Ελάτε στην παρέα μας

Μεταμόρφωσης

Αμβλύνονται οι σχέσεις της διοίκησης με τους εργαζόμενους στη Μεταμόρφωση

Δημοσιεύθηκε

στις

Τι απάντησε η δημοτική αρχή της πόλης στην ανακοίνωση του

Θέμα δημιουργήθηκε στο δήμο Μεταμόρφωσης με αφορμή τη στάση εργασίας που πραγματοποίησαν εργαζόμενοι στη Διεύθυνση Καθαριότητας και Περιβάλλοντος στο Αμαξοστάσιο του Δήμου, πριν από λίγες ημέρες.

Ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης, Στράτος Σαραούδας, ζήτησε και είχε συνάντηση με ολιγομελή αντιπροσωπεία των εργαζομένων για την καλύτερη διεξαγωγή διαλόγου και φυσικά για την τήρηση των προληπτικών μέτρων.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα, όπου ο Δήμαρχος και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Στέλιος Σαριδάκης, άκουσαν όλες τις ανησυχίες της αντιπροσωπίας και των επικεφαλής των δύο σωματείων, δίνοντας τις σχετικές διευκρινίσεις και απαντήσεις.
Μάλιστα, ο δήμος έδωσε στη δημοσιότητα σχετικό ενημερωτικό σημείωμα το οποίο συντάχθηκε σε συνεργασία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες και φυσικά τη Διεύθυνση Καθαριότητας και Περιβάλλοντος και το οποίο «απαντά» γραπτώς σε όσα ζητήματα αναφέρθηκαν.
Χαρακτηριστικά, στην ανακοίνωση του δήμου αναφέρεται:

-για τις Υπερωρίες:
Η μικρή καθυστέρηση εκκαθάρισης μέρους της περί του λόγου δαπάνης, οφείλεται στις ειδικές συνθήκες που επικρατούν λόγω πανδημίας (άδειες ειδικού σκοπού, απομακρυσμένη εργασία κα), στο συνακόλουθο όγκο εργασίας σε συνάρτηση με τη δεδομένη χρόνια έλλειψη προσωπικού σε υπηρεσίες ευθύνης, καθώς και στην επί τρεις σχεδόν εβδομάδες μη πραγματοποίησης δημοτικών συμβουλίων λόγω μη απαρτίας.

– για τα ΜΑΠ:
Για τα ΜΑΠ του 2014 και 2019 συνομολογούμε στο να δοθούν ως χρηματική αποζημίωση στους εργαζομένους, εφόσον φυσικά έχουμε και την ανάλογη θετική γνωμοδότηση της νομικής μας υπηρεσίας. Όσο για τα ΜΑΠ του 2020, τον Δεκέμβριο η Διεύθυνση Καθαριότητας και Περιβάλλοντος κατατέθηκε η σχετική μελέτη για κόστους σχεδόν 104.000€, με διάθεση προφανώς για βελτιωμένη ποιότητα και μεγαλύτερη ποσότητα (η αντίστοιχη μελέτη του 2019 ήταν ύψους 60.000€).

– για τους Χώρους εργασίας:

Κτήριο Δεληγιάννη: Υπενθυμίζουμε ότι κατά την ανάληψη των καθηκόντων της νυν δημοτικής αρχής, η Διεύθυνση Καθαριότητας και Περιβάλλοντος στεγαζόταν σε έναν μικρό για τις ανάγκες της υπόγειο χώρο και πλέον έχει μεταφερθεί σε δικό της κτίριο.
Και γνωρίζετε καλά ότι μετακομίσαμε σε έναν καλύτερο και ανώτερων δυνατοτήτων χώρο, με μηδενικό σχεδόν κόστος και παράλληλη εξοικονόμηση πόρων από την ξενοικίαση χώρου χωρίς προδιαγραφές.
Η νέα έδρα της Υπηρεσίας στην οδό Δεληγιάννη διαμορφώθηκε τάχιστα (με γραφεία κλπ), ενώ υπολείπονται εργασίες για την διαμόρφωση αποδυτηρίων, τουαλετών και μπάνιου στο υπόγειο. Εργασίες που αναμένεται να ολοκληρωθούν στα μέσα Ιανουαρίου. Τη στιγμή που οι εργασίες συνολικής διαμόρφωσης του χώρου ξεκίνησαν τον Μάρτιο και εν μέσω πανδημίας.
Κοιμητήριο: Έχει εγκριθεί η ανακατασκευή των χώρων αυτού. Οι εργασίες ξεκινούν άμεσα και αφορούν στη δημιουργία νέου κυλικείου και χώρων κοινού-επισκεπτών.
Αμαξοστάσιο: Έχετε δίκιο και είναι ένας από τους λόγους που έγινε η προμήθεια νέου οικίσκου. Ο χώρος των αποδυτηρίων που παραλάβαμε ήταν σε άθλια κατάσταση και σημείο μόλυνσης.
Κατόπιν τούτου, προβήκαμε σε καθαρισμό του χώρου (επιδιόρθωση ηλεκτρολογικού εξοπλισμού και υδραυλικών εγκαταστάσεων), τον οποίον παραδώσαμε στους εργαζόμενους.

– για ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών:
Δεν υπάρχει ή τέθηκε οποιοδήποτε ζήτημα ιδιωτικοποίησης. Δεν αμφισβητούνται οι θέσεις και ο ρόλος των υπαλλήλων στη φύλαξη. Η ιδιωτική εταιρεία φύλαξης έχει καθαρά ενισχυτικό ρόλο, με μέλημα την αύξηση της ασφάλειας στη Μεταμόρφωση, όχι την υποκατάσταση των υπηρεσιακών.

Νέα διευκρίνιση από το Σύλλογο Εργαζομένων

Με αφορμή ανώνυμες αναρτήσεις στο διαδίκτυο, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Μεταμόρφωσης διευκρινίζει ότι “δεν έχουμε να προσάψουμε καμία υπηρεσιακή ανεπάρκεια στον Διευθυντή της Υπηρεσίας Καθαριότητας. Στον βαθμό που εμείς γνωρίζουμε, αμερόληπτα ασκεί τα καθήκοντα του, τηρεί τη νομιμότητα και πάντα εισηγείται την τήρηση όλων των Κανονισμών Υγιεινής και Ασφάλειας που αφορούν τους εργαζόμενους. Τα όποια κενά και ελλείψεις που έχουν παρατηρηθεί, αφορούν αποκλειστικά και μόνο πολιτικές αποφάσεις των διοικήσεων του Δήμου, διαχρονικά”.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ