Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Απάντηση του Δημάρχου Μιλτιάδη Καρπέτα στην δήλωση του νεοεκλεγέντος Δημάρχου Στράτου Σαραούδα

Δημοσιεύθηκε

στις

Θερμή η μετεκλογική περίοδος στην πόλη της Μεταμόρφωσης, αφού οι επιστολές αντιπαραθέσεων μεταξύ νεοεκλεγέντος και απερχόμενου δημάρχου δίνουν και πέρνουν για θέματα του δήμου. Άμεση λοιπόν η απάντηση από τον δήμαρχο Μιλτιάδη Καρπέτα στον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Στράτο Σαραούδα όσον αφορά την αγορά οικοπέδου. Δείτε την απάντηση του Δημάρχου Μιλτιάδη Καρπέτα στην δήλωση του νεοεκλεγέντος Δημάρχου Στράτου Σαραούδα.

“Σε χθεσινή δήλωσή του ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος κ. Στράτος Σαραούδας, βρίσκει «πρωτόγνωρη αλλά και εξαιρετικά περίεργη» την υλοποίηση αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Η άγνοιά του για τη ρητή νομική υποχρέωση του Δημάρχου να υλοποιεί τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι ίσως κατανοητή. Αλλά το βαρύ υπονοούμενο – είτε το καταλαβαίνει ο ίδιος είτε όχι – δεν μπορεί να μείνει μετέωρο.

Ποιο είναι το εξαιρετικά περίεργο κ. Σαραούδα ;

Η υλοποίηση της ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για την αγορά του κτήματος Κουτσουμπέλη; Που ψηφίσατε και εσείς ο ίδιος;

Ή η λογικά ανεξήγητη μεταστροφή και η προσπάθειά σας, να αποτρέψετε «με νύχια και με δόντια», με θεμιτά και αθέμιτα μέσα, την απόκτηση ενός πολύτιμου για το μέλλον της πόλης ακινήτου;

Αν πιστεύετε  ότι εκλεγήκατε Δήμαρχος για να ματαιώσετε  αυτή την αγορά είστε πολύ μακριά νυχτωμένος. Κανείς, μα κανείς, δεν σας ψήφισε για κάτι τέτοιο.

Πολύ άστοχα, πολύ άσχημα και – πιστεύω ανεπίγνωστα – πολύ ύποπτα ξεκινήσατε κ. Σαραούδα, πριν καν ξεκινήσετε.

Προλαβαίνετε να επανορθώσετε και να διορθώσετε, αν αντιληφθείτε τη διαφορά του δημοσίου συμφέροντος που επικαλείστε και των ιδιωτικών συμφερόντων που αντικειμενικά εξυπηρετούνται.

Θέλω να ελπίζω ότι δεν έχετε καταστεί όμηρος ευτελών και αθέμιτων ιδιωτικών συμφερόντων και ανερμάτιστων τυχοδιωκτών. Ούτε πιστεύω ότι αποδέχεστε τέτοιο ρόλο. Κοιτάξτε, όμως, γύρω σας και αναρωτηθείτε :ποιοι κινούνται με σκοτεινές επιδιώξεις , ποιοι εισηγούνται και ποιοι οφελούνται από τυχόν ματαίωση αυτής της αγοράς.

Εύχομαι να αντιληφθείτε έγκαιρα. Αν επιμείνετε στην πραγματικά «εξαιρετικά περίεργη» προσπάθειά σας, να ακυρώσετε το μεγαλύτερο κεκτημένο για το μέλλον της πόλης, θα βρείτε απέναντί σας όχι μόνο εμάς αλλά και αυτούς που σας ψήφισαν.

Μεταμόρφωση, 9/8/2019

Μιλτιάδης Ι. Καρπέτας ”

 

• Δήλωση του νεοεκλεγέντος Δημάρχου Μεταμόρφωσης Στράτου Σαραούδα στις 8/8/19, για την αγορά οικοπέδων από την απερχόμενη δημοτική αρχή.

Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Μεταμόρφωσης, Στράτος Σαραούδας, για την αγορά οικοπέδων από την απερχόμενη δημοτική αρχή, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η επιμονή και η βιασύνη της απερχόμενης δημοτικής αρχής για την απευθείας αγορά οικοπέδων δεν είναι απλά πρωτόγνωρη αλλά κι εξαιρετικά περίεργη.

Οι πολίτες της Μεταμόρφωσης πρόσφατα αποδοκίμασαν αυτή την απόφαση, ενώ κι εγώ προσωπικά κάλεσα τον Δήμαρχο να μην την υλοποιήσει και να αφήσει το ζήτημα ανοιχτό για την επόμενη Δημοτική Αρχή.

Δυστυχώς, όμως, ο ίδιος επιμένει – μάλιστα μέσα στον Αύγουστο και κατά τις τελευταίες ημέρες της θητείας του- οπότε είμαι αναγκασμένος, προκειμένου να υπερασπιστώ το δημόσιο συμφέρον, να επιδιώξω την αναβολή της συγκεκριμένης κίνησης.

Προς αυτή την κατεύθυνση κατέθεσα στο Ελεγκτικό Συνέδριο «Αίτημα Μη Έγκρισης» για την αγορά οικοπέδου, η οποία απαιτεί έγκριση από το Συνέδριο, ενώ για μια ακόμη φορά καλώ τη νυν Δημοτική Αρχή να επιδείξει στοιχειώδη συναίνεση και να σεβαστεί την λαϊκή εντολή.

Επ’ ευκαιρία θέλω να ενημερώσω όλους όσους εμπλέκονται στην υπόθεση των οικοπέδων (δημοτικοί υπάλληλοι, συμβολαιογράφοι, δικηγόροι, μηχανικοί κα) ότι βούλησή μας είναι οι συγκεκριμένες αγορές να μην προχωρήσουν μέσα στον Αύγουστο».

Σχετικό άρθρο:

«Παγώνει» την αγορά οικοπέδου ο νέος Δήμαρχος Μεταμόρφωσης Στράτος Σαραούδας

 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ