Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Προχωρά ο σχεδιασμός των δύο πάρκων – πολυχώρων σε Μαραθώνα και Ραφήνα-Πικέρμι

Δημοσιεύθηκε

στις

Σχεδιάζεται η υλοποίηση των δύο εμβληματικών έργων που αφορούν τα δύο πάρκα – πολυχώρους στους Δήμους Μαραθώνα και Ραφήνας-Πικερμίου.

Τα έργα που εντάσσονται στο Πιλοτικό Πρόγραμμα Ολιστικής Πράσινης Αστικής Αναζωογόνησης, χρηματοδοτούνται από πόρους της Περιφέρειας Αττικής και είναι συνολικού προϋπολογισμού 297.586,73 €. Για την υλοποίηση τους έχει υπογραφεί προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής, του Αναπτυξιακού Οργανισμού ΟΤΑ ΕΥΔΗΜΟΣ Α.Ε., του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου και του Δήμου Μαραθώνα.

Βασικός στόχος της μελέτης είναι η περιβαλλοντική αναζωογόνηση και βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, τόσο των περιοχών που επλήγησαν από την φονική πυρκαγιά του 2018 στο Μάτι, όσο και του συνόλου των δύο δήμων. Όπως επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης η δημοπράτηση αναμένεται να γίνει εντός του 2021 με στόχο να έχουν υλοποιηθεί τα έργα μέσα στο 2022.

 

 

Με βάση τις αρχιτεκτονικές μελέτες οι αστικές αναζωογονήσεις αφορούν έκταση 11.389,46 τ. μ. στην Α’ Είσοδο Νέου Βουτζά, έναντι της Πλατείας Χρυσοστόμου Σμύρνης στη συμβολή των Οδών Οδυσσέα Ανδρούτσου και Κυβέλης του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου και 6.350,00 τ.μ., στην Β΄ Είσοδο Νέου Βουτζά σε έκταση που περικλείεται από τις Οδούς Εσπερίδων, Εκάβης, Αμφιτρίτης και Διαγόρα του Δήμου Μαραθώνα.

 

 

Μεταξύ άλλων στους συγκεκριμένους χώρους προβλέπεται υπαίθρια διαμόρφωση με διαδρομές περιπάτου για τους επισκέπτες, υπαίθριο καθιστικό με σκίαστρο, παιδικές χαρές, σιντριβάνια, υπαίθριο θέατρο-καθιστικό, γήπεδο Padel, μικρή πίστα skateboard, χώρος άθλησης με υπαίθρια όργανα γυμναστικής, αναψυκτήριο, κ.α..

Τόσο ο Περιφερειάρχης κ. Γ. Πατούλης, όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θ Αυγερινός καθώς και οι υπόλοιποι συμμετέχοντες τόνισαν ότι συμβάλλοντας στην Πράσινη Αστική Αναζωογόνηση και Αναβάθμιση των περιοχών που επλήγησαν από την καταστροφική φωτιά του Ιουλίου του 2018, τιμούμε τόσο τη μνήμη των ανθρώπων που χάθηκαν πριν τρία χρόνια αλλά επιδεικνύουμε και το δέοντα σεβασμό και την φροντίδα στους ανθρώπους που έμειναν πίσω και συνεχίζουν να ζουν στην περιοχή, προσθέτοντας ότι με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, ο Α΄ και Β΄ βαθμός Αυτοδιοίκησης, ενώνουν τις δυνάμεις τους ώστε να υλοποιηθούν άμεσα τα συγκεκριμένα έργα.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ