Ελάτε στην παρέα μας

Μεταμόρφωσης

Οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μεταμόρφωσης έγιναν τροχονόμοι για μια μέρα

Δημοσιεύθηκε

στις

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η βιωματική δράση “Μήλο-Λεμόνι”, μια πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού Μεταμόρφωσης και του Τοπικού Συμβουλίου Πρόληψης της Παραβατικότητας, σε συνεργασία με το Γ’ Τμήμα Τροχαίας ΒΑ Αττικής και το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας – ΙΟΑΣ «Πάνος Μυλωνάς».

Συγκεκριμένα αξιωματικοί της Τροχαίας και σήμερα βρέθηκαν σε κεντρικό δρόμο της πόλης και άρχισαν σταματούν οχήματα. Στη συνέχεια μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μεταμόρφωσης, έχοντας μάθει κάποιες βασικές αρχές οδικής ασφάλειας από τον ΙΟΑΣ, θέτουν στους οδηγούς μια σειρά ερωτημάτων. Μέσα από τις απαντήσεις οι μαθητές αποφασίζουν αν είναι καλοί ή κακοί οδηγοί και τους δίνουν αντίστοιχα ένα μήλο ή ένα λεμόνι.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήταν η στιγμή που ο αξιωματικός της τροχαίας σταμάτησε τον πατέρα μαθήτριας η οποία με τους συμμαθητές της τον ανέκρινε! Ευτυχώς ήταν υποδειγματικός οδηγός, οπότε έφυγε με ένα βραβείο και ένα μήλο!

Σημειώνεται ότι τόσο τα «βραβεία», όσο και οι «κλήσεις» είναι ζωγραφιές μαθητών.

Το σημείο όπου γίνεται η δράση επισκέφθηκαν ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης, Στράτος Σαραούδας, οι αντιδήμαρχοι Χριστίνα Αντωνοπούλου και Γιάννης Μπάλτας, ενώ φυσικά παρών ήταν ο Πρόεδρος του Tοσππα, Βασίλης Κορκολής και η Αντιπρόεδρος, Μαρία Αγγελοπούλου.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ