Ελάτε στην παρέα μας

Μαρκοπούλου Μεσογαίας

“Τα Πνεύματα του Ινισέριν” σε ειδική προβολή στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις»

Δημοσιεύθηκε

στις

To ανανεωμένο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις», εξασφάλισε και παρουσιάζει σε ειδική προβολή την ταινία φαινόμενο «ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΝΙΣΕΡΙΝ», την αγαπημένη νέα μεταγλωττισμένη περιπέτεια «ΑΣΤΕΡΙΞ ΚΑΙ ΟΒΕΛΙΞ: ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΑ.

Συνεχίζεται για 2η εβδομάδα η προβολή της συγκλονιστικής ταινίας «TÁR» και για 3η εβδομάδα επανέρχεται η καθηλωτική ταινία «Η ΦΑΛΑΙΝΑ».

 

Πρόγραμμα προβολών 16 – 22 Φεβρουαρίου 2023:

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου

19:00 Η ΦΑΛΑΙΝΑ

21:15 TÁR

 

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου

16:30 ΑΣΤΕΡΙΞ ΚΑΙ ΟΒΕΛΙΞ: ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΑ (μεταγλωττισμένο)

19:00 Η ΦΑΛΑΙΝΑ

21:15 TÁR

 

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου

19:00 ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΝΙΣΕΡΙΝ (ΕΙΔΙΚΗ PREVIEW ΠΡΟΒΟΛΗ)

21:15 TÁR

 

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου

16:30 ΑΣΤΕΡΙΞ ΚΑΙ ΟΒΕΛΙΞ: ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΑ (μεταγλωττισμένο)

19:00 Η ΦΑΛΑΙΝΑ

21:15 TÁR

 

Από Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου έως και Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου

19:00 Η ΦΑΛΑΙΝΑ

21:15 TÁR

ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΝΙΣΕΡΙΝΕΙΔΙΚΗ PREVIEW ΠΡΟΒΟΛΗ
(The Banshees of Inisherin)

Σκηνοθεσία: Martin McDonagh

Πρωταγωνιστούν: Colin Farrell, Brendan Gleeson, Kerry Condon, Barry Keoghan, Pat Shortt

Η ταινία φαινόμενο, με τις 324 υποψηφιότητες και τις 108 μέχρι στιγμής νίκες σε διεθνή φεστιβάλ και ενώσεις κριτικών, σάρωσε με 9 υποψηφιότητες για Όσκαρ. Η μαύρη κωμωδία, που συνιστά μια ακόμη συνεργασία του εξαιρετικού δημιουργού Martin McDonagh, με το καταπληκτικό δίδυμο των Colin Farrell και Brendan Gleeson, μετά το 2008 και την απολαυστική ταινία Αποστολή στην Μπριζ (In Bruges), μας ταξιδεύει κινηματογραφικά στα φωτογενή νησιά της δυτικής ακτής της Ιρλανδίας, για να παρακολουθήσουμε την επεισοδιακή λήξη μιας ανδρικής φιλίας. Το δυνατό καστ συμπληρώνουν οι Kerry Condon και Barry Keoghan, έχοντας ήδη βραβευτεί για τις συγκλονιστικές τους ερμηνείες.

 

Σε ένα απόμερο νησί της Ιρλανδίας, η ταινία παρακολουθεί τους καρδιακούς φίλους Padraic (Colin Farrell) και Colm (Brendan Gleeson), που βρίσκονται σε αδιέξοδο, όταν ο Colm ξαφνικά αποφασίζει να διακόψει τη φιλία τους. Ένας εμβρόντητος Padraic, με τη βοήθεια της αδερφής του Siobhan (Kerry Condon) και ενός προβληματικού νεαρού, του Dominic (Barry Keoghan), προσπαθεί να αποκαταστήσει τη σχέση, αρνούμενος να αποδεχθεί το «όχι» ως απάντηση. Εντούτοις, οι επανειλημμένες προσπάθειες του Padraic, το μόνο που καταφέρνουν, είναι να ενισχύσουν την απόφαση του πρώην φίλου του και όταν ο Colm του δίνει ένα απεγνωσμένο τελεσίγραφο, τα γεγονότα κλιμακώνονται τάχιστα με συνταρακτικές συνέπειες.

 

9 Υποψηφιότητες για OSCAR: Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας-Martin McDonagh, Α’ Ανδρικού Ρόλου- Colin Farrell, Β’ Ανδρικού Ρόλου-Brendan Gleeson, Β’ Ανδρικού Ρόλου-Barry Keoghan, Β’ Γυναικείου Ρόλου-Kerry Condon, Πρωτότυπου Σεναρίου, Μοντάζ, Πρωτότυπης Μουσικής.

 

3 Χρυσές Σφαίρες: Καλύτερης Ταινίας-Κωμωδία/Μιούζικαλ, Α’ Ανδρικού Ρόλου Κωμωδία/Μιούζικαλ-Colin Farrell, Σεναρίου.

 

2 βραβεία στο 79ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας: Βραβείο Ανδρικής Ερμηνείας-Colin Farrell, Καλύτερου Σεναρίου.

 

10 Υποψηφιότητες για BAFTA: Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας-Martin McDonagh, Α’ Ανδρικού Ρόλου- Colin Farrell, Β’ Ανδρικού Ρόλου-Brendan Gleeson, Β’ Ανδρικού Ρόλου-Barry Keoghan, Β’ Γυναικείου Ρόλου-Kerry Condon, Πρωτότυπου Σεναρίου, Καλύτερης Βρετανικής Ταινίας, Μοντάζ, Μουσικής.

 

5 Υποψηφιότητες για SCREEN ACTORS GUILD AWARDS: Α’ Ανδρικού Ρόλου- Colin Farrell, Β’ Ανδρικού Ρόλου-Brendan Gleeson, Β’ Ανδρικού Ρόλου-Barry Keoghan, Β’ Γυναικείου Ρόλου-Kerry Condon, Cast.

 

7 Υποψηφιότητες  HOLLYWOOD CRITICS ASSOCIATION: Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας-Martin McDonagh, Α’ Ανδρικού Ρόλου- Colin Farrell, Β’ Ανδρικού Ρόλου-Brendan Gleeson, Β’ Ανδρικού Ρόλου-Barry Keoghan, Β’ Γυναικείου Ρόλου-Kerry Condon, Πρωτότυπου Σεναρίου.

 

ΑΣΤΕΡΙΞ ΚΑΙ ΟΒΕΛΙΞ: ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΑ (μεταγλωττισμένο)
(Astérix & Obélix: L’Empire du Milieu)

Σκηνοθεσία: Γκιγιόμ Κανέ
Σενάριο: Γκιγιόμ Κανέ, Ζιλιέν Ερβέ, Φιλίπ Μεσελέν, βασισμένο στους χαρακτήρες των Ρενέ Γκοσινί και Αλμπέρ Ουντερζό
Ηθοποιοί: Γκιγιόμ Κανέ, Ζιλ Λελούς, Μαριόν Κοτιγιάρ, Βενσάν Κασέλ, Τζόναθαν Κοέν, Ραμζί Μπεντιά, Λεανά Σεά, Μελανί Τιερί, Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, Χοσέ Γκαρσία

Στη μεταγλωττισμένη έκδοση δανείζουν τη φωνή τους: Κώστας Τερζάκης, Πάρις Παρασκευάδης Πλάνετς, Αλμπέρτο Εσκενάζη, Άρτεμις Ματαφιά, Μυρτώ Ναούμ, Νίκη Γρανά, Βαγγέλης Χαλκιαδάκης, Τάκης Σακελλαρίου, Κώστας Αποστολίδης, Τάσος Νταπαντάς, Ράφαελ Αριστοτέλους, Κωνσταντίνος Στελλούδης

Βρισκόμαστε στο έτος 50 π. Χ. Η αυτοκράτειρα της Κίνας μόλις φυλακίστηκε, μετά από πραξικόπημα που υποκινήθηκε από έναν προδότη πρίγκιπα. Με τη βοήθεια ενός εμπόρου και του πιστού της σωματοφύλακα, η μοναχοκόρη της αυτοκράτειρας, πριγκίπισσα Σας-Γι, καταφέρνει να διαφύγει στη Γαλατία, για να ζητήσει βοήθεια από – ποιους άλλους; – τους ξακουστούς πολεμιστές, Αστερίξ και Οβελίξ.

 

Οι δύο αχώριστοι ήρωές μας, δέχονται ευχαρίστως να βοηθήσουν την πριγκίπισσα να σώσει τη μητέρα της και να ελευθερώσει τη χώρα της. Έτσι, αρχίζουν ένα μεγάλο ταξίδι προς την Κίνα, όπου τους περιμένει μια τεράστια περιπέτεια. Όμως τα πράγματα περιπλέκονται ακόμη περισσότερο, όταν ο Καίσαρας και ο ισχυρός στρατός του, διψασμένοι για μια νέα κατάκτηση, αποφασίζουν να κατευθυνθούν κι αυτοί προς την Κίνα.

 

TÁR – 2η εβδομάδα προβολής

Η συγκλονιστική επιστροφή του Τοντ Φλιντ (“Little Children”, “In the Bedroom”) στην καρέκλα του σκηνοθέτη ύστερα από 16 χρόνια, με την Κέιτ Μπλάνσετ σε μια από τις κορυφαίες ερμηνείες της καριέρας της, για την οποία βραβεύτηκε στο φεστιβάλ Βενετίας.

Σκηνοθεσία και Σενάριο: Τοντ Φιλντ

Πρωταγωνιστούν: Κέιτ Μπλάνσετ, Νίνα Χος, Νοεμί Μερλαντ, Μαρκ Στρονγκ, Σόφι Κάουερ, Τζούλια Γκλόβερ και Αλαν Κόρντουνερ

 

Από τον σεναριογράφο, παραγωγό και σκηνοθέτη Τοντ Φιλντ, έρχεται το TÁR, με την βραβευμένη με Όσκαρ, Κέιτ Μπλάνσετ στον ρόλο της Λύδια Ταρ, μιας πρωτοποριακής μαέστρου που διευθύνει μια μεγάλη γερμανική ορχήστρα.

 

Η Ταρ βρίσκεται στο απόγειο της καριέρας της, καθώς προετοιμάζει τόσο την παρουσίαση ενός βιβλίου όσο και την πολυαναμενόμενη ζωντανή εκτέλεση της Πέμπτης Συμφωνίας του Μάλερ. Η ζωή της θα αρχίσει να παίρνει μια απρόσμενα δραματική τροπή.

 

Πρόκειται για μια σπουδή πάνω στη μεταβαλλόμενη φύση της εξουσίας, στον αντίκτυπό της στην κοινωνία και στην ανθεκτικότητα της απέναντι στον σύγχρονο κόσμο.

 

ΒΡΑΒΕΙΑ:

 

Υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερου Σεναρίου και Ερμηνείας Α’ Γυναικείου Ρόλου

Υποψήφια για 7 Independent Spirit Awards (Ερμηνεία, Σκηνοθεσία, Σενάριο, Μοντάζ, Φωτογραφία, Ταινία, Β’ Ρόλος)

Καλύτερη ερμηνεία για την Κέιτ Μπλάνσετ στο 79ο Φεστιβάλ Βενετίας.

Καλύτερη ερμηνεία για την Κέιτ Μπλάνσετ από την ένωση Κριτικών της Ατλάντα.

Καλύτερη ερμηνεία για την Κέιτ Μπλάνσετ και καλύτερη σκηνοθεσία για τον Τοντ Φιλντ από την ένωση Κριτικών της Νέας Υόρκης.

Καλύτερη ερμηνεία για την Κέιτ Μπλάνσετ στο φεστιβάλ του Παλμ Σπρίνγς.

Καλύτερη ερμηνεία για την Κέιτ Μπλάνσετ στο φεστιβάλ της Σάντα Μπάρμπαρα.

Καλύτερη ερμηνεία για την Κέιτ Μπλάνσετ και καλύτερη σκηνοθεσία για τον Τοντ Φιλντ από την ένωση κριτικών Sunset Circle

Καλύτερη ερμηνεία για την Κέιτ Μπλάνσετ από την ένωση κριτικών Discussing

Καλύτερο Σενάριο για τον Τοντ Φιλντ στα Gotham Awards

 

Η ΦΑΛΑΙΝΑ – 3η εβδομάδα προβολής
(The Whale)

Σκηνοθεσία: Ντάρεν Αρονόφσκι

Σενάριο (βασισμένο στο ομώνυμο θεατρικό έργο του ιδίου): Σάμιουελ Ντ. Χάντερ

Πρωταγωνιστούν: Μπρένταν Φρέιζερ, Χονγκ Τσάου, Σέιντι Σινκ, Σαμάνθα Μόρτον, Τάι Σίμπκινς

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Μάθιου Λιμπατίκ

Μοντάζ: Άντριου Γουάισμπλουμ

Μουσική: Ρομπ Σιμόνσεν

 

Διαγωνιστικό Τμήμα, 79ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας

 

Ο Ντάρεν Αρονόφσκι (“Μαύρος Κύκνος”, “Μητέρα”) επιστρέφει εντυπωσιακά και αποσπά μία ακόμα αξέχαστη ερμηνεία από τον πρωταγωνιστή της ταινίας του. Αυτή τη φορά, ο μοναδικός σκηνοθέτης επιστρατεύει τον παραγκωνισμένο Μπρένταν Φρέιζερ (“Η Μούμια”) και του προσφέρει όλα τα εφόδια για να παραδώσει μία σπαρακτική και καθηλωτική ερμηνεία στο διασκευασμένο για τη μεγάλη οθόνη θεατρικό του Σάμιουελ Ντ. Χάντερ.

 

Η Φάλαινα είναι ένα συγκινητικό, λυτρωτικό, ανθρωποκεντρικό δράμα, με πρωταγωνιστή έναν αυτοκαταστροφικό παχύσαρκο άντρα, που παλεύει να συμφιλιωθεί με την αποξενωμένη κόρη του και με τα λάθη του παρελθόντος.

 

Τον συγκλονιστικό και αγνώριστο Μπρένταν Φρέιζερ, συνοδεύουν οι δυνατές ερμηνείες των Σαμάνθα Μόρτον (“Η Συνεκδοχή της Νέας Υόρκης”) και Σέιντι Σινκ (“Stranger Things”).

Γενική Είσοδος: 7 Ευρώ

Άνεργοι, πολύτεκνοι, φοιτητές, άνω των 65 ετών, παιδιά: 5 Ευρώ
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ
CLUB (Δευτέρα – Παρασκευή): 5 Ευρώ

Κάθε Τετάρτη, είσοδος δύο ατόμων με 7 Ευρώ

Το Κινηματοθέατρο είναι εξοπλισμένο με μηχανήματα προβολής τελευταίας τεχνολογίας, ήχο Dolby Surround 5.1, πλήρως εξοπλισμένο κυλικείο και στο χώρο τηρούνται πιστά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα προστασίας του Ε.Ο.Δ.Υ.

Το ταμείο του κινηματογράφου ανοίγει μία ώρα πριν από την πρώτη προβολή της ημέρας.

Προπώληση εισιτηρίων πραγματοποιείται μέσω του viva.gr.

Κάθε Τρίτη, ο κινηματογράφος θα παραμένει κλειστός.

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ «ΑΡΤΕΜΙΣ» (DOLBY ST. SR), Γιαννάκη 5, Μαρκόπουλο, τηλ.: 22990 23924.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ