Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Ο “Big Brother” άναψε φωτιές στο δημοτικό συμβούλιο Μεταμόρφωσης

Δημοσιεύθηκε

στις

Ένα πρωτοφανές περιστατικό σημάδεψε την χθεσινοβραδινή συνεδρίαση και προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις

Την ώρα που στη χώρα κυριαρχεί το θέμα των παρακολουθήσεων είχαμε ένα περιστατικό στην χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Μεταμόρφωσης που ήρθε να πυροδοτήσει μία σειρά από σοβαρές αντιδράσεις.

Συγκεκριμένα, την στιγμή που τον λόγο είχε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, κ. Παναγιώτης Μακρίδης, μία από τις κάμερες που μεταδίδει σε ζωντανή μετάδοση τη συνεδρίαση, εστίασε στον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο, κ. Φώτη Παπαδόπουλο και ζούμαρε προς το κινητό του. Μάλιστα αυτή η μετάδοση φαινόταν και στον κεντρικό προτζέκτορα της αίθουσας του συνεδριακού και όπως καταλαβαίνετε η αντίδραση ήταν άμεση.

Αμέσως οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης κατήγγειλαν αυτήν την ενέργεια και από την πλευρά της η διοίκηση τόνισε πως πρόκειται για κατακριτέα ενέργεια και θα γίνει ακόμα και ΕΔΕ. Η συνεδρίαση διακόπηκε και ανακοινώθηκε ότι θα συνεχιστεί την Δευτέρα 6/2.

 

Φ. Παπαδόπουλος: “Καταλύθηκε κάθε έννοια δημοκρατίας”

Την επόμενη κι όλας ημέρα ο κ. Παπαδόπουλος εξέδωσε ανακοίνωση αφού όπως τόνισε καταλύθηκε κάθε έννοια δημοκρατίας αλλά και όχι μόνο και ανέφερε πως το λόγο έχει ο εισαγγελέας και η δικαιοσύνη.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Στο ύστατο σημείο του πολιτικού ξεπεσμού και της ηθικής κατάπτωσης έφθασε η Δημοτική Αρχή Σαραούδα.

Στη διάρκεια του χθεσινού Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μεταμόρφωσης, την 1η Φεβρουαρίου 2023, η κάμερα που καταγράφει και μεταδίδει απ’ ευθείας τη συνεδρίαση, τη στιγμή που ομιλητής είναι ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Παναγιώτης Μακρίδης, εστιάζει και ‘’ζουμάρει’’ ως δια μαγείας στο ενεργό κινητό μου τηλέφωνο.

Η κατάφορη παραβίαση προσωπικών μου δεδομένων τα οποία δημοσιοποιήθηκαν live προς κάθε κατεύθυνση μέσω του διαδικτύου, είναι ανήκουστο και πρωτοφανές γεγονός.

Η πράξη αυτή παραβιάζει σωρεία διατάξεων που προστατεύουν το απόρρητο και μάλιστα την ώρα άσκησης των δημόσιων καθηκόντων μου στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η απροκάλυπτα φασιστική, παρακρατική ενέργεια και συμπεριφορά πλήττει, θίγει και προσβάλλει την πολιτική, προσωπική και οικογενειακή μου υπόσταση.

Καταρρακώνει κάθε έννοια δημοκρατίας στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο με τιμή και ακεραιότητα υπηρετώ 25 ολόκληρα χρόνια.

Το γεγονός αυτό αποτελεί την πιο μαύρη μέρα του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας, αφού κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει πώς και τι καταγράφουν, σε ποιο μέγεθος και βαθμό αυτές οι κάμερες.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις και κυρίως τις δικαιολογίες του Δημάρχου κ. Σαραούδα, για την προστασία και κάλυψη του άμισθου συμβούλου και επιστήθιου φίλου του κ. Στρογγυλούδη, στον οποίο έχει αναθέσει όλες τις ενέργειες λειτουργίας των ηλεκτρονικών συστημάτων μετάδοσης του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και όχι μόνο κι επειδή σ’ αυτή τη Δημοτική Αρχή το θράσος, η έπαρση και η αλαζονεία περισσεύουν σε βαθμό τύφλωσης, τον λόγο έχει ο Εισαγγελέας και η Δικαιοσύνη.

Ο Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος

Φώτης Παπαδόπουλος.”

 

Συμμαχία Πολιτών: Απαράδεκτο περιστατικό στο δημοτικό συμβούλιο

Η πρώτη αντίδραση σε επίσημη μορφή ήρθε από τη Συμμαχία Πολιτών όπου ανέφερε σε κείμενο που ανέβασε στο σάιτ της: “ Η Συμμαχία Πολιτών για τη Μεταμόρφωση καταδικάζει το απαράδεκτο περιστατικό εστίασης της κάμερας καταγραφής του δημοτικού συμβουλίου στο κινητό δημοτικού συμβούλου

Η καταγραφή προσωπικών δεδομένων και η απόπειρα παγίδευσης πολιτικού προσώπου είναι μια απολύτως καταδικαστέα συμπεριφορά.

Η δημοτική αρχή του κ. Σαραούδα έχει την απόλυτη πολιτική ευθύνη του γεγονότος.”

 

Η πρώτη ενημέρωση του Δήμου

Στην ενημέρωση του για το χθεσινό συμβάν με την οπτικοακουστική κάλυψη του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμος Μεταμόρφωσης τόνισε: “Όσον αφορά στο χθεσινό συμβάν κατά την οπτικοακουστική κάλυψη του Δημοτικού Συμβουλίου, αυτό διερευνάται ήδη αρμοδίως και θα ακολουθήσει πλήρης επίσημη ενημέρωση.

Την ίδια στιγμή γίνονται όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για την αποτροπή επανάληψης αντίστοιχου μεμονωμένου περιστατικού.”

 

Δήμητρα Σκοπελίτη: “Δεν μπορώ να διανοηθώ πως το συγκεκριμένο συμβάν έγινε από πρόθεση”

Από την πλευρά της η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου μεταμόρφωσης, κα Δήμητρα Σκοπελίτη έκανε την ακόλουθη δήλωση: “Το ατυχές συμβάν κατά τη διάρκεια της 4ης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Μεταμόρφωσης δεν μπορεί και δεν πρέπει να αναιρέσει την θεμελιώδη αρχή της διασφάλισης της προστασίας της ιδιωτικότητας και των προσωπικών δεδομένων.

Δεν μπορώ να διανοηθώ πως το συγκεκριμένο συμβάν έγινε από πρόθεση.

Ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου οφείλω να προφυλάσσω όλους τους δημοτικούς συμβούλους και δεσμεύομαι για τη διατήρηση της ομαλής και αρμονικής λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.”

 

Επί του πιεστηρίου

Μιλώντας με ανθρώπους που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα σχετικά με την κάλυψη του δημοτικού συμβουλίου Μεταμόρφωσης μας ενημέρωσαν πως μέσα στις επόμενες λίγες ημέρες θα κατατεθούν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι οι συγκεκριμένες κάμερες δεν έχουν τη δυνατότητα να “ζουμάρουν” σε τέτοιο σημείο που να μπορούν να αποτυπώσουν τι δείχνει ένα κινητό ή μία σελίδα χαρτί. Οπότε τόνισαν πως δεν τίθεται επ΄ ουδενί θέμα για προσωπικά δεδομένα. Επίσης, ο υπεύθυνος άμισθος σύμβουλος που είχε αναλάβει τη μετάδοση των συνεδριάσεων έθεσε τον εαυτό του του στη διάθεση του δημάρχου, καθώς αναγνώρισε πως εξέθεσε την δημοτική αρχή έστω και από λάθος. Όσον αφορά στο τι έγινε, λέγεται πως έφταιγε ο “δαίμονας της κάμερας” που κόλλησε την λάθος στιγμή και αφού είμαστε σε προεκλογική περίοδο είναι λογικό να πάρει τόση έκταση.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ