Ελάτε στην παρέα μας

Εκκλησία

Η εορτή της Αγίας Άννης στη Μεταμόρφωση

Δημοσιεύθηκε

στις

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε η Κοίμηση της Αγίας Άννης, στο ομώνυμο παρεκκλήσι της Μεταμόρφωσης.

Παραμονή της εορτής, τελέσθηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στο Ιερό Παρεκκλήσιο της Αγίας Άννης Χτυπητού στη Μεταμόρφωση, μετ΄ αρτοκλασίας, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ὠρωπού, κ. Κύριλλου. Πρέπει να αναφέρουμε πως οι πιστοί υποδέχτηκαν με εξαιρετικά μεγάλη θέρμη τον Μητροπολίτη, μετά την πρόσφατη περιπέτεια του.

Στον Εσπερινό παραβρέθηκαν δεκάδες πιστοί, (ακολουθώντας όλοι τις οδηγίες για τη μη μετάδοση του κορωνοϊού), ο δήμαρχος της πόλης, κ. Στράτος Σαραούδας, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κα Χαρίκλεια Νικολοπούλου και οι αντιδήμαρχοι, κ.κ. Γιάννης Μπάλτας και Στέλιος Σαριδάκης.

Την κυριώνυμο ημέρα της Εορτής τελέστηκαν ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, παρουσία πλήθους πιστών, τηρώντας τα προβλεπόμενα μέτρα για την πανδημία.

Θυμίζουμε ότι ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος διοργανώνει αντίστοιχες λατρευτικές συνάξεις, μετά την εορτή της Κοιμήσεως της Αγίας Άννης, για την Αγία Παρασκευή και τον Άγιο Παντελεήμονα. Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά το πρόγραμμα.

 

“Αγιασμός” για το 2ο δημοτικό λεωφορείο

Στα πιο …πεζά αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Δήμος Μεταμόρφωσης παρείχε τα δύο λεωφορεία της δημοτικής συγκοινωνίας για την μετακίνηση των προσκυνητών από τον Κεντρικό Ναό της Μεταμορφώσεως προς την Αγία Άννα και την επιστροφή τους.

Το άξιο αναφοράς είναι πως εχθές έκανε την παρθενική του διαδρομή το δεύτερο λεωφορείο του δήμου Μεταμόρφωσης. Επισημαίνεται ότι μετά την έλευση του πρώτου οχήματος, το οποίο φυσικά δικαιώνει τη δημοτική αρχή για την ανακοίνωσή της ότι σε λίγους μήνες θα κυκλοφορούσε στη Μεταμόρφωση και το 2ο λεωφορείο της δημοτικής συγκοινωνίας. Τα δύο λεωφορεία είναι αντίστοιχης τεχνολογίας (δείτε περισσότερα στο σχετικό ρεπορτάζ εδώ).

 

Δείτε επιπλέον φωτογραφικό υλικό στο ρεπορτάζ του syneidisi.com

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ