Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Πότε θα χτυπήσει το κουδούνι στο 2ο Λύκειο Μεταμόρφωσης

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος ετοιμάζεται να παραλάβει τη νέα υπερσύγχρονη σχολική μονάδα

Όσοι διασχίζουν τις οδούς Λεβαδείας ή Δελφών στην Μεταμόρφωση διαπιστώνουν ότι το σχολικό συγκρότημα που θα στεγάσει το 2ο Λύκειο Μεταμόρφωσης έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, οπότε εύλογα όλοι αναρωτιούνται πότε θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι στη νέα σχολική μονάδα της πόλης.

Η εφημερίδα μας επικοινώνησε με τον δήμαρχο Μεταμόρφωσης, κ. Στράτο Σαραούδα προκειμένου να μας ενημερώσει για το πότε θα παραδοθεί το σχολείο και θα ξεκινήσει να λειτουργεί.

Αρχικά, ο δήμαρχος εξέφρασε τη μεγάλη του ικανοποίηση που ένα τόσο κρίσιμο έργο ολοκληρώνεται και θα παραδοθεί στην σχολική κοινότητα της Μεταμόρφωσης δίνοντας λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα, λόγω της έλλειψης 2ου Λυκείου. Ένα πρόβλημα που θυμίζουμε πως πρόσκαιρα έχει αντιμετωπιστεί με την λειτουργία του 2ου Λυκείου στο χώρο του διαδημοτικού γυμνασίου Μεταμόρφωσης – Ηρακλείου.

Στην ερώτηση του “ενός εκατομμυρίου” για το πότε θα παραδοθεί, ο δήμαρχος μας τόνισε ότι αναμένεται να γίνει η παράδοσή του στα μέσα του επόμενου μήνα, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη ενημέρωση που είχε από την κατασκευαστική εταιρεία. Παράλληλα, ο κ. Σαραούδας μας εξήγησε ότι έχουν γίνει όλες οι μελέτες και πλέον αναμένεται η ολοκλήρωση των τελευταίων κατασκευών και φυσικά οι συνδέσεις με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας. Ο Δήμαρχος συμπλήρωσε ότι ο δήμος είχε δώσει μεγάλο βάρος στο να ολοκληρωθεί άμεσα αυτό το μεγάλο έργο και είχε αγαστή συνεργασία με την ΚΤΥΠ για να τα καταφέρει, διεκδικώντας πάντα το καλύτερο για την πόλη.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, για την ύπαρξη των αρχαίων, καθώς θυμίζουμε ότι στο Βόρειο και Νότιο τμήμα του κτιρίου βρέθηκαν κατά την εκσκαφή αγωγοί που χρονολογούνται στην ρωμαϊκή περίοδο, ο δήμαρχος μας ενημέρωσε ότι έγιναν παράλληλα όλες οι εργασίες για τα αρχαιολογικά ευρήματα, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων, χωρίς να καθυστερήσουν την κατασκευή του έργου.

Όσον αφορά στο πότε θα μεταφερθούν οι μαθητές από το 2ο Λύκειο, που φιλοξενείται στο διαδημοτικό γυμνάσιο, στο νέο σχολείο, ο δήμαρχος μας τόνισε πως αυτό προφανώς και δεν μπορεί να γίνει μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο και είναι πιθανό να γίνει στις διακοπές των Χριστουγέννων. Ο Δήμαρχος ξεκαθάρισε πως θα γίνει ότι καλύτερο για τα παιδιά σε συνεργασία με την σχολική κοινότητα.

Η ταυτότητα του 2ου Λυκείου Μεταμόρφωσης

ΠΡΑΞΗ: «2o Λύκειο Μεταμόρφωσης – Οικοδομικές εργασίες & ΗΜ εγκαταστάσεις»

Το έργο ανατέθηκε στην ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε. και εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα με συνολική δημόσια δαπάνη πράξης 5.870.000,00 € και 2.830.984,62 € όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα.

Το έργο κατασκευάζεται από την εταιρεία «Α.Γ.Τ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ» σύμφωνα με την από 06.08.2019 Σύμβαση με τη ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε. με συμβατικό τίμημα 2.780.984,62€ συμπερ. ΦΠΑ.

Το οικόπεδο στο οποίο θα ανεγερθεί το έργο βρίσκεται στο Ο.Τ.63, επί των οδών Τατοΐου, Λεβαδείας, Δελφών, Ε. Βενιζέλου, του Δήμου Μεταμόρφωσης. Η επιφάνεια του οικοπέδου είναι Ε=11.922,55μ2. Η Πραγματοποιούμενη Κάλυψη του κτιριακού συγκροτήματος είναι Ε=1.571,19μ2 και η Πραγματοποιούμενη Δόμηση είναι Ε=2.610,15μ2.

Το διδακτήριο αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο, Α΄ όροφο και Δώμα. Το Υπόγειο περιλαμβάνει όλους τους χώρους των Η/Μ εγκαταστάσεων, αρχείο, αποθήκες και χώρους στάθμευσης.

Το Ισόγειο περιλαμβάνει χώρο πολλαπλών χρήσεων με σκηνή και αποδυτήρια, χώρο εισόδου, γραφεία Καθηγητών, Διευθυντή με γραμματεία, βιβλιοθήκη, κυλικείο, ιατρείο, χώρο φύλακα, χώρους υγιεινής μαθητών και καθηγητών, τρία κλιμακοστάσια, έναν ανελκυστήρα και ένα στεγασμένο χώρο διαλείμματος.

Ο Α’ Όροφος περιλαμβάνει πέντε αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα σχεδίου – αισθητικής αγωγής, αποθήκη, αίθουσα φυσικών επιστημών με παρασκευαστήριο, τρείς αίθουσες τύπου ΙΙ, δύο αίθουσες ξένων γλωσσών, δύο αίθουσες πληροφορικής, έξι αίθουσες διδασκαλίας, γραφείο συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, τρία κλιμακοστάσια και έναν ανελκυστήρα.

Το Δώμα περιλαμβάνει την απόληξη του ενός κλιμακοστασίου – μη βατό δώμα.

Στην Πράξη συμπεριλαμβάνεται και Υποέργο Αρχαιολογίας.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ