Ελάτε στην παρέα μας

Αθλητισμός

Τόκιο 2020: Στην τελική ευθεία για τη Λαμπαδηδρομία ο Δήμος Μαραθώνα

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Μαραθώνος ετοιμάζεται πυρετωδώς για την τελετή της Λαμπαδηδρομίας, όπου την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020 και ώρα 11:30 στην Αφετηρία του Μαραθωνίου Δρόμου θα κάνει στάση η Ολυμπιακή Φλόγα για τους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Τελετάρχης και υπεύθυνος για την εκδήλωση ορίστηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος της ΚΕΔΜΑ κ. Μανώλης Γεωργάτος, ο οποίος δηλώνει ότι αισθάνεται ιδιαίτερη τιμή και συγκίνηση, ευχαριστώντας τον Δήμαρχο κ. Στέργιο Τσίρκα για την εμπιστοσύνη και υποσχόμενος να δώσει τον καλύτερο εαυτό του, ώστε να πραγματοποιηθεί μία άψογη εκδήλωση.

Την τελετή θα τιμήσει με την παρουσία του, ο Υφυπουργός Αθλητισμού & Πολιτισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ενώ εξέχουσες προσωπικότητες που κατοικούν στον Δήμο Μαραθώνος, επελέγησαν μετά από σχετική τους αίτηση στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΑ) ως λαμπαδηδρόμοι.

Για το σπουδαίο αυτό γεγονός της άφιξης της Ολυμπιακής Φλόγας στον Δήμο Μαραθώνος, ο Δήμαρχος κ. Στέργιος Τσίρκας αναφέρει: «Είναι τεράστια τιμή για τον Δήμο μας, να περάσει η Ολυμπιακή Φλόγα από τα ιερά τούτα χώματα που σκεπάζουν ήρωες της Μάχης του Μαραθώνα, πριν φτάσει στον προορισμό της, στο Τόκιο και δώσει το έναυσμα (με το άναμμα της δάδας) για την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων 2020. Η τελετή που θα λάβει χώρα στην Αφετηρία του Μαραθώνα θα έχει παγκόσμια λάμψη και θα πρέπει να δείξουμε ότι τιμούμε την ιστορία και τον πολιτισμό μας. Να είμαστε όλοι εκεί!».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ