Ελάτε στην παρέα μας

Λυκόβρυσης - Πεύκης

Χορηγία πινάκων διδασκαλίας για το Γυμνάσιο Λυκόβρυσης από τον Όμιλο για την UNESCO Βορείων Προαστίων

Δημοσιεύθηκε

στις

Συμβάλλοντας στις εκπαιδευτικές ανάγκες του Γυμνασίου Λυκόβρυσης αλλά και ενόψει εορτών στηρίζοντας έμπρακτα το έργο του νεοσύστατου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, η Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Β. Προαστίων, ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης κα Μαρίνα Πατούλη – Σταυράκη, σύμμαχος κάθε κοινωνικής και εκπαιδευτικής πρωτοβουλίας, ανέλαβε τη χορηγία 12 πινάκων διδασκαλίας σύγχρονης τεχνολογίας.
Η πρότασή της έγινε αποδεκτή με θέρμη από τα μέλη του 1ου Σχολικού Συμβουλίου Γυμνασίου Λυκόβρυσης, την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου, καλύπτοντας έτσι μια από τις βασικότερες λειτουργικές ανάγκες σε εποπτικό υλικό διδασκαλίας, που αντιμετώπιζε η Διεύθυνση του Σχολείου.
Η κα Πατούλη τόσο ως Πρόεδρος του Ομίλου αλλά και ως καθηγήτρια φιλόλογος του Γυμνασίου Λυκόβρυσης, που βιώνει «από πρώτο χέρι» τις αντικειμενικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Διεύθυνση του Σχολείου στην κάλυψη των λειτουργικών της αναγκών, τόνισε τα εξής:
«Βρισκόμαστε δίπλα στους μαθητές και εκπαιδευτικούς, αφουγκραζόμενοι πλήρως τις όποιες ανάγκες και ελλείψεις υπάρχουν στα σχολεία της Λυκόβρυσης και της Πεύκης. Ως Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων προσπαθούμε να συμβάλλουμε από την πλευρά μας στη διαμόρφωση καλύτερων συνθηκών εκπαιδευτικής και παιδαγωγικής ανάπτυξης για όλους. Βιώνουμε τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Διευθυντές των Σχολικών Βαθμίδων τόσο στην κάλυψη των λειτουργικών τους αναγκών όσο και στην αναζήτηση των απαραίτητων πόρων που καθορίζουν τη βιωσιμότητα της εύρυθμης λειτουργίας του Σχολείου. Αντιλαμβανόμενοι πλήρως τις υπαρκτές τους ανάγκες, στηρίζουμε τη Διεύθυνση του Σχολείου και το νεοσύστατο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Λυκόβρυσης, εκτιμώντας παράλληλα το σπουδαίο έργο που επιτελούν, προσφέροντας -ως δώρο ενόψει εορτών- 12 πίνακες διδασκαλίας σύγχρονης τεχνολογίας. Στοχεύουμε στην προώθηση αμοιβαίων σχέσεων εμπιστοσύνης και ανταποδοτικής συνεργασίας με όλους τους φορείς που θέτουν στο επίκεντρο των ενεργειών τους πανανθρώπινους σκοπούς που υπηρετεί διεθνώς η UNESCO».
Αξίζει να σημειωθεί πως μεταξύ άλλων, παρόντες στο 1ο Σχολικό Συμβούλιο ήταν: ο Πρόεδρος της Β’/Θμιας Σχολικής Επιτροπής και Διευθυντής του Λυκείου Λυκόβρυσης κ. Ιωάννης Μαρμαγγιόλης, ο Πρόεδρος του νεοσυσταθέντος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Λυκόβρυσης κ. Γιαννικόπουλος αλλά και εκπρόσωποι μαθητών από το 15μελές Συμβούλιο. Στο πλαίσιο της συνεδρίασης η κα Πατούλη συνομίλησε με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων, αντάλλαξε απόψεις πάνω σε ζητήματα που απασχολούν την εκπαιδευτική κοινότητα και δήλωσε αρωγός σε κάθε συλλογική προσπάθεια που θέτει στο επίκεντρο την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ