Ελάτε στην παρέα μας

Μεταμόρφωσης

“Έξυπνα” σχολεία στη Μεταμόρφωση

Δημοσιεύθηκε

στις

Μία ακόμα σημαντική διεκδίκηση του Δήμου Μεταμόρφωσης είχε αίσια κατάληξη και θα έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν “έξυπνα” σχολεία στην πόλη.

Πιο συγκεκριμένα, πριν από λίγες ημέρες, εγκρίθηκε το επιπλέον ποσό των 740.000 ευρώ για τον Δήμο Μεταμόρφωσης, από την ενότητα “ΑΤ 08 Smart Cities”. Πρέπει να σημειώσουμε πως από το συγκεκριμένο κονδύλι υπήρχαν πολλοί διεκδικητές από τη Βόρεια Αθήνα, όμως ο Δήμος Μεταμόρφωσης ήταν ο μόνος που το κατάφερε λόγω των μεθοδευμένων κινήσεων της δημοτικής αρχής της πόλης.

Όσον αφορά το πως θα αξιοποιηθούν αυτά τα χρήματα, όπως ενημερωθήκαμε από τον Δήμο Μεταμόρφωσης θα τοποθετηθούν διαδραστικοί πίνακες στα σχολεία της πόλης, κάτι που αποτελεί διαχρονικό αίτημα επίσης θα δημιουργηθούν έξυπνες διαβάσεις καις τα σχολεία αλλά και σε άλλα καίρια σημεία της πόλης.

 

Διαδραστικοί πίνακες

Πιο συγκεκριμένα, προβλέπεται η «Προμήθεια και εγκατάσταση Διαδραστικών Πινάκων σε σχολεία του Δήμου Μεταμόρφωσης και με αντικείμενο την προμήθεια κι εγκατάσταση διαδραστικών πινάκων σε σχολεία του Δήμου Η δράση αφορά προμήθεια, εγκατάσταση κι αδειοδότηση λογισμικού για 5 έτη. Περιλαμβάνεται ο προβολέας και το απαιτούμενο λογισμικό.

 

«Έξυπνες» διαβάσεις πεζών

Οι «έξυπνες» διαβάσεις πεζών έχουν μεγάλη επίδραση στην αυξημένη οδική ασφάλεια των πεζών και αντίστοιχο αντίκτυπο στην μείωση των ατυχημάτων. Ιδιαίτερα σημαντικός είναι ο ρόλος τους σε διαβάσεις πεζών που βρίσκονται μπροστά σε σχολεία, παιδικές χαρές ή άλλα σημεία όπου βρίσκονται παιδιά ή άτομα νεαρής ηλικίας.

Οι «έξυπνες» διαβάσεις αποτελούν συστήματα τα οποία διαθέτουν ρυθμιζόμενα φώτα LED που αναβοσβήνουν, σε κατάλληλους ιστούς, έχουν δυνατότητα ανίχνευσης πεζών και έχουν σωρευτική θετική επίδραση στην οδική ασφάλεια στις διαβάσεις πεζών, διότι το σύστημα κατευθύνει την όραση του οδηγού προς την επικείμενη διάβαση. Η ασφάλεια ενισχύεται από ένα φωτιστικό που στοχεύει στη διάβαση για να φωτίζει τους πεζούς που την χρησιμοποιούν. Επίσης, ένα ηχητικό σήμα υπενθυμίζει στον πεζό να παραμείνει σε εγρήγορση και προσοχή.

 

Τα βασικά οφέλη των «έξυπνων» διαβάσεων είναι ότι επιτυγχάνουν:

– Αυξημένη ικανότητα παρατήρησης πεζών από τον οδηγό, και
– Αυξημένη προσοχή στη διάβαση από τους πεζούς.

Συνολικά τα παραπάνω επιτυγχάνονται με την ύπαρξη ακουστικής ειδοποίησης τους υπάρχοντες ιστούς, αυξημένη ορατότητα πεζοδρομίου – διάβασης μέσω φωτισμού κατά την χρήση της με την ύπαρξη ευφυούς συστήματος ανίχνευση πεζών και την ύπαρξη προειδοποιητικών φώτων στο επίπεδο του δρόμου.

 

Το σύστημα περιλαμβάνει:

– 2 έξυπνες συσκευές διαβάσεων (συνιστούν μια έξυπνη διάβαση) για την σε πραγματικό χρόνο ανίχνευση πεζών.
– Ρυθμιζόμενα φώτα LED που αναβοσβήνουν στον ιστό εάν βρίσκεται πεζός στη διάβαση.
– Φωτισμός διάβασης – οδοστρώματος
– Ηχητικό Σήμα προειδοποίησης.
– Μονάδα ασύρματης επικοινωνίας, και
– Μηχανισμούς στήριξης στον ιστό.

Προβλέπεται η εγκατάσταση 15 διαβάσεων.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ