες ειδικότητες μέσω διοικητικών «τεχνασμάτων» και στο Δήμο Μεταμόρφωσης αλλά και στο Ηράκλειο. Τοποθετήσεις όχι μόνο ανήθικες συνδικαλιστικά αλλά και μη νόμιμες τις περισσότερες φορές, κάτι που όντως είχε προκαλέσει πολλά ερωτηματικά στους Εργαζόμενους των Δήμων.

Οι Εργαζόμενοι στην Μεταμόρφωση τότε πληρώσανε ακριβά αυτά τα τερτίπια, όταν με σχεδιασμένες επιλογές του προέδρου του Ηρακλή και «ορισμένου για την υποβοήθηση κατάρτισης του προγράμματος» έχασαν με τρόπο ανεπανόρθωτο κεκτημένα δικαιώματα χρόνων.

 Ας κάνουμε εικόνα, όπως μας προτρέπει η ανακοίνωση του «Ηρακλή» ότι ο Πρόεδρος των Εργαζομένων είναι ταυτόχρονα Εργαζόμενος και υπηρετεί από θέση ευθύνης. Η ανακοίνωση εικάζει ότι επειδή ταυτίζονται δύο ρόλοι θα υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων σε βάρος των Εργαζόμενων και μελών του Συλλόγου:

Δεν είναι δικός τους πρόεδρος ούτε τους εκπροσωπεί συνδικαλιστικά, άρα δεν τους αφορούν τα θέματα που καταγγέλλουν

Οι Εργαζόμενοι στην Καθαριότητα και Περιβάλλον και μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Μεταμόρφωσης, όχι μόνο ανησυχούν αλλά και χαιρέτησαν μαζικά την συγκεκριμένη αναπλήρωση, για διάφορους λόγους, ένας από αυτούς είναι ότι ο Πρόεδρος τους και συνδικαλιστικός τους εκπρόσωπος θα είναι υπεύθυνος για τις συνθήκες εργασίας της μεγαλύτερης Διεύθυνσης του Δήμου και προσδοκούν ότι θα δοθεί λύση για πολλά εργασιακά θέματα που η αλήθεια είναι ότι είχαν βαλτώσει στη Μεταμόρφωση, με ευθύνη κυρίως των Δημοτικών Αρχών.

Μιλάνε για εργοδοτικό συνδικαλισμό του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Μεταμόρφωσης, όταν είναι γνωστό και στις πέτρες πόσο βολικός και χρήσιμος φάνηκε για την εργοδοσία ο «Ηρακλής», αφού δεν συμμετείχε στις δράσεις, απεργίες, καταλήψεις στους δήμους που έχει μέλη τα τελευταία 10 χρόνια..

Συνάδελφοι, το τελευταίο διάστημα βλέπουμε ότι στους Δήμους της Βόρειας Αθήνας αλλά και αλλού, διάφορα συμφέροντα, δήμαρχοι μέχρι και κλίκες κινούν και κατευθύνουν σωματεία σφραγίδες, καιροσκόπους συνδικαλιστές του Facebook αλλά και «επαναστατικά» ψηφοδέλτια και κομματικούς βραχίονες μέσα στα Σωματεία μας, με μόνο σκοπό να αποσυντονίσουν την κοινή μας προσπάθεια να αντιπαλέψουμε τις αντεργατικές πολιτικές της Κυβέρνησης και των «καλών» Δημάρχων, να μας διαιρέσουν, αυτοί οι οποίοι από κοινού προωθούν ανώνυμες εταιρείες, αναπτυξιακές και ιδιωτικοποιήσεις.

Σε αυτό τον αγώνα θα τα καταφέρουμε με τις δυνάμεις μας, όλοι εμείς οι Εργαζόμενοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

 

 
Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ