Ελάτε στην παρέα μας

Μεταμόρφωσης

Μεταμόρφωση: Τόπος στα νιάτα – Οι εκλογές για το νέο προεδρείο του Δ.Σ. επιφύλαξαν ένα “ρεκόρ” για την ιστορία του δήμου

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο γνωστό κλίμα έντασης και ακραίων φωνών, που πραγματοποιούνται όλες οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Μεταμόρφωσης, ξεκίνησε και η πρόσφατη ειδική συνεδρίαση του Σώματος για τις Δημαιρεσίες, δηλαδή την εκλογή του νέου Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και των Επιτροπών του Δήμου (Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής).

Αυτή τη φορά όμως η συνέχεια της συνεδρίασης επιφύλασσε μία ιστορική στιγμή για τον δήμο, καθώς μετά την ψηφοφορία νέα Πρόεδρος εξελέγη η κα Δήμητρα Σκοπελίτη, η οποία είναι η νεότερη Πρόεδρος που έχει αναλάβει τη συγκεκριμένη θέση.

“Φουρτουνιασμένη” έναρξη

Το πρωί της Κυριακής 9 Ιανουαρίου 2022, οι δημοτικοί σύμβουλοι της Μεταμόρφωσης, κάποιοι εκ των οποίων με τη συνοδεία των παιδιών τους, παρέστησαν στην ειδική συνεδρίαση για τις Δημαιρεσίες κι ενώ το κλίμα έδειχνε σχεδόν εορταστικό, η παράταξη της Συμμαχίας Πολιτών και ο επικεφαλής της κ. Βασίλης Καραβάκος, δημιούργησε σε μία ακόμα συνεδρίαση συνθήκες πρωτοφανούς έντασης επιτιθέμενος στον δήμαρχο κ. Σαραούδα, στην απερχόμενη πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, κα Νικολοπούλου αλλά και σε όποιον άλλον τολμούσε να έχει διαφορετική άποψη από αυτόν. Η αφορμή που βρήκε αυτή τη φορά για να κάνει άνω κάτω τη συνεδρίαση ήταν για το ότι ήθελε να μιλήσει πριν την ψηφοφορία και όχι μετά όπως προβλέπει η διαδικασία και επιθυμούσε και το υπόλοιπο Σώμα. Μάλιστα χαρακτηριστική ήταν η αναφορά της κας Νικολοπούλου, η οποία όπως πάντα εξέθεσε τον δημοτικό σύμβουλο της μειοψηφίας διαβάζοντάς του τι προβλέπεται στις Δημαιρεσίες και συμπληρώνοντας για το μπάχαλο που είχε δημιουργήσει: “Ευχαριστώ τον συνάδελφο για την γνώμη που έχει για εμένα, με την επίθεση που μου έκανε. Το έχει συνήθεια να κάνει αυτή την επίθεση ελπίζοντας ότι έτσι θα διαλύσει το δημοτικό συμβούλιο. Δεν διαλύεται έτσι όμως.”

Τον επικεφαλής της Συμμαχίας Πολιτών εξέθεσε και ο αρχηγός της Λαϊκής Συσπείρωσης, κ. Παναγιώτης Μακρίδης τονίζοντας πως ψευδώς ειπώθηκαν κάποια “κατορθώματα” της παράταξης, καθώς τα συγκεκριμένα ήταν αποτελέσματα της αντιπολίτευσης της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Νέα προεδρίνα η… ”τσαρίνα”

Αφού λοιπόν ολοκληρώθηκε η …επαναστατική γυμναστική, τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, κλήθηκαν από τον προεδρεύοντα, κ. Γιάννη Μπάλτα (ως πρώτο σε σταυρούς δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας) να εκλέξουν το νέο προεδρείο για την τρέχουσα διετία. Από την ψηφοφορία που ακολούθησε Πρόεδρος εξελέγη η κα Δήμητρα Σκοπελίτη με 13 ψήφους. Αντιπρόεδρος ο κ. Ευάγγελος Γαρούφος με 19 ψήφους και Γραμματέας ο κ. Νίκος Ζυγούνας με 16 σταυρούς.

Στη συνέχεια ο κ. Μπάλτας σηκώθηκε από τη θέση του, και εκεί κάθισε η πρώην Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Μεταμόρφωσης και νέα Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κα Δήμητρα Σκοπελίτη.

Πρώτα πήρε τον λόγο καλωσορίζοντας τη νέα Πρόεδρο, ο δήμαρχος, ο οποίος δήλωσε: “Πλέον, έχουμε Πρόεδρο τη νεότερη δημοτική σύμβουλο του δημοτικού συμβουλίου. Είναι σημαντικό για την παράταξή μας ότι κατάφερε να έχει νέους δημοτικούς συμβούλους, οι οποίοι είναι πολύ αξιόλογοι. Νομίζω ότι πολύ δύσκολα θα μπορέσει να σπάσει κάποιος αυτό το ρεκόρ της νεότερης προέδρου που πέτυχε σήμερα. Εύχομαι καλή επιτυχία σε αυτή τη δύσκολη πορεία γιατί θα είναι ένα προεκλογικό συμβούλιο.”

Η κα Σκοπελίτη δήλωσε αμέσως μετά την εκλογή της: “Θέλω να συγχαρώ το νέο προεδρείο για την εκλογή του. Ευχαριστώ τον δήμαρχο για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε και όλους εσάς για την ψήφο σας. Δεν θα μπορούσα να μην ευχαριστήσω την κα Νικολοπούλου, η οποία τόσο άξια στάθηκε αυτά τα δύο χρόνια Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Με τις συμβουλές της θα διευκολύνει και εμένα στη θητεία μου. Βασικότερο καθήκον μου θα είναι η ομαλή διεξαγωγή των συνεδριάσεων , το οποίο δεσμεύομαι πως θα φέρω εις πέρας με τη συνεργασία όλων σας.”

Χ. Νικολοπούλου: Μια γυναίκα φεύγει, μια σωστή κυρία

Ο Δήμαρχος ήταν βαθιά εγκάρδιος στις ευχαριστήριες δηλώσεις του προς την απερχόμενη Πρόεδρο κα Χαρίκλεια Νικολοπούλου, σημειώνοντας: “Θέλω να ευχαριστήσω, πραγματικά, μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου, την κα Χαρίκλεια Νικολοπούλου, η οποία σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας με τις συνεδριάσεις να γίνονται μέχρι και με τρεις διαφορετικούς τρόπους, κατάφερνε πάντα να φέρνει εις πέρας σωστά τον ρόλο της. Ότι και να πω είναι λίγο. Με ξέρετε ότι δεν μου αρέσουν τα πολλά λόγια. Κα Νικολοπούλου σας ευχαριστώ πάρα πολύ, ως δήμαρχος αλλά πιστεύω εκφράζω και ολόκληρο το δημοτικό συμβούλιο που καταφέρατε και κρατήσατε αυτό το ήθος και την αξιοπρέπεια στις συνεδριάσεις μας.”

Ότι ήταν δική της απόφαση να μην παραμείνει στη θέση της προέδρου αποκάλυψε στις δηλώσεις της η κα Χαρίκλεια Νικολοπούλου όταν πήρε αμέσως μετά το λόγο και συγκεκριμένα τόνισε: “Αφού ευχαριστήσω τον δήμαρχο για την τιμή που μου έκανε και με πρότεινε για Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου θέλω να ενημερώσω ότι ήταν δική μου απόφαση – εδώ και καιρό – να μην παραμείνω στην Προεδρία, για προσωπικούς λόγους. Θέλω να ευχηθώ στη νέα Πρόεδρο καλή επιτυχία και να ξέρει ότι θα είμαι δίπλα της για ο,ότι χρειαστεί. Θέλω να πιστεύω πως παρά τις δύσκολες συνθήκες μπόρεσα και “κράτησα” το συμβούλιο. Περάσαμε κανονιστικές διατάξεις που δεν υπήρχαν και έγινε η τροποποίηση όπως προβλεπόταν. Και παρά το γεγονός πως κάποιοι συνάδελφοι έχουν άλλη γνώμη, νομίζω δεν θα έβλαπτε να διάβαζαν λίγο τους κανονισμούς.”

Να σημειώσουμε πως η κα Νικολοπούλου ορίστηκε από τον δήμαρχο, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής.

Ψήφο στα νιάτα

Πρέπει να τονίσουμε πως μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας και των καθιερωμένων ευχαριστήριων – προγραμματικών δηλώσεων πήραν τον λόγο οι δημοτικοί σύμβουλοι από τη Νέα Πορεία, κ. Φώτης Παπαδόπουλος, Νικολέτα Πατέλη, Θοδωρής Σφυρής, Κώστας Κολοβός και ο ανεξαρτητοποιημένος δημοτικός σύμβουλος, κ. Δημήτρης Τσίκνας, οι οποίοι στάθηκαν τόσο στο νεαρό της ηλικίας όσο και στις ικανότητές της που τους οδήγησαν στο να την ψηφίσουν για νέα πρόεδρο.

Γιατί απείχε η Πολιτεία Πολιτών

Η Δημοτική Κίνηση Πολιτεία Πολιτών απείχε από τη διαδικασία για την εκλογή προέδρου και την εκλογή μελών για την εκπροσώπηση στην οικονομική επιτροπή και την επιτροπή ποιότητας ζωής όπως έκανε και πριν δύο χρόνια και όπως τονίζει στην ανακοίνωσή της: “Δεν θέλουμε με τη συμμετοχή μας να νομιμοποιήσουμε μια άδικη διαδικασία που αποκλείει μεγάλο μέρος της αντιπολίτευσης και αλλοιώνει την αναλογική εκπροσώπηση όπως οι δημότες όρισαν με την ψήφο τους στις τελευταίες δημοτικές εκλογές.

Συνεχίζουμε να δουλεύουμε για την Μεταμόρφωση!”

Οι νέες επιτροπές

Η δίωρη συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με την εκλογή των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Συγκεκριμένα:

Οικονομική Επιτροπή

Πρόεδρος: Στράτος Σαραούδας

Παναγιώτης Λουσίδης

Στέλιος Σαριδάκης

Δημήτρης Αναστασόπουλος

Μάκης Αδαμίδης

Γιώργος Χρονόπουλος

Αγγελική Καλατζή

Αναπληρωματικοί

Χριστίνα Αντωνοπούλου

Γιάννης Μπάλτας

Βασίλης Καραβάκος

Γιώργος Ηλιόπουλος

Επιτροπή Ποιότητας Ζωής

Πρόεδρος: Στράτος Σαραούδας

Γιάννης Μπάλτας

Στέλιος Σαριδάκης

Νίκος Ζυγούνας

Μάκης Αδαμίδης

Κώστας Κολοβός

Γιώργος Πετρόπουλος

Αναπληρωματικοί

Χαρίκλεια Νικολοπούλου

Χριστίνα Αντωνοπούλου

Δήμητρα Τσεβά

Βασίλης Καραβάκος

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ