Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Ο Δήμος Μαραθώνα ξεκινά πρόγραμμα για την πρόληψη αδέσποτων σκυλιών

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης του πληθυσμού των αδέσποτων σκύλων, το Δημοτικό Συμβούλιο Μαραθώνα ψήφισε την υπογραφή σύμβασης συνεργασίας υλοποίησης προγράμματος του Δήμου Μαραθώνος με την ΜΚΟ «Zero Stray Pawject Incorporated», για τα δεσποζόμενα σκυλιά.

Το πρόγραμμα αφορά αποκλειστικά στειρώσεις και τσιπάρισμα των δεσποζόμενων σκύλων χρηματοδοτώντας, κατά ένα ποσό, τους τοπικούς κτηνιάτρους για τσιπαρίσματα και στειρώσεις δεσποζόμενων σκύλων, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση του Δήμου. Περιλαμβάνονται δράσεις με σταθερά αποτελέσματα τόσο υπέρ των Δημοτών όσο και των ζώων που υποφέρουν.

Προβλέπεται η υλοποίηση εκπαίδευσης και ανάπτυξης αισθήματος ευθύνης στους ιδιοκτήτες σκύλων και κατάλληλης διαπαιδαγώγησης των παιδιών προς την κατεύθυνση αυτή. Επιπλέον, παρέχονται συμβουλές και αρωγή ως προς την εκτέλεση σχετικών προγραμμάτων για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, τη σήμανση δεσποζόμενων σκύλων, τη διεξαγωγή ερευνών και τη συμμετοχή σε στατιστικές και άλλες έρευνες.

Η υπηρεσία έχει έρθει σε τηλεφωνική επικοινωνία με τους τοπικούς κτηνιάτρους ενημερώνοντάς τους για το πρόγραμμα και την πρόθεσή τους να συμμετέχουν ή όχι σε αυτό και η πλειοψηφία των είναι θετική στην υλοποίηση του προγράμματος.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ