Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Ο Δήμος Μαραθώνα στηρίζει το Ίδρυμα για το Παιδί «Η Παμμακάριστος»

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμαρχος Μαραθώνα κ. Στέργιος Τσίρκας και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Νίκος Ευαγγελόπουλος επισκέφθηκαν το Ίδρυμα για το Παιδί «Η Παμμακάριστος» , όπου ενημερώθηκαν για το σημαντικότατο έργο του, αλλά και για λοιπά σημαντικά θέματα που αφορούν στο παρόν αλλά και στο μέλλον του Ιδρύματος για το Παιδί.

Πρόκειται για μη κερδοσκοπικό, ειδικώς φιλανθρωπικό ίδρυμα, που προσφέρει ειδική εκπαίδευση και προνοιακές υπηρεσίες σε παιδιά και νέους με αυτισμό και νοητική αναπηρία και άλλα κοινωνικά ελλείμματα, από το 1978 που αναγνωρίστηκε επίσημα από τη Νομαρχία Ανατολικής Αττικής.

Αποτελεί τη μετεξέλιξη των «Παιδικών Εξοχών ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ», που είχαν ιδρυθεί αρχικά, το 1945, από την Καθολική Εξαρχία Αθηνών και εδρεύει σε ακίνητη περιουσία της «Ιεράς Μονής ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΤΟΚΟΥ» που περιλαμβάνει κτίρια 6.000 τ.μ. επί συνολικής έκτασης είκοσι στρεμμάτων.

Η κεντρική του φιλοσοφία είναι η υποστήριξη όλων εκείνων που χρήζουν βοήθειας εξαιτίας σοβαρών κοινωνικών και μορφωτικών εκπαιδευτικών δυσκολιών. Από την αρχή της λειτουργίας του, έχει βοηθήσει 5.000 παιδιά και νέους με αναπηρία, ενώ στην παρούσα φάση, εξυπηρετεί 120 παιδιά και νέους με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ) και νοητική αναπηρία.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ