Ελάτε στην παρέα μας

Μεταμόρφωσης

Η δημοτική αρχή Μεταμόρφωσης θα ασκήσει έφεση για να μην πάρουν τον 13ο και 14ο μισθό εργαζόμενοι του Δήμου

Δημοσιεύθηκε

στις

Την απόφαση να ασκήσει έφεση για να ακυρώσει την απόφαση του Ειρηνοδικείου Νέας Ιωνίας, με την οποία δικαιώθηκαν οι 88 εργαζόμενοι Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ) του Δήμου Μεταμόρφωσης για την καταβολή 13ου και 14ου μισθού παρελθόντων χρόνων πήρε το δημοτικό συμβούλιο της πόλης, στην πρόσφατη συνεδρίασή του.
Πρόκειται για αναδρομικά των ετών 2015 – 2016, για τα οποία έχουν επιδικαστεί στους εργαζόμενους από 1.700 έως 2.500 ευρώ μικτά, δηλαδή, συνολικό κονδύλι 176.000 ευρώ
Η απόφαση πάρθηκε με τις ψήφους των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας μετά από σχετική εισήγηση του Δημάρχου Μεταμόρφωσης, κ. Μιλτιάδη Καρπέτα.
Ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης, στην εισήγησή του επανέλαβε την σταθερή του θέση πως “οι εργαζόμενοι του δήμου πληρώνονται από το υστέρημα της κοινωνίας” και σε αυτό το πλαίσιο δεν τάσσεται υπέρ της καταβολής των αναδρομικών. Επίσης, ανέφερε ότι εκτός τους “αορίστου χρόνου” υπάρχουν και οι μόνιμοι εργαζόμενοι του δήμου που θα πρέπει να πληρωθούν τα αντίστοιχα ποσά, ενώ αυτά τα ποσά θα πρέπει να τα πληρώνει και στο μέλλον ο δήμος. Εν ολίγοις, ο κ. Καρπέτας, εξήγησε ότι επιλέγει την υπεύθυνη στάση και όχι την ψηφοθηρική.
Σύσσωμες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης διαφώνησαν με την εισήγηση του δημάρχου και τάχθηκαν υπέρ του αιτήματος των εργαζομένων.
Η κα Χαρίκλεια Νικολοπούλου αναφέρθηκε στο εύρωστο ταμείο του δήμου, στο ότι οι εργαζόμενοι τα αξίζουν αυτά τα χρήματα και στις δικαστικές αποφάσεις που τους δικαιώνουν.
Ο κ. Στράτος Σαραούδας, επιπλέον στάθηκε στην απόφαση της ΚΕΔΕ που τάσσεται υπέρ των εργαζομένων και ζήτησε από την διοίκηση να την ακολουθήσει.
Ο κ. Δημήτρης Περιβολαράκης, ζήτησε και αυτός να δοθούν τα χρήματα στους εργαζόμενους κάνοντας μία γενικότερη αναφορά στην κοινωνική – πολιτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.
Ο κ. Βασίλης Καραβάκος κατηγόρησε τον δήμαρχο ότι επιχείρησε να στρέψει την κοινωνία εναντίον των εργαζομένων αλλά και να σπείρει διχόνοια ανάμεσα στα σωματεία των εργαζομένων.
Ο κ. Μανώλης Πετάσης τόνισε ότι το αίτημα των εργαζομένων είναι δίκαιο και κάλεσε τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις.
Ο κ. Σάββας Νάνος αναφέρθηκε γενικότερα στα προβλήματα των εργαζομένων και έκανε έκκληση προς τον δήμαρχο να μην προχωρήσει στην έφεση.
Τέλος, ένταση προκλήθηκε κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας λόγω της άρνησης της Προέδρου του Σώματος, κας Ακριώτη, να αναγνώσει τις επιστολές των δημοτικών συμβούλων της συμπολίτευσης: Αντωνοπούλου και Μαύρου, με τις οποίες τάσσονταν υπέρ του αιτήματος των εργαζομένων.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ