Ελάτε στην παρέα μας

Μεταμόρφωσης

Δήμος Μεταμόρφωσης: Ανάσα για τους επαγγελματίες από τη… “τσαρίνα” της Οικονομίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Μείωση της τάξεως του 10% στους επαγγελματικούς χώρους προανήγγειλε η Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Μεταμόρφωσης, Δήμητρα Σκοπελίτη.

Μόλις λίγες μέρες πριν το κρίσιμο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μεταμόρφωσης για την ψήφιση των Δημοτικών Τελών για το 2021, η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κα Δήμητρα Σκοπελίτη αποκάλυψε -αποκλειστικά στον Χ-Τύπο- ότι στην εισήγηση της Δημοτικής Αρχής προβλέπεται μείωση της τάξης του 10% στους επαγγελματικούς χώρους, γεγονός που αναμένεται να δώσει βαθιά ανάσα στους επαγγελματίες της πόλης, οι οποίοι πλήττονται σοβαρά όλο αυτό το διάστημα, παντοιοτρόπως, από τις συνέπειες της πανδημίας και των επαναλαμβανόμενων lockdown.

Πιο συγκεκριμένα, η Αντιδήμαρχος Οικονομικών γνωστοποίησε στον Χ-Τύπο ότι στην εισήγηση που αναμένεται να τεθεί προς ψήφιση στο Δ.Σ. της Δευτέρας προβλέπεται μείωση της τάξης του 10% στους επαγγελματικούς χώρους γενικής χρήσης και ταυτόχρονα ανέφερε τους συντελεστές όπως διαμορφώνονται με τα νέα δεδομένα.

Αναλυτικά οι μειώσεις: 

Για τους στεγασμένους χώρους από 1-100 τ.μ. από 3,11 ευρώ ανά τ.μ. πηγαίνει στα 2,8 ευρώ ανά τ.μ.

Για τους στεγασμένους χώρους από 101-200 τ.μ. από 3,43 ευρώ ανά τ.μ. πηγαίνει στα 3,09 ευρώ ανά τ.μ.

Για τους στεγασμένους χώρους από 201-350 τ.μ. από 4,14 ευρώ το τ.μ. πηγαίνει στα 3,73 ευρώ ανά τ.μ.

Τέλος, για τους στεγασμένους χώρους από 351 εώς 6.000 τ.μ. παραμένει στο 6,04 ευρώ ανά τ.μ.

Παράλληλα, στις κατηγορίες πολυτέκνων με οικογενειακό εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ, οι τρίτεκνοι με οικογενειακό εισόδημα μέχρι 18.000 ευρώ, όπως και οι μακροχρόνια άνεργοι πάνω από 12 συνεχόμενους μήνες με οικογενειακό εισόδημα να μην ξεπερνά τις 12.000 ευρώ η απαλλαγή από 50% ανεβαίνει στο 60%. Τέλος, θα υπάρξει μείωση 10% για τις κατηγορίες: ανάπηροι 67% και άνω, ανάπηροι με οικογενειακό εισόδημα έως 12.000 ευρώ ετησίως και μονογονεϊκές οικογένειες με ένα παιδί και οικογενειακό εισόδημα κάτω από 12.000 ευρώ.

Τέλος, η κα Σκοπελίτη σχολιάζοντας τις απαλλαγές και τις ελαφρύνσεις λόγω της πανδημίας, ανέφερε ότι “ουσιαστικά αυτό που έγινε και γίνεται μέχρι και τώρα είναι ότι όση περισσότερη δυνατότητα μας δίνει εμάς και το Υπουργείο για να υπάρχει ελάφρυνση, αυτό κάνουμε και εμείς, σε αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε, όσο το δυνατόν δηλαδή περισσότερο. Στόχος μας είναι να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για αυτές τις κατηγορίες που έχουν υποστεί πολύ σοβαρές απώλειες λόγω της πανδημίας”.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ