Ελάτε στην παρέα μας

Μεταμόρφωσης

Ο Δήμος Μεταμόρφωσης απαντά σε όσα ακούγονται για την έναρξη της λειτουργίας του 2ου Λυκείου

Δημοσιεύθηκε

στις

Ανακοίνωση με τίτλο: “Αποκατάσταση της αλήθειας σε αβάσιμες αιτιάσεις των τελευταίων ημερών” εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του Δήμου Μεταμόρφωσης προκειμένου να απαντήσει στα όσα αναφέρονται σε “βίντεο συκοφάντησης της δημοτικής αρχής για την έναρξη της λειτουργίας του 2ου Λυκείου.”.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει: “Καθώς τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορεί στο διαδίκτυο βίντεο συκοφάντησης της δημοτικής αρχής για την έναρξη της λειτουργίας του 2ου Λυκείου Μεταμόρφωσης, προς αποκατάσταση της αλήθειας ενημερώνουμε ότι:
Ειπώθηκε:
– Το 2015 καταψήφισε (ενν. ο Στράτος Σαραούδας) τη δημιουργία του σχολείου στο χώρο που τελικά χτίστηκε.

Η Αλήθεια:
Το 2015 ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης, Στράτος Σαραούδας, ζήτησε να αγοραστεί το Κτήμα Λαμπάκη ως πιο κατάλληλο για την κατασκευή του 2ου Λυκείου. Δεν διαφώνησε όμως στην αναγκαιότητα και τη χρηματοδότηση κατασκευής του Λυκείου.
Και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι το 2019 ο ίδιος «έσωσε» το έργο κυριολεκτικά στο νήμα, όταν για λίγες μόλις ημέρες κόντεψε να χαθεί, επειδή επί έτη δεν είχαν γίνει τα δέοντα για να ξεκινήσει.

Ειπώθηκε:
– (ενν. ο Στράτος Σαραούδας) Θριαμβολογεί για ένα σχολείο το οποίο:
α. δεν χρηματοδοτεί.
β. δεν κατασκευάζει.
γ. παραδίδεται με καθυστέρηση.
δ. παραδίδεται χωρίς εξοπλισμό.
ε. παραδίδεται χωρίς θρανία, έδρες και εποπτικό υλικό.

Η Αλήθεια:
Ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης και συνολικά η δημοτική αρχή νιώθουν υπερήφανοι για ένα έργο που έσωσαν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.
Του οποίου την κατασκευή επόπτευαν καθ’ όλη τη διάρκειά του και του οποίου η καθυστέρηση ολοκλήρωσής του οφείλεται (α) στα αρχαιολογικά ευρήματα και (β) στην άνοδο του κόστους κατασκευής του και μια προσωρινή διαφωνία της ΚΤΥΠ με τον ανάδοχο.
Και το οποίο δεν έμεινε στα λόγια, ολοκληρώθηκε σε τρία χρόνια και αποτελεί ένα πραγματικό κόσμημα για τη Μεταμόρφωση.
Αναφορικά με τον εξοπλισμό του, η ΚΤΥΠ ως όφειλε και μετά από σχετικό αίτημα της διεύθυνσης του σχολείου, κάλυψε τις δοθείσες ανάγκες, μεταξύ των οποίων αρχικά τον εξοπλισμό του με καινούργια θρανία και καρέκλες και στη συνέχεια με γραφεία καθηγητών και εξοπλισμό γραφείων (ντουλάπια, συρταριέρες κα).
Όσο για τα εργαστήρια, εφοδιάστηκαν από την δευτεροβάθμια σχολική επιτροπή.

Ειπώθηκε:
– Μεταφέρεται λειτουργικός εξοπλισμός από άλλα σχολεία της Μεταμόρφωσης.

Η Αλήθεια:
Σε λίγο θα πρέπει να δικαιολογήσουμε για το αν, πώς και γιατί μεταφέρθηκαν ντουλάπια ή αρχεία από το ένα σχολείο στο άλλο. Πραγματικά μας ξεπερνά η συγκεκριμένη αιτίαση.

Ειπώθηκε:
– Δεν έχει φροντίσει για την πρόσβαση των μαθητών στο σχολείο.

Η Αλήθεια:
Η πρόσβαση στα δύο Λύκεια (1ο και 2ο) μπορεί να γίνει μέσω:
(α) Της Δημοτικής Συγκοινωνίας, η οποία υπενθυμίζεται ότι λειτουργεί με δύο καινούργια λεωφορεία και με εκτεταμένο ωράριο (6 το πρωί με 7 το απόγευμα).
(β) Των υπαρχουσών γραμμών του ΟΑΣΑ.

ΚΑΙ
(γ) Με μισθωμένα (όσον αφορά στο 2ο Λύκειο) από την Περιφέρεια Αττικής οχήματα, με δημόσια σύμβαση υπηρεσιών, για λόγους που αφορούν στην διευκόλυνση και την ασφάλεια των μαθητών.
Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη στις 14 Σεπτεμβρίου από την Επιτροπή του 17ου Άρθρου του Ν. 4286/2014 (ΦΕΚ 194/τ. Α’/ 19-9-2014) της Περιφέρειας Αττικής και σύντομα θα γίνουν οι τελικές ανακοινώσεις και η κοινοποίηση του δρομολογίου.
Μια απόφαση την οποία η νυν δημοτική αρχή επιδίωξε και διεκδίκησε. Ένα ακόμη αίτημα στο οποίο ανταποκρίθηκε η Περιφέρεια Αττικής.

Εν κατακλείδι:
Τη στιγμή που κάποιοι αναλώνονται στο δέντρο και χάνουν το δάσος (Με χαρακτηριστικό παράδειγμα πρόσφατη παραπλανητική φωτογραφία μιας αίθουσας που δεν έχει ακόμη παραδοθεί σε υπό ενεργειακή αναβάθμιση σχολείο και την υπόνοια ότι όλο το σχολείο είναι έτσι).
Τη στιγμή που κάποιοι ασκούν μικροπολιτική.
Τη στιγμή που κάποιοι δεν βλέπουν γύρω τους τα δεκάδες έργα που γίνονται.
Τη στιγμή που κάποιοι περιορίζονται σε μόνιμη γκρίνια και όχι σε υπεύθυνη και εποικοδομητική κριτική/αντιπολίτευση,

η νυν Δημοτική Αρχή κάνει έργο
ΚΑΙ Η ΠΙΟ ΠΕΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΥΤΟ.

Πρόσθετες ενημερώσεις:
• Έχει εγκριθεί η δαπάνη και η υλοποίηση επισκευής/κατασκευής των πεζοδρομίων πέριξ του 2ου Λυκείου.
• Απομακρύνθηκαν από το γειτονικό οικόπεδο όλα τα χώματα/μπάζα με υποέργο, το οποίο αναμένεται να αξιοποιηθεί.
• Έχει ενταχθεί σε χρηματοδότηση και άρα προχωρά η διάνοιξη της οδού Δελφών.”

 

Πηγή: syneidisi.com

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ