Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Κολυμβητήριο – στολίδι αποκτά η Μεταμόρφωση – Ξεκινούν τα έργα αναβάθμισης ύψους 1,3 εκατ. ευρώ

Δημοσιεύθηκε

στις

Ένα πλήρως αναβαθμισμένο και εκσυγχρονισμένο κολυμβητήριο θα έχουν την τύχη να απολαμβάνουν από τη νέα αθλητική σεζόν όσοι αθλούνται στο δημοτικό κολυμβητήριο Μεταμόρφωσης, καθώς όπως ενημέρωσε ο δήμαρχος της πόλης, κ. Στράτος Σαραούδας, υπογράφτηκε η σύμβαση για την ανακατασκευή και αφού κρίθηκε νόμιμη από το Ελεγκτικό Συνέδριο, είναι πλέον όλα έτοιμα για να ξεκινήσει το έργο ύψους 1.259.000 ευρώ.

Ήδη ο Δήμος Μεταμόρφωσης είχε ανακοινώσει ότι τη Δευτέρα 4 Απριλίου αναστέλλεται η λειτουργία του Δημοτικού Κολυμβητηρίου, προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες συντήρησης, εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης των εγκαταστάσεών του.

 

Ξεκινούν άμεσα οι εργασίες

Η σύμβαση προβλέπει ότι οι εργασίες ξεκινούν μέσα στον Απρίλιο, ενώ σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιούνται τόσο εκτεταμένες επισκευές ανακαίνισης, οι οποίες -πέραν του ότι αποτελούν αναγκαιότητα- θα συντελέσουν στην ριζική αναβάθμισή του και στο να αποτελέσει ένα από τα πιο σύγχρονα Κολυμβητήρια στην Αττική.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Φιλόδημος του Υπουργείου Εσωτερικών.

Πιο συγκεκριμένα, όπως είχαμε γράψει σε προηγούμενο ρεπορτάζ μας, στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών κατάφερε να εντάξει ο δήμος Μεταμόρφωσης τη συντήρηση των εγκαταστάσεων του δημοτικού κολυμβητηρίου. Πρόκειται για ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 1.259.262,99 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) με φορέα υλοποίησης το Δήμο Μεταμόρφωσης

Αναλυτικά, η απόφαση ανέφερε: “Με απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών, Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Αναπτυξιακής Πολιτικής του Υπουργείου Εσωτερικών (11-3-2020, αρ. πρωτ.: 17799) εντάσσεται στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», στο πλαίσιο της Πρόσκλησης ΙV, το έργο «Συντήρηση εγκαταστάσεων κολυμβητηρίου Δήμου Μεταμόρφωσης» συνολικού προϋπολογισμού 1.259.262,99 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) με φορέα υλοποίησης τον Δήμο Μεταμόρφωσης .

Η χρηματοδότηση της ανωτέρω Πράξης επιμερίζεται ως ακολούθως:

(Α) Υπουργείο Εσωτερικών: 600.000 € και (Β) Ιδίοι Πόροι του Δήμου: 659.262,99 €.”

 

Βάζουν πλάτη οι γειτονικοί δήμοι

Το θέμα απασχόλησε και την πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης και ο δήμαρχος ενημερώνοντας το Σώμα και το (ιντερνετικό) ακροατήριο ανέφερε, μεταξύ άλλων: “Δυστυχώς όλοι γνωρίζουμε ότι οι γραφειοκρατικές διαδικασίες είναι ιδιαίτερα αργές. Έτσι από το Σεπτέμβρη του 2021 που περιμέναμε, πέρασε η σύμβαση από τον Επίτροπο, τον Μάρτιο του 2022.” Στη συνέχεια ο δήμαρχος εξήγησε πως έχει έρθει σε συμφωνία με γειτονικούς δήμους, που έχουν κολυμβητήρια, ώστε να φιλοξενήσουν όσους γυμνάζονται στο κολυμβητήριο της Μεταμόρφωσης και συγκεκριμένα τους αθλητές των δύο συλλόγων, τους πολίτες που πηγαίνουν να κολυμπήσουν, καθώς και τους μαθητές που προετοιμάζονται για τις Πανελλαδικές. Οι δήμοι που θα συνεργαστούν είναι του Γαλατσίου, της Λυκόβρυσης – Πεύκης και της Φυλής. Μάλιστα, ο δήμαρχος διάβασε και μία επιστολή από τον Δήμο Γαλατσίου που έλεγε πως με μεγάλη προσπάθεια κατάφερε να βρει διαδρομές για να μπορέσει να φιλοξενήσει αθλητές της Μεταμόρφωσης. Επίσης και το ΟΑΚΑ θα παραχωρήσει διαδρομές, ενώ επειδή αυτήν την περίοδο ανακατασκευάζει το κολυμβητήριό του και ο δήμος Αμαρουσίου και οι αθλητές φιλοξενούνται στο ΟΑΚΑ, μόλις ολοκληρωθεί το έργο στο Μαρούσι (θα διαρκέσει περίπου ένα μήνα γιατί αφορά μόνο την ενεργειακή του αναβάθμιση) τότε θα μπορεί και το κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ να φιλοξενήσει αθλητές της Μεταμόρφωσης.

 

Σύμφωνοι και οι σύλλογοι

Ακόμη, ο κ. Σαραούδας έκανε γνωστό πως ενημέρωσε άμεσα τους δύο συλλόγους που χρησιμοποιούν το κολυμβητήριο της Μεταμόρφωσης για τις νέες εξελίξεις και συμφώνησαν με το σχέδιο της δημοτικής αρχής, ειδικά για το ότι προτίμησε να ξεκινήσει τώρα το έργο ώστε να μη χαθεί η νέα αθλητική σεζόν. Επίσης, τόνισε πως σε συνεργασία με τους συλλόγους παρότι ανακοινώθηκε πως κλείνει το κολυμβητήριο στις 4 Απριλίου, θα δοθεί μία εβδομάδα παράταση ώστε να μπορέσουν να κάνουν τις προπονήσεις τους μέχρι να γίνει η μετάβαση στα άλλα κολυμβητήρια.

Ολοκληρώνοντας ο δήμαρχος την εισήγησή του ανέφερε πως αν όλα κυλήσουν ομαλά το έργο θα έχει ολοκληρωθεί σε 4 μήνες αλλά ο δήμος κάνει τον προγραμματισμό του και για την περίπτωση που χρειαστεί να πάρει παράταση ακόμα δύο μηνών.

 

Ήπιες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

Οι περισσότερες παρατάξεις της αντιπολίτευσης δεν εξέφρασαν κάποιες ιδιαίτερες αντιδράσεις για αυτήν την εξέλιξη. Αρχικά, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, κ. Γιώργος Χρονόπουλος αναρωτήθηκε αν ο εργολάβος θα εργαστεί και τον Αύγουστο ώστε να ολοκληρωθούν έγκαιρα οι εργασίες. Ο Δήμαρχος απάντησε πως κανένας εργολάβος δεν θα ξεκινούσε τον Αύγουστο και θα χανόταν η επόμενη χρονιά. Και υπογράμμισε πως αυτή ήταν η καταλληλότερη στιγμή για να γίνει το έργο, καθώς πολλές εργασίες χρειάζονται να γίνονται με καλό καιρό και όχι με βροχοπτώσεις. Ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης “Πολιτεία Πολιτών”, κ. Σάββας Νάνος ήταν περισσότερο επικριτικός από τους συναδέλφους του της μειοψηφίας. Ο κ. Νάνος ήταν αντίθετος με την επιλογή της διοίκησης να κάνει τα έργα μέσω του προγράμματος Φιλόδημου, καθώς όπως είπε, υπήρχε μελέτη και θα μπορούσε να έχει κάνει τα έργα από όταν ανέλαβε τη διοίκηση του δήμου. Ο δήμαρχος απάντησε ότι “Ο κ. Νάνος μπορεί να είναι “large” και να μην τα θέλει τα 600.000 ευρώ που πήραμε από το πρόγραμμα “Φιλόδημος”. Άλλωστε και με τα led μας είχε κατηγορήσει που το ταμείο του δήμου μας δεν χρεώθηκε με επιπλέον 500.000 ευρώ λόγω των αποφάσεών μας.”

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ