Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Ο Δήμος Μεταμόρφωσης θωρακίζεται με νέο αντιπλημμυρικό έργο

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης για την υλοποίηση ενός σημαντικού έργου υποδομής για τον δήμο Μεταμόρφωσης με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής προχώρησαν ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης με τον Δήμαρχο Στρ. Σαραούδα.

 

Πρόκειται για την ευρεία παρέμβαση που θα θωρακίσει αντιπλημμυρικά συγκεκριμένες περιοχές της Μεταμόρφωσης. Το έργο έχει προϋπολογισμό 458.800,00 € και περιλαμβάνει την κατασκευή σωληνωτών αγωγών, φρεατίων υδροσυλλογής και επίσκεψης σε τμήματα οδών του Δήμου Μεταμόρφωσης, με σκοπό τη διασφάλιση της αντιπλημμυρικής προστασίας της περιοχής και της ασφαλούς κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων κατά τη διάρκεια έντονων βροχοπτώσεων και την αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων.

 

Παρόντες κατά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης ήταν επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Λ. Κεφαλογιάννη,  η Δ/ντρια Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Μ. Μίσκα και υπηρεσιακά στελέχη.

 

Το αντιπλημμυρικό έργο

 

Τα αντιπλημμυρικά έργα αφορούν στην κατασκευή σωληνωτών αγωγών, φρεατίων υδροσυλλογής και επίσκεψης σε τμήματα οδών του Δήμου Μεταμόρφωσης, με συνολικό μήκος αγωγών 692 μ.

Τα υψόμετρα και το ρυμοτομικό σχέδιο της περιοχής ελήφθησαν από τα εγκεκριμένα σχέδια  του Δήμου Μεταμόρφωσης. Οι θέσεις και οι διάμετροι των κατασκευασμένων συλλεκτήρων της περιοχής ελήφθησαν από τα αρχεία των δικτύων της ΕΥΔΑΠ.

 

Ειδικότερα για τα τμήματα των οδών προβλέπονται:

– Αγ. Θεοδώρων-Π. Μελά: κατασκευή αγωγού με λεκάνη απορροής 1.45 ha, μήκους 150 μ. και διαμέτρων Φ500, Φ600

Πευκών – Σωκράτους: κατασκευή αγωγού με λεκάνη απορροής 3.32 ha, μήκους 231μ. και διαμέτρου Φ600

-Πλαπούτα – Τατοΐου: κατασκευή αγωγού με λεκάνη απορροής 0.7 ha, μήκους 134μ. και διαμέτρου Φ500.

Οι αγωγοί με κυκλικές διατομές προβλέπονται να είναι οπλισμένοι τσιμεντοσωλήνες αποχέτευσης κλάσεως αντοχής 120 κατά ΕΛΟΤ ΕΝ 1916.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ