Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Ο προγραμματισμός των έργων στο Δήμο Μεταμόρφωσης

Δημοσιεύθηκε

στις

Ποιες είναι οι σημαντικότερες παρεμβάσεις που θα γίνουν στην πόλη, όπως μας τις περιέγραψε ο δήμαρχος Σ. Σαραούδας

Η δημοτική αρχή Mεταμόρφωσης έχει ρίξει μεγάλο βάρος στα έργα που χρειάζεται η πόλη και μάλιστα στην υλοποίησή τους μέσω πόρων που διεκδικεί ο δήμος.

Χαρακτηριστικά, ο δήμαρχος Μεταμόρφωσης, κ. Στράτος Σαραούδας δήλωσε: “Διεκδικούμε κάθε αναπτυξιακή ευκαιρία, κάθε διαθέσιμη χρηματοδότηση για τη Μεταμόρφωση, σε κάθε τομέα και σε κάθε επίπεδο.

Τον πρώτο χρόνο τέθηκαν τα θεμέλια, κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε δεδομένων και των συνθηκών λόγω COVID-19. Διεκδικήσαμε και λάβαμε χρηματοδοτήσεις και τώρα ήρθε η ώρα των έργων.

Ενδεικτικά και πάλι:

– Καταφέραμε να λάβουμε χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής για την μελέτη προσθήκης δύο ορόφων πάνω από την Τοπική Μονάδα Υγείας. Μονάδα την οποία, μετά από πιέσεις μας, το Υπουργείο Υγείας στελέχωσε πλήρως με ιατρικό προσωπικό και όρισε εμβολιαστικό κέντρο και για την οποία επιζητούμε να αναβαθμιστεί σε Κέντρο Υγείας.

– Με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση (μέσω Φιλόδημου, Περιφέρειας και ΚΤΥΠ) αναβαθμίζουμε ενεργειακά σχολεία (1ο , 2ο και 3ο Δημοτικό, 1ο Γυμνάσιο, 1ο Λύκειο), δημιουργούμε νέους χώρους υγιεινής και ράμπες ΑΜΕΑ. Και δεν σταματούμε να ζητούμε και να εργαζόμαστε για περισσότερα. Στόχος μας η ενεργειακή αναβάθμιση όλων των σχολείων της Μεταμόρφωσης.

– Συνεχίζονται οι διανοίξεις με τις οδούς Κλεισθένους, Ναυαρίνου, Πάρνηθος, Καλλιπόλεως, Χλόης, Οδυσσέως, τμήμα της Παπαδιαμάντη και Βουλγαροκτόνου, ενώ έπονται οι οδοί Αγίας Βαρβάρας και Σωκράτους, Σούτσου και φυσικά ο κόμβος του Ράλλη με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια.

– Με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Φιλόδημος γίνονται οι μελέτες για την κατασκευή δεύτερου ορόφου πάνω από κάθε ιδιόκτητο βρεφονηπιακό και παιδικό σταθμό. Ένα έργο που επιλύει οριστικά το πρόβλημα της διαθεσιμότητας θέσεων για τα παιδιά και τα εγγόνια μας.

– Έγινε δημοπράτηση, με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής, του έργου συντήρησης και αναβάθμισης για πρώτη φορά από την κατασκευή του, του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Μεταμόρφωσης. Έργο που ξεκινά άμεσα.

– Ολοκληρώνεται σύντομα ο διαγωνισμός για την προμήθεια δύο ακόμη νέων απορριμματοφόρων μέσω του προγράμματος Φιλόδημος ΙΙ.

– Προχωρούμε το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ). Ενός σχεδίου που συμβάλλει στη βελτίωση της καθημερινότητάς μας και για το οποίο θα βρείτε μέσα στο συγκεκριμένο έντυπο, πλήρη ενημέρωση.

– Διεκδικούμε την χρηματοδότηση για την τοποθέτηση ηχοπετασμάτων στην περιοχή Νέα Ζωή επί της Εθνικής Οδού, αίτημα που τελικά αποδέχθηκε η Περιφέρεια Αττικής. Το έργο είναι προϋπολογισμού σχεδόν 1.300.000 Ευρώ.

– Συντηρούμε και αναβαθμίζουμε γήπεδα στο Διαδημοτικό Αθλητικό Κέντρο και στον Λόφο Νεμέσεως (Δηλαβέρη). Δημιουργούμε σκεπαστό (με αερόστατο) γήπεδο εντός του 4ου Γυμνασίου, το οποίο παραδίδεται.

– Αποκαθιστούμε τις ζημιές τις οποίες υπέστη το Συνεδριακό Κέντρο από την πυρκαγιά του 2018.

– Προχωρούμε στην προμήθεια και τοποθέτηση νέων στεγάστρων αναμονής επιβατών αστικών γραμμών λεωφορείων.

– Αναβαθμίζεται το αυτόματο σύστημα ελέγχου άρδευσης του Δήμου Μεταμόρφωσης, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής.

– Συμμετέχουμε στην πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής και οκτώ (8) Δήμων για την ανάπλαση και ανάδειξη του Αδριάνειου Υδραγωγείου μέσω του ΕΣΠΑ.

– Πρόσθετα αντιπλημμυρικά έργα, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, βρίσκονται προ των πυλών.

– Δημιουργούμε αυτοτελές γραφείο Πολιτικής Προστασίας, με την παράλληλη σύνταξη επιχειρησιακού σχεδίου. Παράλληλα, μέσω του Προγράμματος «Αντ. Τρίτσης» ενισχύουμε το γραφείο με ένα όχημα 4Χ4.

Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»

Και σε αυτή την προσπάθεια δεν μπορούμε -και δεν πρέπει- να παραβλέψουμε την συμμετοχή μας στο μεγαλύτερο χρηματοδοτικό πρόγραμμα των τελευταίων ετών, το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» (21 εκατομμύρια Ευρώ).

Ενδεικτικά, έργα τα οποία προγραμματίζονται να γίνουν (και ήδη αρκετά εγκρίθηκαν) μέσω του Προγράμματος « Αντ. Τρίτσης»:

Αναμόρφωση οδών και πλατειών (πρακτικά το εμπορικό τρίγωνο της Μεταμόρφωσης):

Πλατείες:

  • Πλατεία Ιερού Ναού Μεταμόρφωσης του Σωτήρος.

  • Πλατεία ανατολικά του παλαιού Ιερού Ναού Μεταμόρφωσης του Σωτήρος

  • Πλατεία Πολυκανδριώτη.

  • Πλατεία Ευξείνου Πόντου.

Οδοί :

Ι. Ράλλη, Χλόης, Ι. Κόττου, Κοραή, Δελφών, Λεβαδείας, Οδυσσέως, Πάρνηθος, Πλαπούτα, Σούτσου, Γ. Κωνσταντινίδη, Αγ. Δημητρίου, Χρυσολωρά & η κάθετη σε αυτή ανώνυμη οδός, Φ. Γκινοσάτη, Ελ. Βενιζέλου, Τατοΐου.

Καθαριότητα- Ανακύκλωση

– Κατασκευή γωνιών ανακύκλωσης (υπέργειες και υπόγειες).

– Δύο (2) Απορριμματοφόρα με γερανό και αρπάγη.

Πολιτική προστασία

  • Προμήθεια οχήματος 4Χ4 με πυροσβεστική διάταξη.

Πληροφοριακή και ψηφιακή αναβάθμιση. Βελτίωση εξυπηρέτησης κοινού. Smart City.

– Εφαρμογή έκδοσης ψηφιακών πιστοποιητικών και διοικητικών πράξεων.

  • Πληροφοριακό σύστημα διαχείρισης ηλεκτρονικών ραντεβού.

  • Πληροφοριακό Σύστημα τηλελέγχου και τηλεδιαχείρισης φωτισμού πλατειών και λοιπών κοινόχρηστων χώρων.

  • Πληροφορικό Σύστημα Διαχείρισης Ωφελούμενων Κοινωνικών Υπηρεσιών και Παροχής υπηρεσιών Τηλεφροντίδας.

  • Ψηφιακό Αποθετήριο Διοικητικών Υπηρεσιών.

  • Αναβάθμιση συστήματος οικονομικής διαχείρισης.

Κτιριακές αναβαθμίσεις – κατασκευές

– Μελέτη Αποκατάστασης του Ι. Ν. Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ι. Ράλλη και Ι. Κόττου του Δήμου Μεταμόρφωσης. Για την δομική και λειτουργική αποκατάσταση του παλαιού Ι. Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, καθώς και την αισθητική ανάδειξή του, ώστε σε συνδυασμό με τη μελλοντική περαιτέρω ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου του και της υφιστάμενης πλατείας, η περιοχή να αποτελεί ένα ενιαίο λειτουργικό σύνολο.

– Μελέτη ανέγερσης νέου κτιρίου στο ακίνητο ιδιοκτησίας του Δήμου Μεταμόρφωσης (Πίνδου και Δεληγιάννη). Πρόκειται για ιδανικό σημείο στο οποίο το ανεγερθέν κτίριο θα μπορούσε να λειτουργήσει ως πνευματικό-πολιτιστικό κέντρο, όπου θα στεγάζονται τα διάφορα τμήματα των εργαστηρίων του Δήμου, καθώς και ένας μικρός πολυχώρος εκδηλώσεων, παρουσιάσεων & παραστάσεων, τα ΚΑΠΗ και τους συλλόγους που δραστηριοποιούνται στα διοικητικά όρια του Δήμου.

– Συντήρηση και αποκατάσταση 1ου Λυκείου Μεταμόρφωσης.

– Προσεισμικός έλεγχος όλων των δημοτικών κτιρίων και σχολείων της Μεταμόρφωσης.

– Προμήθεια ηλεκτρικών οχημάτων και δημιουργία σταθμών φόρτισης στο Δήμο Μεταμόρφωσης. Σε αυτά περιλαμβάνονται ένα ακόμη δημοτικό λεωφορείο 35 θέσεων, ένα mini van (με δυνατότητα μεταφορά ΑΜΕΑ), καθώς και οχήματα για την Διεύθυνση Καθαριότητας και Περιβάλλοντος.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ