Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Σε ποια σημεία της Μεταμόρφωσης τοποθετήθηκαν βυθιζόμενοι κάδοι

Δημοσιεύθηκε

στις

Τοποθετήθηκαν πέντε ζευγάρια βυθιζόμενων συστημάτων συλλογής απορριμμάτων (σύμμεικτων και ανακυκλώσιμων), με μηχανισμό διαβαθμισμένης συμπίεσης στο δήμο Μεταμόρφωσης.

Τα σημεία που τοποθετήθηκαν είναι τα εξής: 1) Αχιλλέως και Κ. Βάρναλη, 2) Πλατεία Κοσμά Αιτωλού (Μπιζανίου), 3) Πλατεία Προφήτη Ηλία, 4) Πλατεία Σταυριανού και 5) Πλατεία Εθν. Αντίστασης (Πευκών).
Οι κάδοι αυτοί αποτελούνται από εμφανή ανοξείδωτα δοχεία επίγειας ρίψης απορριμμάτων, βυθιζόμενους αφανείς μεταλλικούς κάδους αποκομιδής, υδραυλικό σύστημα συμπίεσης απορριμμάτων, ηλεκτρουδραυλικό σύστημα λειτουργίας.
Τα συστήματα λειτουργούν ρομποτικά με αισθητήρες ανίχνευσης του χρόνου έναρξης της συμπίεσης, υπερδεκαπλασιάζοντας την χωρητικότητα των αφανών βυθιζόμενων κάδων.
Λειτουργούν επί παντός καιρού με ασφαλή λειτουργία, αεροστεγή και υδατοστεγή μηχανισμό ασφαλείας από μυρωδιές και νερά, καταιγίδες, χιόνια κ.λ.π.
Η χρήση τους είναι ευχερής από ηλικιωμένους και παιδιά.
Με την λειτουργία τους θα αποσυρθεί η συστοιχία των επίγειων κάδων απορριμμάτων από την πλατεία με συνέπεια την βελτίωση της καθαριότητας και της υγιεινής της περιοχής και θα αναβαθμιστεί αισθητικά το αστικό τοπίο.
Θυμίζουμε πως στο δήμο Μεταμόρφωσης οι πρώτοι βυθιζόμενοι κάδοι είχαν τοποθετηθεί στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ