Ελάτε στην παρέα μας

Μεταμόρφωσης

Συλλεκτικές οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Μεταμόρφωσης

Δημοσιεύθηκε

στις

Δεν έχουν προηγούμενο όσα συμβαίνουν στο κορυφαίο δημοτικό όργανο της πόλης

Το γεγονός πως οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Μεταμόρφωσης πραγματοποιούνται πλέον μέσω τηλεδιάσκεψης, στο πλαίσιο των μέτρων για την αποφυγή μετάδοσης του κορωνοϊού, δεν έχει αλλάξει σε τίποτα το άγριο ύφος και την σφοδρή ένταση που επικρατεί κατά την διάρκειά τους.

Στην πιο πρόσφατη συνεδρίαση αφορμή για έντονες αντιπαραθέσεις ανάμεσα στην δημοτική αρχή και παρατάξεις της αντιπολίτευσης έδωσε το τελευταίο θέμα της ημερήσιας διάταξης που αφορούσε στην προσφυγή στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης των υπηρεσιών με τίτλο «συντήρηση και τεχνική υποστήριξη οικονομικών και διοικητικών εφαρμογών λογισμικού Δήμου Μεταμόρφωσης». Πρόκειται ουσιαστικά για την αλλαγή προγραμμάτων που δεν χρησιμοποιούνται και στην αναβάθμιση όσων χρειάζονται.

Ποιος έκανε τελικά την εισήγηση;

Αρχικά φάνηκε πως δεν θα υπάρχει πρόβλημα στην έγκριση του συγκεκριμένου θέματος. Όμως το γεγονός πως την εισήγηση υπέγραφε ο ίδιος ο δήμαρχος και όχι η Διευθύντρια της αρμόδιας Υπηρεσίας έφερε τις πρώτες αντιδράσεις αρχικά από τον πρώην δήμαρχο, κ. Μιλτιάδη Καρπέτα και στη συνέχεια από τον επικεφαλής της Πολιτείας Πολιτών, κ. Σάββα Νάνο.

Μάλιστα ο διάλογος του κ. Σαραούδα με τον κ. Νάνο ήταν για ακόμα μία φορά σε υψηλούς τόνους. Χαρακτηριστικά, ο κ. Νάνος ζήτησε να έχει τις εισηγήσεις των υπηρεσιών την επόμενη ημέρα γιατί όπως είπε τα ποσά είναι αρκετά υψηλά. Τότε ο δήμαρχος απάντησε πως την επόμενη ημέρα θα έχουν στο δήμο τις σχετικές εισηγήσεις. Ο κ. Νάνος όμως απάντησε “εγώ θέλω αύριο τις εισηγήσεις”, μία δήλωση που έκανε τον δήμαρχο να απαντήσει αρχικά ότι χρειάζεται να κάνει αίτηση ο κ. Νάνος αλλά μετά εν είδη αστεϊσμού είπε πως θα πάει την εισήγηση μαζί με γλυκά, κάτι που ανέβασε ακόμα περισσότερο την ένταση και ο κ. Νάνος είπε πως μετά από όλα αυτά αναγκάζεται να μην το ψηφίσει..

Θα πάνε στο VAR

Τελικά, και αφού πέρασε αρκετή ώρα και ηρέμησαν τα πνεύματα, οι δύο άνδρες συμφώνησαν να δουν με ηρεμία την επόμενη ημέρα το βίντεο της μεταξύ τους κόντρας και ανάλογα με το ποιος ευθύνεται για όλα αυτά που ειπώθηκαν να ζητήσει συγγνώμη στον άλλον.

Γιατί όμως είχε τόσα νεύρα ο δήμαρχος

Στη συνέχεια της συζήτησης για το ίδιο θέμα ο δήμαρχος ζήτησε και πήρε το λόγο προκειμένου να εξηγήσει τι ακριβώς ήταν αυτό που τον είχε ενοχλήσει τόσο από την στάση της αντιπολίτευσης. Όπως είπε ο κ. Σαραούδας: “Είναι μία υπηρεσία που την υπογράφει ο δήμος μας από το 1996 ανά δύο χρόνια που πρέπει να αναβαθμίζεται λόγω της εξέλιξης της τεχνολογίας. Δυστυχώς και στα πιο απλά θέματα, κάποιοι παρουσιάζουν συνέχεια προβλήματα για να μη μας αφήσουν να κάνουμε έργο. Το μόνο που θέλουμε είναι να γίνονται ηλεκτρονικά, όπως ζητάνε οι ίδιες οι υπηρεσίες.”

Ξεκαθάρισε το θέμα η κα Σκοπελίτη

Η αντιδήμαρχος οικονομικών του δήμου, κα Δήμητρα Σκοπελίτη, στην σύντομη παρέμβασή της διευκρίνισε το τι ακριβώς συμβαίνει σημειώνοντας: “Τη μελέτη την κάνει κάθε υπηρεσία και την εισήγηση εφόσον δεν υπάρχει προϊστάμενος στο Τμήμα Προγραμματισμού αυτή τη στιγμή, την υπογράφει ο δήμαρχος.”

Τελικά, θα περάσει δια περιφοράς

Αφού οι αντιδράσεις συνεχίστηκαν από την αντιπολίτευση, καθώς και η Λαϊκή Συσπείρωση τάχθηκε κατά λόγω της ανάγκης συνεργασίας με ιδιωτική εταιρεία και για αυτό ζήτησε να δημιουργήσει ο δήμος δικό του τμήμα πληροφορικής. Τελικά, αποφασίστηκε να περάσει το θέμα δια περιφοράς, όπου την εισήγηση θα την υπογράφουν οι υπηρεσίες του δήμου. Γιααυτό βέβαια χρειάστηκε να καλέσουν στο τηλέφωνο την αρμόδια υπάλληλο του δήμου ώστε να τους διαβεβαιώσει για όλα όσα είχε πει προηγουμένως ο δήμαρχος.

Πρόταση για δημιουργία Σταθμού Αιμοδοσίας στη Μεταμόρφωση

Μία σημαντική στιγμή κατά την διάρκεια της συνεδρίασης ήταν η πρόταση του δημοτικού συμβούλου της συμπολίτευσης, κ. Δημήτρη Τσίκνα, να δημιουργηθεί Σταθμός Αιμοδοσίας στο Δήμο της Μεταμόρφωσης το οποίο θα “τρέχει” ο Σύνδεσμος Αιμοδοτών Δωρητών Οργάνων Σώματος και Μέριμνας Υγείας “Κωστάκης Μεσογίτης” σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας. Όπως είπε ο κ. Τσίκνας ο Σύνδεσμος έχει καταθέσει την σχετική πρόταση και από την πλευρά του πρότεινε ο Σταθμός Αιμοδοσίας να λειτουργήσει στο σκεπαστό της Αττικής Οδού, καθώς όπως είπε “είναι ευκαιρία τώρα που έκλεισε η επιχείρηση που λειτουργούσε εκεί να μην προβεί ο δήμος σε ενοικίαση του αναψυκτηρίου αλλά να δημιουργηθεί μόνιμος Σταθμός Αιμοδοσίας.”

Τι συνέβη με την επιχείρηση στο σκεπαστό της Αττικής Οδού

Η παραπάνω πρόταση συνδέεται και με όσα κατήγγειλε ο πρώην αντιδήμαρχος οικονομικών και νυν Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Μεταμόρφωσης, κ. Μάκης Αδαμίδης, σχετικά με την επιχείρηση εστίασης που λειτουργούσε στο σκεπαστό της Αττικής Οδού. Ο αντιδήμαρχος ανέφερε ότι πριν λίγες ημέρες ο δήμος παρέλαβε τα κλειδιά του κτιρίου που βρίσκεται στο σκεπαστό, καθώς τα χρέη της επιχείρησης από τα ενοίκια όπως είπε ανήλθαν στα 515.000 ευρώ. Μάλιστα ο κ. Αδαμίδης επέρριψε ευθύνες ευθέως στην προηγούμενη διοίκηση λέγοντας χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για “το μεγαλύτερο ηθικό σκάνδαλο της διοίκησης Καρπέτα”. Μάλιστα στη συνέχεια προχώρησε και σε πιο εξτρίμ συστάσεις προς τον κ. Καρπέτα, ζητώντας του να βάλει το κεφάλι του σε έναν κουβά με πάγο για πέντε λεπτά, σε μία προσπάθεια να επαναφέρει στη μόδα το ice bucket challenge.

Από την πλευρά του ο πρώην δήμαρχος, προτίμησε να μην απαντήσει σε όσα ανέφερε ο κ. Αδαμίδης αλλά απευθυνόμενος προς τον κ. Σαραούδα ανέφερε “να τον χαίρεστε κύριε δήμαρχε και να αναρωτηθείτε σε ποιο επίπεδο έχει φτάσει το δημοτικό συμβούλιο”.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ