Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Κουταβάκια βρήκαν σπίτι μέσα από την εκδήλωση του Δήμου Μαραθώνα

Δημοσιεύθηκε

στις

Με μεγάλη συμμετοχή ενδιαφερόμενων πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 30 Απριλίου 2023 για πρώτη φορά η Ημέρα Υιοθεσίας αδέσποτων κουταβιών που διοργάνωσε ο Δήμος Μαραθώνος και συγκεκριμένα η Διεύθυνση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και το τμήμα Αγροτικής Παραγωγής & Αλιείας, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ζωόφιλων Μαραθώνα «Ελπίδα», τις σχολικές κοινότητες και τους εθελοντές.

Μικροί και μεγάλοι ζωόφιλοι, πολλοί από τους οποίους έφεραν μαζί και τα δικά τους κατοικίδια, αγκάλιασαν αυτήν την γιορτή φιλοζωίας και συνολικά υποβλήθηκαν 15 αιτήσεις πολιτών για υιοθεσία αδέσποτων κουταβιών.

Την εκδήλωση πλαισίωσε ιδανικά η έκθεση με τις όμορφες ζωγραφιές των μαθητών των σχολείων μας με θέμα τα ζώα συντροφιάς και την υιοθεσία.

 

 

 

Η δράση διοργανώθηκε στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας του Δήμου Μαραθώνος με σκοπό την ευζωία και την ορθή διαχείριση των ζώων συντροφιάς, καθώς με την υιοθεσία προστατεύουμε τα κουτάβια από τους κινδύνους του δρόμου και την ανεξέλεγκτη αναπαραγωγή και συμβάλλουμε ενεργά στην μείωση του πληθυσμού των αδέσποτων.

Παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Μαραθώνος Στέργιος Τσίρκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Νίκος Πέππας, οι Αντιδήμαρχοι Χρήστος Στάμος, Βαγγέλης Σωτηρίου, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΜΑ Μανώλης Γεωργάτος, ο τοπικός σύμβουλος Γιάννης Κυριακού, τα στελέχη του Συλλόγου Ζωόφιλων Μαραθώνα «Ελπίδα», πλήθος εθελοντών κ.α.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ