Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

ΕΔΔΥΠΥΥ: Βραβείο Κοινωνικής Προσφοράς για το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Μεταμόρφωσης

Δημοσιεύθηκε

στις

Με την συμμετοχή 80 ομιλητών από 42 Δήμους ολοκληρώθηκε το Σάββατο 13 Νοεμβρίου, με εισηγήσεις επιστημονικών φορέων και παρουσίαση καλών πρακτικών και με ομιλίες, το 17ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων.

Το «παρών» στις διεργασίες έδωσε και ο Δήμος Μεταμόρφωσης, ο οποίος μάλιστα βραβεύτηκε για το έργο του ΚΕΠ Υγείας του.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, παρουσιάστηκε το έργο του Δήμου Μεταμόρφωσης όσον αφορά στην αντιμετώπιση του Covid-19, με αφορμή την συμμετοχή του Δήμου στην Ομάδα Εργασίας του Ευρωπαϊκού Δικτύου Υγιών Πόλεων με θέμα την Αστική Ετοιμότητα καθώς και το Πρόγραμμα Πρόληψης του Δήμου για την Καταπολέμηση της Κατάθλιψης.

Αναφερόμενος στην τιμητική διάκριση του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου, ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης, Στράτος Σαραούδας, επισήμανε πως «Το ΚΕΠ Υγείας αποτελεί το επίκεντρο του σχεδιασμού όλων των δράσεων προαγωγής της δημόσιας υγείας στο Δήμο Μεταμόρφωσης. Ένας πραγματικά σημαντικός θεσμός για όλους μας. Μέσα από το ΚΕΠ Υγείας υλοποιούνται δεκάδες δράσεις προαγωγής της υγείας, όπως οι δράσεις πρόληψης της κατάθλιψης, του καρδιαγγειακού ελέγχου και της μέτρησης των ζωτικών σημείων. Αποκορύφωμα των δράσεων αυτών αποτέλεσε η πρώτη εβδομάδα υγείας για την Τρίτη Ηλικία, που διοργανώθηκε για όλα τα μέλη των ΚΑΠΙ μας. Μία πρωτοβουλία η οποία έτυχε ευρείας συμμετοχής, γεγονός που καταδεικνύει τη σημασία, τις δυνατότητες και την προοπτική του θεσμού, που καθιερώθηκε με τη συνδρομή του ΕΔΔΥΠΥΥ. Στηρίζουμε και υποστηρίζουμε το έργο του ΚΕΠ Υγείας με όλες μας τις δυνάμεις. Ένα ΚΕΠ με σημαντική προσφορά και αναγνώριση. Ευχαριστούμε πολύ για την τιμητική αυτή διάκριση, που μας δίνει ένα πρόσθετο κίνητρο να συνεχίσουμε πιο ενεργά από ποτέ».

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ