Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Επίσκεψη του Υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη στους δήμους Φιλοθέης –Ψυχικού και Μεταμόρφωσης

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισκέφθηκε σήμερα τις περιοχές Φιλοθέης –Ψυχικού και Μεταμόρφωσης όπου συναντήθηκε με τους Δημάρχους Παντελή Ξυριδάκη και Μιλτιάδη Καρπέτα, αιρετούς, αξιωματικούς της αστυνομίας, κατοίκους, καταστηματάρχες και εργαζόμενους.
Ο Γ. Πατούλης ενημερώθηκε για τα προβλήματα που απασχολούν τις περιοχές καθώς και για τις ανάγκες που υπάρχουν σε επίπεδο έργων υποδομής, τόσο στους συγκεκριμένους δήμους, όσο και στις ευρύτερες περιοχές. Όπως επισήμανε τα προβλήματα της Αττικής απαιτούν στενή συνεργασία του Πρώτου και Δεύτερου Βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης και για το λόγο αυτό θα επιδιώξει τη δημιουργική συνεργασία δήμων και περιφέρειας «για να ξεπεραστούν οι παθογένειες του σήμερα και να επιτευχθεί ο στόχος της ανάπτυξης».

Δήμος Φιλοθέης –Ψυχικού
Ο Δήμαρχος Φιλοθέης –Ψυχικού Παντελής Ξυριδάκης αφού καλωσόρισε τον υποψήφιο Περιφερειάρχη στο δήμο του τον ενημέρωσε για τα προβλήματα της περιοχής, ενώ πραγματοποίησαν αυτοψία στο ρέμα Ποδονίφτη στο οποίο απαιτούνται σημαντικά έργα για την καλύτερη αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής.
Όπως επισημάνθηκε από το δήμαρχο, παρά τα αιτήματα που έχουν διατυπωθεί στη περιφέρεια Αττικής, τα έργα που έχουν υλοποιηθεί είναι ελάχιστα. Μάλιστα η ενίσχυση των τοιχωμάτων κρίνεται αναγκαία ειδικά στο σημείο που βρίσκεται το δημοτικό σχολείο Φιλοθέης καθώς υπάρχει ο φόβος να προκληθούν ζημιές και να τεθούν σε κίνδυνο οι ζωές των παιδιών.
Μεταξύ άλλων ο δήμαρχος αναφέρθηκε και στην ανάγκη έγκρισης και χρηματοδότησης μελετών που έχουν κατατεθεί στην περιφέρεια. Όπως υπογράμμισε παρά το γεγονός ότι υπάρχουν προτάσεις για ώριμα έργα ύψους 8 εκατ. Ευρώ προς το παρόν δεν έχουν λάβει έγκριση.
Ο Γ. Πατούλης επισκέφθηκε και το αστυνομικό τμήμα Ψυχικού όπου και ενημερώθηκε από το διοικητή του Αστυνομικού τμήματος και από το διοικητή Ασφάλειας. Όπως επισήμανε αμέσως μετά «η ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών δεν μπορεί να περιμένει. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να εξασφαλιστούν στα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. τα αναγκαία μέσα και «εργαλεία» που χρειάζονται για να ξαναφέρουν την ηρεμία και την ασφάλεια στις πόλεις και τις γειτονιές της Αττικής. Θα παράσχουμε υλικοτεχνική υποδομή, όπου αυτό είναι αναγκαίο, ενώ θα καταθέσουμε προτάσεις και μέσω ΕΣΠΑ για την εξασφάλιση οχημάτων και σύγχρονου εξοπλισμού. Κάνουμε μια Νέα Αρχή».

Επίσκεψη στο δήμο Μεταμόρφωσης
Η υλοποίηση σημαντικών διαδημοτικών έργων καθώς και η χρηματοδότηση τοπικών αναπτυξιακών προγραμμάτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής με το δήμαρχο Μεταμόρφωσης Μιλτιάδη Καρπέτα, με αιρετούς και εκπροσώπους παραγωγικών φορέων.
Μεταξύ άλλων ο Μ. Καρπέτας, αφού επισήμανε ότι στο δήμο του υλοποιούνται ελάχιστα έργα από την περιφέρεια, αναφέρθηκε στην ανάγκη υλοποίησης έργων διαδημοτικού χαρακτήρα, όπως είναι η ανάπλαση του Κηφισού και η δημιουργία στις όχθες του διαδρομών άθλησης, πολιτισμού και αναψυχής.
Αντίστοιχα ως διαδημοτικά έργα χαρακτήρισε ο κ. Καρπέτας την ανάπλαση του λόφου Νέμεσις ή Δηλαβέρη, καθώς και τον κόμβο Αναγεννήσεως Τατοΐου, μέσω του οποίου θα εξυπηρετούνται οι κάτοικοι των δήμων, Μεταμόρφωσης, Νέας Ιωνίας, Φιλαδέλφειας και Ηρακλείου.
Αναφερόμενος στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων επισήμανε ότι οι δήμοι της περιοχής έχουν ξεκινήσει συνεργασία και έχει προσδιοριστεί ένα σημείο στο οποίο θα μπορούσε να λειτουργήσει σταθμός μεταφόρτωσης. Σχετικά με το κέντρο επεξεργασίας Λυμάτων που λειτουργεί στην περιοχή και είναι υπό την ευθύνη της ΕΥΔΑΠ επισήμανε ότι είναι αναγκαίο να υλοποιηθούν τεχνικά έργα τα οποία θα περιορίσουν την δυσοσμία που υπάρχει στην περιοχή.
Σε τοπικό επίπεδο ο δήμαρχος αναφέρθηκε σε μια σειρά από έργα που απαιτούνται προκειμένου η περιοχή να αναδείξει την πολιτιστική και ιστορική της ταυτότητα. Μεταξύ άλλων μελετάται η αγορά κτηρίου το οποίο αποτελεί ένα ξεχωριστό δείγμα βιομηχανικής αρχιτεκτονικής που μπορεί να αποτελέσει ένα πολυχώρο πολιτισμού και κόμβο ανάπτυξης. Τέλος ο κ. Καρπέτας ενημέρωσε ότι έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες προκειμένου να πραγματοποιηθούν έργα ανάπλασης και οριοθέτησης της κεντρικής πλατείας του δήμου.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα η Αττική να λειτουργήσει ως Μητροπολιτικό Κέντρο και να αποκτήσει ένα αποτελεσματικό σύστημα επίλυσης των προβλημάτων που απασχολούν το σύνολο των δήμων. Για το λόγο αυτό έκανε γνωστό ότι θα συστήσει μια μόνιμη Επιτροπή στην οποία θα συμμετέχουν οι 66 δήμοι και η Περιφέρεια.
Η Επιτροπή αυτή θα συνεδριάζει ανά δίμηνο και θα έχει ως βασική αποστολή της τη συνεργασία του πρώτου και δεύτερου βαθμού και την κοινή διεκδίκηση από την κεντρική διοίκηση, της επίλυσης των προβλημάτων που απασχολούν την κάθε περιοχή.
«Οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε τις παθογένειες του παρελθόντος και να εργαστούμε μεθοδικά προκειμένου να ξεπεραστούν οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και τα προβλήματα που εμποδίζουν την ταχύτερη υλοποίηση έργων.
Είναι απαράδεκτο εξαιτίας της αδράνειας των αρμοδίων και της δαιδαλώδους γραφειοκρατίας να μην γίνονται έργα και παρεμβάσεις προς όφελος των πολιτών. Όπως επίσης είναι ανεπίτρεπτο να μην υπάρχει από την Περιφέρεια Αττικής μια ισότιμη μεταχείριση των δήμων. Επιμένουμε στην πάγια θέση μας για αποκέντρωση πόρων και αρμοδιοτήτων προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Μόνο έτσι θα κερδίσουμε το στοίχημα της ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών.
Ως Νέα Αρχή αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο αύριο για τα παιδία μας και τους νέους μας. Αγωνιζόμαστε για μια αναπτυξιακή επανεκκίνηση που θα συμβάλει στην προσπάθεια παραμονής των νέων στον τόπο μας».
Ο Γ. Πατούλης αναφέρθηκε στη συνέχεια στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων το οποίο χαρακτήρισε ως εθνικό.
«Οφείλουν όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους προκειμένου να επιλυθεί. Προς την κατεύθυνση αυτή ο Συνδυασμός Νέα Αρχή για την Αττική καταρτίζει σε συνεργασία με την Πανεπιστημιακή Κοινότητα συγκεκριμένο σχέδιο στο οποίο θα ληφθεί υπόψη και η σχετική ευρωπαϊκή εμπειρία».
Ο Γ. Πατούλης επισκέφθηκε το ΚΕΠ μεταμόρφωσης ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολίτες και με επιχειρηματίες της περιοχής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ