Ελάτε στην παρέα μας

Μεταμόρφωσης

Μοναδική η παράσταση “Οίκος Μακ- Μπεθ” στη Μεταμόρφωση

Δημοσιεύθηκε

στις

Μια ξεχωριστή παράσταση είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν όσοι τυχεροί βρέθηκαν το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017 και στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μεταμόρφωσης.
Ο Δήμος Μεταμόρφωσης (Τμήμα Πολιτισμού) και η Κοινωφελής Επιχείρηση σε συνεργασία με τον ΣΒΑΠ (Σύνδεσμος για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων) παρουσίασαν την παράσταση του Θεάτρου Τέχνης, Καρόλου Κουν, “ΟΙΚΟΣ ΜΑΚ-ΜΠΕΘ”, του Παναγιώτη Μέντη, βασισμένο πάνω στον Μάκμπεθ του Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Κωστή Καπελώνη.
Η παράσταση έκανε πρεμιέρα στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης, Καρόλου Κουν στις 16 Οκτωβρίου 2017 όπου και θα παίζεται έως και τις 31 Μαρτίου 2018.
Πρόκειται για ένα πολιτικό, ψυχολογικό θρίλερ για τη σύγχρονη ευρωπαϊκή πολιτική πραγματικότητα και την αναμενόμενη μετα-δημοκρατία.
Σ’ ένα τοπίο άμεσου μέλλοντος, αλλά και σκοτεινού μεσαίωνα, η άνοδος στην εξουσία, η κατάκτηση του στέμματος ή η αρχηγία του κόμματος, έχει τους ίδιους κανόνες εδώ και αιώνες.
Η σκηνοθεσία του κ. Καπελώνη, ο οποίος είχε αναλάβει επίσης τα σκηνικά και τους φωτισμούς της παράστασης ήταν ευφυέστατη. Καταιγιστικοί ρυθμοί σε ένα κείμενο απαιτητικό στην απόδοση του και μια μεγάλη γκάμα δυναμικών και ακραίων συναισθημάτων δοκίμασαν τις αντοχές και τις ικανότητες των ηθοποιών οι οποίοι ανταποκρίθηκαν εξαιρετικά και χάρισαν στο κοινό μία συναρπαστική παράσταση. Ο κόσμος με τη σειρά του ανταπέδωσε με το ζεστό και παρατεταμένο χειροκρότημα του, όχι μόνο στο τέλος αλλά και πολλές φορές κατά τη διάρκεια της παράστασης μετά από μονολόγους ή ντουέτα.
Την παράσταση παρακολούθησε πλήθος κόσμου, ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης κ. Μιλτιάδης Καρπέτας καθώς και Δημοτικοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι φορέων της πόλης.
Ακόμα μία αξιοπρόσεκτη εκδήλωση από το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου ακολουθεί στις 25/11 στον ίδιο χώρο το ‘’Άξιον Εστί’’ των Ελύτη – Θεοδωράκη με μία διανομή διακεκριμένων καλλιτεχνών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ