Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Κραυγή αγωνίας από δεκάδες κατοίκους της Μεταμόρφωσης

Δημοσιεύθηκε

στις

Σοβαρό κίνδυνο τροχαίου δυστυχήματος καταγγέλλουν πολίτες στο δήμο

Την αγωνία του για τον σοβαρό κίνδυνο πρόκλησης μέχρι και τροχαίου δυστυχήματος μεταφέρει μέσα από την εφημερίδα μας ο κάτοικος της Μεταμόρφωσης, κ. Χρήστος Τσέλιος, εκφράζοντας δεκάδες γείτονές του και ιδιοκτήτες καταστημάτων της περιοχής.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Τσέλιος μας κατήγγειλε ότι αν και έχει σταλεί, από τις αρχές του χρόνου, προς τον Δήμο Μεταμόρφωσης σχετικό έγγραφο (Σ.Σ. Το δημοσιεύουμε παρακάτω) συνοδευόμενο με υπογραφές και φωτογραφίες για τα κυκλοφοριακά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ευρύτερη περιοχή γύρω από το 7ο δημοτικό σχολείο, δεν έχει υπάρξει μέχρι σήμερα καμία αντίδραση από πλευράς του δήμου.

Όσον αφορά στα προβλήματα που υπάρχουν στην περιοχή αυτά έχουν να κάνουν με την έλλειψη σημάτων STOP στην διασταύρωση των οδών Χ. Τρικούπη και Ιπποκράτους και των οδών Βηλαρά και Ιερού Λόχου, στην ανάγκη να γίνει άνοδος η Ιπποκράτους από Γ. Παπανδρέου έως και Ασκληπιού, στην τοποθέτηση σαμαρακίων μπροστά από το 7ο δημοτικό και στην μονοδρόμηση της Ιερού Λόχου από την Θεοτοκοπούλου προς την Δεξαμενής.

Αναλυτικά, η επιστολή του κ. Τσέλιου, που συνυπογράφει και η κα Γιάννα Βερούχη είναι η εξής:

“Προς: Δήμαρχο Μεταμόρφωσης
Δημοτικό συμβούλιο
Αντιδήμαρχο Τεχνικής Υπηρεσίας
Τεχνική Υπηρεσία
Αρχηγοί Παρατάξεων

Αιτούμαστε όπως:
1) Οδός Ιπποκράτους ΑΝΟΔΟΣ από Γ. Παπανδρέου έως και Ασκληπιού.
2) Οδός Χαριλάου Τρικούπη γωνία με την Ιπποκράτους τοποθέτηση σήματος STOP για την μείωση ταχύτητας λόγω συχνών ατυχημάτων και την ύπαρξη δύο φροντιστηρίων ξένων γλωσσών.
3) Τοποθέτηση επί της οδού Χαριλάου Τρικούπη σαμαράκια για τη μείωση της ταχύτητας μπροστά στην είσοδο του 7ου Δημοτικού Σχολείου.
4) Οδός Ιερού Λόχου μονοδρόμηση από την Θεοτοκοπούλου προς την Δεξαμενής για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης κατά την έναρξη και την λήξη των μαθημάτων.
5) Οδός Βηλαρά και Ιερού Λόγου τοποθέτηση σήματος STOP, καθώς και την μονοδρόμηση της Βηλαρά από Ιερού Λόχου προς Γ. Παπανδρέου.
6) Τοποθέτηση σαμαρακίων επί των οδών Παπαδιαμάντη με Ιερού Λόχου δίπλα από τους παιδικούς σταθμούς για την μείωση ταχύτητας λόγω συχνών ατυχημάτων.
7) Βελτίωση του πεζοδρομίου επί της Ιπποκράτους από Χαριλάου Τρικούπη μέχρι και Ιερού Λόχου γιατί το παρτέρι που έχει κατασκευαστεί είναι εστία μόλυνσης από τις ακαθαρσίες των κατοικίδιων ζώων χωρίς να βλάψουμε τα δέντρα που βρίσκονται μέσα σε αυτό.
Μαζί με τα αιτήματά μας σας καταθέτουμε και σχετικές φωτογραφίες.
Εκ μέρους των πολιτών
Γιάννα Βερούχη – Χρήστος Τσέλιος.”

Γιατί καθυστερεί ο δήμος

Πρέπει να αναφέρουμε ότι ο δήμος Μεταμόρφωσης γνωρίζει το θέμα όμως δεν έχει παρέμβει, καθώς βρίσκεται στην διαδικασία της υλοποίησης του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ), σύμφωνα με το οποίο θα υπάρξουν ολοκληρωμένες κυκλοφοριακές παρεμβάσεις σε ολόκληρη την πόλη. Πάντως και από τον δήμο τόνισαν πως θα ελέγξουν τις καταγγελίες και θα παρέμβουν το ταχύτερο δυνατό.

1) Στη φωτογραφία βλέπουμε ότι στην διασταύρωση Βηλαρά και Ιερού Λόχου, μπροστά στο νηπιαγωγείο, δεν έχει STOP. Επίσης διακρίνεται η οδός Ιπποκράτους που οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν την μονοδρόμησή της στο κομμάτι που φαίνεται στην φωτογραφία, καθώς και την Ιερού Λόχου μπροστά στο 7ο Δημοτικό που ειναι διπλής κατεύθυνσης αλλά δύκολα περνάει έστω ένα αυτοκίνητο.

 

2) Οδός Ιερού Λόχου και Ιπποκράτους όπου είναι διπλής κατεύθυνσης και τόσο οι κάτοικοι όσο και τα καταστήματα επιθυμούν να γίνει μονής.

3) Είναι η διασταύρωση Ιπποκράτους και Χαριλάου Τρικούπη με τα δύο φροντιστήρια ξένων γλωσσών που δεν έχει STOP και το παρτέρι. Οι οδηγοί αναγκάζονται να “πατάνε μέσα” για να κατέβουν και οι κάτοικοι ζητούν να αλλάξει η μονοδρόμηση ή να βάλουν πλάκες χωρίς να πειράξουν τα δέντρα.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ