Ελάτε στην παρέα μας

Μάνδρας - Ειδυλλίας

Χάλκινο μετάλλιο για τους μαθητές του 1ου Λυκείου Μάνδρας στον Μαθητικό Διαγωνισμό THRIES 4.0 HACKATHON

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι μαθητές του 1ου Λυκείου Μάνδρας κατέκτησαν την 3η θέση στον τελικό του Μαθητικού Διαγωνισμού καινοτομίας, επιχειρηματικότητας και τεχνολογίας THRIES 4.0 HACKATHON.

Στον τελικό που διεξήχθη στο Πνευματικό Κέντρο Ασπροπύργου, συμμετείχαν επτά σχολεία από το Θριάσιο Πεδίο. Το 1ο Γενικό Λύκειο Μάνδρας παρουσίασε «Εφαρμογή εντοπισμού αδέσποτων ζώων», υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Αναστάσιου Παπαθανασίου.

Η ομάδα των μαθητών, «έστησε» μια καινοτόμο ιδέα για το ζωτικής σημασίας θέμα της διαχείρισης αδέσποτων ζώων, για τη δημιουργία εφαρμογής κινητών συσκευών, μέσω της οποίας οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνουν το Δήμο για την ύπαρξη αδέσποτου ζώου, ώστε να προχωρά στην περίθαλψη του.

Η Διευθύντρια του σχολείου Αιμιλία Μαρούγκα με ανάρτηση της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συνεχάρη τους μαθητές, τον υπεύθυνο καθηγητή κι ευχαρίστησε την Αντιδήμαρχο Σωτηρία Αργυρίου, η οποία στήριξε για λογαριασμού του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας-Ερυθρών-Οινόης τη συμμετοχή στο διαγωνισμό.

Την πρώτη θέση κατέλαβε το ΕΠΑΛ Ασπροπύργου, με την εικονική επιχείρηση Respect για καινοτόμο αναβατήρα αναπηρικών αμαξιδίων, ενώ στη δεύτερη θέση βρέθηκε το 3ο Γυμνάσιο Ελευσίνας με την ιδέα που αφορά τη δημιουργία υπηρεσίας για ανακύκλωση υπολειμμάτων καφέ.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ