Ελάτε στην παρέα μας

Μαραθώνα

Διήμερη δράση καθαρισμού στο πευκοδάσος του Εθνικού Πάρκου Σχινιά Μαραθώνα

Δημοσιεύθηκε

στις

Το διήμερο 26 και 27 Ιουνίου διοργανώνεται διήμερη δράση καθαρισμού του Εθνικού Πάρκου Σχινιά – Μαραθώνα από την Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με το ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.

Η συγκεκριμένη δράση υλοποιείται στο πλαίσιο των γενικότερων παρεμβάσεων και πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει η Περιφέρεια Αττικής για τον καθαρισμό και την προστασία του Εθνικού Πάρκου Σχινιά.

Σκοπός της δράσης είναι να καθαριστεί το πευκοδάσος του Σχινιά από σκουπίδια, μπάζα και οτιδήποτε ξένο φερτό υπάρχει στο χώρο.

Η δράση του καθαρισμού θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη του Δήμου Μαραθώνα, του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Σχινιά – Μαραθώνα, Υμηττού και Ανατολικής Αττικής, του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.) και του Εθνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (Ε.Ο.ΑΝ.)

Η Περιφέρεια Αττικής ύστερα από πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη θα αναλάβει το συντονισμό όλης της δράσης. Θα μεριμνήσει για τη σωστή τήρηση των αποστάσεων μεταξύ των εθελοντών και θα παρέχει στους συμμετέχοντες μάσκες, σακούλες και γάντια.

Πληροφορίες
  • Ώρα συνάντησης και τις δύο ημέρες: 9 το πρωί
  • Σημείο συνάντησης: η είσοδος του Πάρκου Σχινιά, 300 μέτρα μετά την πύλη του Ολυμπιακού Κωπηλατοδρομίου Σχινιά
  • Χώρος Στάθμευσης: το parking του Ολυμπιακού Κωπηλατοδρομίου Σχινιά

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ