Ελάτε στην παρέα μας

Μεταμόρφωσης

Σηκώνει αυλαία η Θερινή Κινηματογραφική Λέσχη Μεταμόρφωσης

Δημοσιεύθηκε

στις

Ξεκινά και φέτος το Κινηματογραφικό ταξίδι στη Μεταμόρφωση!

Αρχίζουμε με το πρόγραμμα “ΣΙΝΕΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥ & ΤΗ ΓΙΑΓΙΑ” και την νοσταλγική ταινία του Τάσου Μπουλμέτη “1968”! Την επόμενη Πέμπτη 29/6 έρχεται στιγμή να ξεκινήσει και το φετινό μας ταξίδι στον μαγικό κόσμο της Μεγάλης Οθόνης!

Όπως πάντα στο δροσερό προαύλιο του 1ου Δημοτικού Σχολείου, αυτή τη φορά όμως η 1η προβολή της Θερινής Κινηματογραφικής Λέσχης του Τμήμα Πολιτισμού Δήμου Μεταμόρφωσης. θα αφορά το επιτυχημένο προγράμμα ”ΣΙΝΕΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥ & ΤΗ ΓΙΑΓΙΑ” (κινηματογραφικές προβολές για τα μέλη των ΚΑΠΗ της πόλης σε συνεργασία με το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου). Στην κινηματογραφική μας μηχανή η νοσταλγική ταινία και μεγάλη επιτυχία του βραβευμένου Τάσου Μπουλμέτη (Πολίτικη Κουζίνα) «1968».

Ο Τάσος Μπουλμέτης μας επιστρέφει, μέσα από μια γλυκόπικρη αλλά ταυτόχρονα διασκεδαστικά κωμική σύνθεση ανθρωπίνων ιστοριών και ηθογραφίας της εποχής, σε μια αληθινά αξέχαστη νύχτα για την Ελλάδα και μάλιστα σε ένα δύσκολο και σκοτεινό ιστορικό πλαίσιο. Στην 4η Απριλίου του 1968, στον πρώτο χρόνο της χούντας, όταν και η ΑΕΚ κέρδισε στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων τη Σλάβια Πράγας στο κατάμεστο από 80.000 θεατές Παναθηναϊκό Στάδιο.

 

 

 

Οι συγκινητικές και αστείες ιστορίες της ταινίας συνθέτουν έναν πολύχρωμο καμβά ανθρώπων και ιστοριών μιας συγκλονιστικής εποχής, τόσο για την Ελλάδα όσο και για τον κόσμο. Όπως ο ίδιος ο σκηνοθέτης εμφατικά αναφέρει: «Αν δείτε […] την ημέρα του τελικού σκοτώνεται ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ», ενώ συμπληρώνουμε εμείς βρισκόμαστε σε ένα ιστορικό πεδίο με φοβερές κοινωνικές αναταράξεις τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Αμερική (Γαλλικός Μάης του -68, στο μέσο του πολέμου του Βιετνάμ, του αγώνα κατά των φυλετικών διακρίσεων στην Αμερική και ένα χρόνο πριν το ιστορικό πιά Φεστιβάλ του Γούντστοκ).

Η επίσημη πρεμιέρα της Θερινής Κινηματογραφικής Λέσχης θα δοθεί στις 6 Ιουλίου με προβολή της αριστουργηματικής ταινίας “Ο Νονός” του Φρ. Φ. Κόπολα (θα ακολουθήσουν και οι συνέχειες τις ταινίες τις επόμενες Πέμπτες) και πριν την προβολή, μεγάλη συναυλία της Ορχήστρας Πνευστών & Κρουστών του Δήμος Μεταμόρφωσης Αττικής με την αριστουργηματική μουσική της ταινίας (Νίνο Ρότα) και δημοφιλείς επιτυχίες από τον Παγκόσμιο Κινηματογράφο!

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ