Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Παιδικοί σταθμοί: Καλά μαντάτα για τους νέους γονείς της Μεταμόρφωσης

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο δήμος αποφάσισε να μην καταβάλουν τροφεία οι οικογένειες με εισοδήματα έως 23.000 ευρώ

Πολύ σημαντικά και συνάμα ευχάριστα νέα για τους νέους γονείς της Μεταμόρφωσης επιφύλασσε η πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης, όπου τέθηκαν προς έγκριση η διαμόρφωση των μηνιαίων οικονομικών εισφορών (τροφείων) που θα καταβάλλουν οι οικογένειες των φιλοξενούμενων παιδιών στους Βρεφικούς και Παιδικούς Σταθμούς για το σχολικό έτος 2021 – 2022 και η έγκριση των κριτηρίων εγγραφής και επανεγγραφής.

Τα ευχάριστα νέα έχουν να κάνουν με την επέκταση της απόφασης για μη καταβολή τροφείων. Συγκεκριμένα, από τις 7.000 ευρώ που ίσχυε μέχρι τώρα, πλέον δεν θα καταβάλουν χρήματα όσες οικογένειες δηλώνουν εισοδήματα έως και 23.000 ευρώ. Αυτή η απόφαση πάρθηκε με ευρύτατη πλειοψηφία από το Σώμα. Καταψήφισε η παράταξη “Πολιτεία Πολιτών”, με επικεφαλής τον κ. Σάββα Νάνο και ψήφισε “παρών” η Λαϊκή Συσπείρωση, με επικεφαλής τον κ. Παναγιώτη Μακρίδη, καθώς επιθυμούσαν να είναι δωρεάν τα τροφεία για όλους τους γονείς, ανεξαρτήτου εισοδήματος.

Πρέπει να αναφέρουμε ότι η εισήγηση της διοίκησης ήταν να παραμείνουν τα τροφεία όπως πέρυσι, όμως μετά από πρόταση της μείζονος μειοψηφίας και συγκεκριμένα του δημοτικού συμβούλου, κ. Φώτη Παπαδόπουλου, καθώς απουσίαζε ο κ. Μιλτιάδης Καρπέτας, το Σώμα ενέκρινε την επέκταση στα 23.000 ευρώ. Επίσης, όπως ειπώθηκε από την αρμόδια Διευθύντρια του Νομικού Προσώπου των Βρεφονηπιακών Σταθμών, χρειάζεται να υπάρχει κάποιο ποσό που θα καταβάλλεται από τους γονείς, ώστε αυτή η ανταποδοτικότητα να δίνει τη δυνατότητα στο δήμο να προχωράει στις αναγκαίες προσλήψεις για την κάλυψη των αναγκών των βρεφονηπιακών σταθμών του δήμου.

Το δεύτερο ευχάριστο νέο για τους γονείς της Μεταμόρφωσης και δυσάρεστο όμως για όσους γονείς από γειτονικές ή άλλες περιοχές πάνε τα παιδιά τους σε σταθμούς της Μεταμόρφωσης είναι ότι πριμοδοτήθηκε με επιπλέον μόρια η εντοπιότητα. Όπως τονίστηκε, μετά την απόφαση μη καταβολής τροφείων υπήρχε η μεγάλη πιθανότητα να αυξηθούν οι δηλώσεις συμμετοχής στους βρεφονηπιακούς της Μεταμόρφωσης και να έχαναν τις θέσεις, γονείς της πόλης. Έτσι αποφασίστηκε να παίρνουν περισσότερα μόρια ώστε να μην κινδυνεύουν να μείνουν εκτός.

Πάντως ο δήμαρχος Μεταμόρφωσης, κ. Στράτος Σαραούδας ενημέρωσε το Σώμα ότι από πέρυσι ο δήμος κατάφερε να ικανοποιήσει όλα τα αιτήματα και δεν έμεινε κανένα παιδί εκτός των βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Μεταμόρφωσης και το ίδιο θα επιχειρήσει να συμβεί και φέτος. Παράλληλα, ενημέρωσε πως ο δήμος θα ενημερώνει και για τις εξελίξεις για τις εγγραφές μέσω ΕΣΠΑ ώστε να εξυπηρετηθούν και φέτος όλοι οι γονείς.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ