Ελάτε στην παρέα μας

Μεταμόρφωσης

Μεταμόρφωση Πράσινη Πόλη: Πρόταση για διενέργεια ημερίδας για την Παγκόσμια Ημέρα Ανακύκλωσης

Δημοσιεύθηκε

στις

Πρόταση – εισήγηση για ψήφιση από το Δημοτικό συμβούλιο κατέθεσε η Μεταμόρφωση Πράσινη Πόλη με θέμα την έγκριση δαπάνης για διενέργεια της ημερίδας για την παγκόσμια ημέρα ανακύκλωσης.

Στο σχετικό κείμενο αναφέρει τα εξής:
“Αγαπητέ Κύριε Δήμαρχε και Κα πρόεδρος σας καταθέτουμε την πρόταση – εισήγηση μας για το πρώτο θέμα για την έγκριση δαπάνης για την διεξαγωγή εκδήλωσης για την παγκόσμια ημέρα ανακύκλωσης.
Καταρχήν είμαστε υπέρ της έγκρισης δαπάνης για αυτήν εκδήλωση και προτείνουμε τα εξής ώστε η ημερίδα για την ανακύκλωση να συνδυαστεί με ενημέρωση- μάθηση- και παιχνίδι.
α) Να γίνει κάλεσμα στα σχολεία τής πόλης μας για την συμμετοχή των παιδιών.
β) Αξιοποιώντας απλές τεχνικές και ανακυκλώσιμα υλικά, ανακυκλώσιμα αντικείμενα που χρησιμοποιούμε καθημερινά και με πολλή φαντασία τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν διακοσμητικά αντικείμενα για να χαρίσουν στους αγαπημένους τους ή να στολίσουν το σπίτι τους και το σχολείο τους.Το παιδί δημιουργεί μέσα από τη χειρωνακτική εργασία ένα έργο, παράγει τέχνη και έχει την προσωπική του σφραγίδα.  Με τον τρόπο αυτό δίνουμε στα παιδιά ιδέες για να βοηθήσουμε το περιβάλλον.
γ) Παρουσία μασκότ  που θα προτρέπει μικρούς και μεγάλους να συμμετέχουν στην ανακύκλωση υλικών
δ) Θεατρική παράσταση μικρής διάρκειας με θέμα την ανακύκλωση που μέσα από την συμμετοχή με τους ηθοποιούς θα γίνει πιο κατανοητή η ανακύκλωση και τι πετάμε στους μπλε και καφέ κάδους.
Επειδή η ανακύκλωση όλων των υλικών είναι ένα από τα σοβαρότερα θέματα που σε συνδυασμό με την κλιματική αλλαγή μας προσφέρει την δυνατότητα να  προστατεύσουμε το περιβάλλον αλλά και τον πλανήτη μας από την καταστροφή του κλίματος με δυσμενείς συνέπειες για τους ανθρώπους.
Για αυτό τον λόγο καταθέτουμε προς ψήφιση την πρόταση μας από το δημοτικό συμβούλιο.
Σας ευχαριστούμε
Με τιμή
Ο Επικεφαλής
Δελής Ιωάννης”
 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ