Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Ξεκίνησαν τα αντιπλημμυρικά έργα στο δήμο Μεταμόρφωσης

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε εξέλιξη βρίσκονται σημαντικές παρεμβάσεις για την αντιπλημμυρική θωράκιση του Δήμου Μεταμόρφωσης, όπως ενημερώνει με ανακοίνωση που εξέδωσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, Ανάπτυξης και Τεχνικών Έργων, κ. Γιάννης Μανανάς.

Πρόκειται για τα δύο αντιπλημμυρικά έργα που πραγματοποιούνται πέριξ των οδών Δημοκρίτου και Θεοτοκοπούλου. Οι συγκεκριμένες περιοχές αντιμετώπισαν πολύ μεγάλα προβλήματα πλημμυρικών φαινομένων στο παρελθόν και οι παρεμβάσεις που θα γίνουν αναμένεται να βελτιώσουν σημαντικά την αντιπλημμυρική θωράκιση τους. Το έργο είναι προϋπολογισμού 1.851.320,39 ευρώ με το Φ.Π.Α. χρηματοδοτείται και εκτελείται από την Περιφέρεια Αττικής.
Επίσης, υποβλήθηκε προς έγκριση στην Περιφέρεια Αττικής η μελέτη της Τεχνική Υπηρεσίας του Δήμου Μεταμόρφωσης για αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή της Καναπίτσας.
Παράλληλα ο αντιδήμαρχος ενημερώνει ότι ολοκληρώνεται η διαδικασία πρόσληψης Τεχνικού Συμβούλου σε θέματα οριοθέτησης ρεμάτων του Δήμου Μεταμόρφωσης, καθώς έχει αναδειχθεί προσωρινός ανάδοχος.

Ειδικότερα η ανακοίνωση του κ. Μανανά έχει ως εξής:
“1. α) Πέριξ της οδού Δημοκρίτου, κατασκευάζεται δίκτυο ομβρίων στις οδούς Δημοκρίτου, Ευβοίας, Μεσσηνίας, Γραβιάς, Ιουλιανού, Ελευσινίων, Ηλείας, Πυθίας και Αριστοτέλους συνολικού μήκους 1670 μ. περίπου.
β) Πέριξ της οδού Θεοτοκοπούλου, έχουν γίνει οι απαραίτητες δοκιμαστικές τομές και ξεκινάει σύντομα η κατασκευή δικτύου ομβρίων στις οδούς Θεοτοκοπούλου, Ερμού, Τυμφρηστού, Βαλαωρίτου και Χλόης, συνολικού μήκους 900 μ. περίπου.
Οι παραπάνω περιοχές αντιμετώπιζαν πολύ μεγάλα προβλήματα πλημμυρικών φαινομένων και οι προαναφερθείσες παρεμβάσεις αναμένεται να βελτιώσουν σημαντικά την αντιπλημμυρική θωράκιση τους.
Τα αντιπλημμυρικά έργα αφορούν την κατασκευή σωληνωτών αγωγών, φρεατίων υδροσυλλογής και επισκευής σε τμήματα των παραπάνω οδών.
Το έργο είναι προϋπολογισμού 1.851.320,39 ευρώ με το Φ.Π.Α. χρηματοδοτείται και εκτελείται από την Περιφέρεια Αττικής ενώ η αντίστοιχη μελέτη εκπονήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.
2. Υποβλήθηκε προς έγκριση στην Περιφέρεια Αττικής η μελέτη της Τεχνική Υπηρεσίας του Δήμου Μεταμόρφωσης για αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή της Καναπίτσας και πέριξ της οδού Σωκράτους, Πλαπούτα, Τατοΐου και Πεύκων συνολικού μήκους 700μ. περίπου.
Τα αντιπλημμυρικά έργα αφορούν την κατασκευή σωληνωτών αγωγών, φρεατίων υδροσυλλογής και επισκευής σε τμήματα των παραπάνω οδών.
Το έργο αναμένεται να θωρακίσει αντιπλημμυρικά της παραπάνω περιοχές. Είναι προϋπολογισμού 458.800 ευρώ με Φ.Π.Α. και αναμένεται να χρηματοδοτηθεί και να δημοπρατηθεί από την Περιφέρεια Αττικής αφού πρώτα εγκριθεί η ανωτέρω μελέτη του Δήμου μας.
3. Τέλος ολοκληρώνεται η διαδικασία πρόσληψης Τεχνικού Συμβούλου σε θέματα οριοθέτησης ρεμάτων του Δήμου Μεταμόρφωσης, καθώς έχει αναδειχθεί προσωρινός ανάδοχος και αναμένεται η οριστικοποίηση του και η υπογραφή της σχετικής σύμβασης, προκειμένου να οριοθετηθούν τα ρέματα Καλλιπόλεως, Δαμάσκου και το μικρό υδατόρεμα στην οδό Δερβανίων.
Ο ανωτέρω Τεχνικός Σύμβουλος θα συνδράμει την Τεχνική Υπηρεσία στις απαραίτητες τοπογραφικές υδραυλικές πολεοδομικές και περιβαλλοντικές μελέτες.
Ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα 74.339,65 ευρώ με Φ.Π.Α. και θα χρηματοδοτηθεί από ίδιους πόρους.
Μετά την εκπόνηση των παραπάνω μελετών και αδειοδοτήσεων θα εκτελεστούν τα προκύπτοντα έργα διευθέτησης και οι προσαρμογές του Σχεδίου Πόλης όπου απαιτείται.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ