Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Στα καταστήματα των Δήμων Μεταμόρφωσης και Λυκόβρυσης – Πεύκης αντιπροσωπεία του ΕΕΑ

Δημοσιεύθηκε

στις

Τα καταστήματα των Δήμων Μεταμόρφωσης και Λυκόβρυσης – Πεύκης επισκέφθηκε αντιπροσωπεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου.

Η επίσκεψη αυτή, εντάσσεται στο πλαίσιο της Δράσης του Ε.Ε.Α., σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, για τη διανομή υγειονομικού και ενημερωτικού υλικού σε όλους τους Δήμους της Αττικής, μετά την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α., το κεντρικό μήνυμα της συμβολικής αυτής δράσης του Επιμελητηρίου είναι «Ψωνίζουμε με ασφάλεια, στηρίζουμε τα καταστήματα της γειτονιάς μας», με στόχο αφενός την προάσπιση της δημόσιας υγείας και αφετέρου την αποφυγή ενός νέου κλεισίματος που θα ήταν καταστροφικό για τις επιχειρήσεις και την οικονομία.

Δήμος Μεταμόρφωσης

Αρχικά, ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. και μέλη της Διοίκησης – ο Αντιπρόεδρος κ. Ν. Γρέντζελος, ο Γενικός Γραμματέας κ. Δ. Γαβαλάκης, ο Οικονομικός Επόπτης κ. Π. Παντελής και τα μέλη του Δ.Σ. κ.κ. Δ. Βαρδακώστας και Κλ. Δημαρχιάδης– μαζί με την Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αττικής κ. Λουκία Κεφαλογιάννη, τον Δήμαρχο Μεταμόρφωσης κ. Στράτο Σαραούδα και τον Αντιδήμαρχο Καθημερινότητας του Πολίτη κ. Αδάμ Αδαμίδη βρέθηκαν στην τοπική αγορά της Μεταμόρφωσης και μοίρασαν σε καταστηματάρχες, εργαζόμενους και καταναλωτές μάσκες, αντισηπτικά και ενημερωτικά φυλλάδια για τη σωστή τήρηση των υγειονομικών μέτρων.

 

 

Καταστηματάρχες και εργαζόμενοι μετέφεραν στους εκπροσώπους του Ε.Ε.Α., της Περιφέρειας και των Δήμων ότι η κίνηση στην αγορά τις πρώτες ημέρες επαναλειτουργίας δεν ήταν η αναμενόμενη, με τους καταναλωτές να είναι, όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν, μουδιασμένοι και ενδεχομένως επιφυλακτικοί λόγω του αυξημένου αριθμού των κρουσμάτων, ενώ επισήμαναν ότι και η διαδικασία των ραντεβού μπερδεύει και δυσκολεύει τους πολίτες.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου τόνισε ότι το Ε.Ε.Α. θα διεκδικήσει την κατάργηση του τηλεφωνικού ραντεβού προκειμένου να δοθεί μεγαλύτερη ώθηση στο εμπόριο, και λίγη ώρα αργότερα, σε συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδης κατέθεσε το σχετικό αίτημα.

 

 

Συνομιλώντας επίσης με τον Δήμαρχο Μεταμόρφωσης ο κ. Χατζηθεοδοσίου δήλωσε εκ νέου την πρόθεση του Ε.Ε.Α. για την από κοινού υλοποίηση δράσεων με σκοπό την ανάπτυξη των τοπικών αγορών.

Από την πλευρά του ο κ. Σαραούδας ευχαρίστησε την αντιπροσωπεία του Ε.Ε.Α. για την πρωτοβουλία αυτή, «να δώσουν συμβολικά μάσκες και αντισηπτικά στα καταστήματα της Μεταμόρφωσης, τα οποία άνοιξαν, σε μία δύσκολη περίοδο για την πόλη» και υπογράμμισε ότι την ανάγκη τήρησης των μέτρων προστασίας «ώστε να μην ξανακλείσουν τα καταστήματά μας».

 

Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης

Αμέσως μετά, η Δράση του Ε.Ε.Α. συνεχίστηκε στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης, παρουσία του Δημάρχου κ. Αναστάσιου Μαυρίδη και της Αντιδημάρχου Εκπαίδευσης, Κοινωνικής Πολιτικής & Εθελοντισμού κ. Δέσποινας Μεντεσίδου.

Από το Ε.Ε.Α. παρέστησαν οι Αντιπρόεδροι κ.κ. Νίκος Γρέντζελος και Ηλίας Μάνδρος, καθώς και ο κ. Δημήτρης Παπαγιαννόπουλος, μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου.

 

Στη διάρκεια της διανομής του υγειονομικού και ενημερωτικού υλικού τα μέλη της Διοίκησης του Ε.Ε.Α. συνομίλησαν με επιχειρηματίες και εργαζόμενους, οι οποίοι εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους για την υποτονική μέχρι στιγμής κίνηση στην αγορά, καθώς και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν με το σύστημα των ραντεβού. Εκτίμησαν ωστόσο ότι όσο πλησιάζουμε προς το Πάσχα η κίνηση θα αυξάνεται, διαβεβαίωσαν για την τήρηση των μέτρων προστασίας και προέτρεψαν τους καταναλωτές να εμπιστεύονται τα καταστήματα της γειτονιάς τους.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ