Ελάτε στην παρέα μας

Μεταμόρφωσης

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του πολέμου και της ακρίβειας το Σάββατο 9/4 στη Μεταμόρφωση

Δημοσιεύθηκε

στις

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνουν φορείς της Μεταμόρφωσης ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά και στην ακρίβεια.

Η κινητοποίηση θα λάβει χώρα το Σάββατο 09/04 στις 11.30 π.μ στην Πλατεία Δημαρχείου Μεταμόρφωσης.

Συμμετέχουν:

Σύλλογος Γυναικών Μεταμόρφωσης (μέλος της ΟΓΕ) / Ένωση ΕΒΕ Μεταμόρφωσης
Σύλλογος Εκπαιδευτικών “Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ” / Σωματείο Εργατών ΦΑΓΕ
Παράρτημα Συνδικάτων Οικοδόμων Νέας Ιωνίας , Ηρακλείου, Νέας Φιλαδέλφειας -Μεταμόρφωσης
Επιτροπή Ειρήνης ΕΕΔΥΕ Ν.Ιωνίας – Ηρακλείου – Μεταμόρφωσης
Σωματείο Συνταξιούχων Νέας Φιλαδέλφειας – Μεταμόρφωσης
Συντονιστικό Μαθητών Μεταμόρφωσης

 

Στη σχετική πρόσκληση αναφέρονται τα εξής:

“Καταδικάζουμε τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον λαό της Ουκρανίας.
Ο λαός της Ουκρανίας πληρώνει εδώ και μια δεκαετία τουλάχιστον τους ανταγωνισμούς και τις επεμβάσεις για το μοίρασμα αγορών. Δεν ξεχνάμε τους πολέμους στη Γιουγκοσλαβία από τις αρχές του 1990, που ξεκίνησαν με τη σφραγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οδήγησαν στη ΝΑΤΟϊκή επέμβαση του 1999 με την οριστική διάλυση της χώρας και τον κατακερματισμό της. Τα προσχήματα τότε, που αξιοποιήθηκαν από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, είναι τα ίδια με αυτά που χρησιμοποιεί η Ρωσία για τη δική της στρατιωτική επέμβαση, η «προστασία από εθνοκάθαρση» και το «δικαίωμα αυτοδιάθεσης».
Δεν μπορούμε να ξεχνάμε την τουρκική εισβολή και κατοχή στην Κύπρο από το 1974, που πραγματοποιήθηκε με τις πλάτες των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, το συνεχιζόμενο αυτό έγκλημα σε βάρος του κυπριακού λαού και τα διάφορα ΝΑΤΟϊκής κοπής σχέδια, που όλα αυτά τα χρόνια «σπρώχνουν» προς τη διχοτόμηση.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ

Ο λαός μας, για ακόμα μια φορά, θα κληθεί να πληρώσει! Να πληρώσει πολλαπλά με τους κινδύνους και τις απειλές για τη ζωή του από την πολεμική εμπλοκή, τους κινδύνους για τα κυριαρχικά του δικαιώματα με τις «θυσίες» για την ίδια την πολεμική προετοιμασία, την εκτίναξη της ήδη μεγάλης ακρίβειας σε μια σειρά από προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης, την ακόμα πιο βαθιά ενεργειακή φτώχεια, με νέα χτυπήματα σε δικαιώματα και ανάγκες του, προκειμένου να ενισχυθούν οι ΝΑΤΟϊκές δαπάνες, που συνοδεύουν το δόγμα «ύψιστη προτεραιότητα η άμυνα της χώρας». Ο ελληνικός λαός πρέπει να απορρίψει τα κελεύσματα της πολεμικής προπαγάνδας που προετοιμάζει τον πόλεμο και τη μεγαλύτερη εμπλοκή, τα παπαγαλάκια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, τις κατασκευασμένες ψεύτικες ειδήσεις που κατακλύζουν τα ΜΜΕ και το διαδίκτυο, να απορρίψει την «αντιρωσική υστερία», που φτάνει να δαιμονοποιεί ακόμα και δημιουργήματα του πολιτισμού, την προσπάθεια φίμωσης κάθε φωνής που δεν αναπαράγει κάθε αφήγημα των ευρωατλαντικών επιτελείων.
Η αληθινή αλληλεγγύη στους λαούς της Ουκρανίας και της Ρωσίας, των άλλων γειτονικών λαών είναι ο αγώνας σε κάθε χώρα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, η πάλη ενάντια στην εμπλοκή της κάθε χώρας σε αυτόν. Είναι η καταδίκη της στρατιωτικής επέμβασης της Ρωσίας, αλλά και η καταδίκη των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ που πυροδοτούν τον πόλεμο.

Εμείς δεν ανεχόμαστε σήμερα να πληρώσει ο λαός αυτό τον πόλεμο των συμφερόντων
Δεν είναι δικό μας χρέος! Να μη συμβιβαστεί με τον νέο αντιλαϊκό «κορσέ» και τα μέτρα που του ετοιμάζουν στο όνομα των έκτακτων αναγκών. Μόνη λύση είναι η εργατική – λαϊκή οργάνωση για την αντεπίθεση.
Η λαϊκή πάλη άμεσα να υποχρεώσει την όποια κυβέρνηση σε μέτρα υπεράσπισης του εργατικού – λαϊκού εισοδήματος από την ακρίβεια και την ενεργειακή φτώχεια.
• Να σταματήσουν αμέσως η συμμετοχή και η εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία ή αλλού με οποιονδήποτε τρόπο και οποιοδήποτε πρόσχημα.
• Να κλείσουν τώρα όλες οι στρατιωτικές βάσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στη χώρα μας, που αξιοποιούνται ως ορμητήρια πολέμου.
• Κανένα ελληνικό στρατιωτικό σώμα να μη σταλεί στην Ουκρανία, σε χώρες που συνορεύουν με αυτήν ή σε άλλες ιμπεριαλιστικές αποστολές. Κανένας στρατευμένος, αξιωματικός ή υπαξιωματικός εκτός συνόρων. Να σταματήσει η αποστολή πολεμικών εφοδίων και μέσων από την Ελλάδα.
• Για κατάργηση φόρων στα καύσιμα και σε άλλα είδη λαϊκής κατανάλωσης.
• Για αυξήσεις των μισθών, για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων του. Μέτρα προστασίας για τους συνταξιούχους και τους ανέργους.
• Για να παρθούν μέτρα ενάντια στις συνέπειες από τις κυρώσεις στη Ρωσία, που θα υποστούν πρώτα απ’ όλα αγρότες και αυτοαπασχολούμενοι.

Το πραγματικό δίλημμα σήμερα δεν είναι ΗΠΑ ή Ρωσία, ΕΕ ή Ρωσία, ΝΑΤΟ ή Ρωσία. Το πραγματικό δίλημμα είναι με τους λαούς ή με τους ιμπεριαλιστές.
Δεν πρέπει ο λαός να διαλέξει στρατόπεδο ληστών! Πρέπει να διαλέξει την ειρήνη των λαών την αλληλεγγύη και τη διεκδίκησή μας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας.”

 

 
Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ